föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

97–112 termék, összesen 123 db

  • Henri_Chauvet_Froussard_2022

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: fehér

    Boudes szomszédságában található kis településről származó Chardonnay, melyet burgundiai tőkékről, massale selection-nel választottak ki. Vörös homokkő, mely nagyon magas mennyiségben tartalmaz vasoxidokat, illetve gránittörmelék is gazdagítja a talajt. Egész fürtben került préselésre majd 9 hónap érlelést kapott, fele részt 500 literes új tölgyfahordókban és két 228-es többedik töltésű hordóban. A fa egyáltalán nem uralja a bort, mely a precíz fa választásnak is köszönhető. A burgundiai Rousseau hordókhoz Tronçais erdeiből származik a tölgy, mely hosszú (36-48 hónap) száradás után nagyon enyhe pörkölést kapott.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Radeau_des_Cimes_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.
    Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.
    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Kinhoyé_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

    A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
    Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
    Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.
    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Pélo_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Pelo tisztelgés Olivier nagyapja, Pierre előtt, aki gyerekkorában először ismertette meg a borkészítéssel őt, és hozzájárult a Clos des Plantes létrejöttéhez. Pierre Saint Emilion-rajongó volt, így adódott, hogy Olivier nagyapja becenevét választotta ennek a többnyire Cabernet Franc-ból álló cuvée-nek.

    Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező, agyagos a “Le Bordage” területről, ahol a Franc mellett Pinot d’Aunis és Grolleau is található elszórtan. A borba ezek is belekerülnek, évről évre változó arányban.
    2020-ban Olivier együtt erjesztett 15% egész fürtös Chenin Blanc-t a Cabernet Franc-nal (85%), hogy egy kis könnyeddséget, izgalmat csempésszen a borba. 8 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használt hordókban.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Whakhapiri_Mai_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%
    A “Whakapiripiri Mai” maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a “Les Cailloux” és a “Clos des Plantes” karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év májusáig.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Maranges_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir 0,25 hektárról szüretelve, 30 éves szőlőtőkék 2015 óta biodinamikusan gondozva. A Sur Le Bois Sud terület csak néhány száz méterre van Les Aubuzestől, erdővel elválasztva tőle. Hasonló terroir, bár az agyagos talaj valamivel sziklásabb és szilícium-dioxidban gazdagabb homok, amely lendületet és rétegezettséget kölcsönöz a bornak. A következő év novemberében került palackba, szűretlenül és derítetlenül, a palackozás előtt mindössze egy leheletnyi (2-3 mg/l) ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Hautes_Cotes_de_Beaune_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    A “Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux” terület a Volnay-fennsíkon található magas mészkő tartalmú talajon. 100% Pinot Noir, korülbelül ahol 40 éves tőkékről, vad erdőkkel körülvéve. Egész fürtben erjed, majd többedik töltésű barrique hordókban érlelődik. 2020-ban a terroir sok frissességet és dinamizmust visz a borba, fűszeres és virágos jegyek szinte kirobbannak.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Aligoté_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    Egész fürtök felhasználásával készült, 100% Aligoté, biodinamikusan termesztett 60 éves szőlőről, homokos-vályogos talajról. Kézi szüret után a fürtöket kádakba helyezik néhány napra, (az erjedés így az egész fürtökben indul meg, részleges szénsavmaceráció formájában). Naponta finoman lenyomkodják a kalapot, mielőtt régi burgundi hordókba (228 literes barrique)  préselnék az erjedő levet, ahol 9 hónapot finomseprőn tölt. Szűretlen, derítetlen és mindössze 0,5 g “homeopátiás” természetes ként (vulkáni bányákból) adnak hozzá néhány hónappal palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Pinot_Noir_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, melyet egész fürtben erjesztenek, nagy, nyitott kádakban (részleges szénsavmaceráció). Préselés előtt naponta finoman lenyomkodják a felszínét, így biztosítva, hogy a kalap ne száradjon ki és ezzel színanyagot is nyer a bor. Az erjedés befejezése régi, nagy hordókban történik 12 hónapig.Szűretlenül, derítés nélkül és mindössze 5 mg/liter vulkáni bányákból származó, természetes kénnel palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Bourgogne_Blanc_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Tovább
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_Les_Vielles_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    “Les Vieilles” annyit jelent: “az öregek”, amely Nicolas két legidősebb, az Irancy appelációban található 80 és 93 éves ültetvényeire utal. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. A préselés után a területek újborai külön-külön ászokhordóba kerülnek, majd később összeházasítja azokat. A hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_La_Croix_Buteix_2018

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    A 48 éves Pinot Noir ültetvény közvetlenül az Irancy appeláció legjobb területe, a Palotte felett található tökéletes kitettségű területen, ahol csodálatos kilátás tárul az Yonne folyóra. A termőréteg itt nagyon vékony, mindösszesen 30 cm, alatta tiszta mészkő. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. Rövid ideig hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Captain_Bojol_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    100% Gamay, igazi beaujolais styílusban elkészítve. Könnyed, jól iható és egy kicsit funky: banán, meggy és fekete gyümölcsök találkozása. Egy kis szénsav egészíti ki, mely méginkább lendületet ad a bornak. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Sauvignon_Blanc_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Sauvignon Blanc Saint-Bris dűlőjéből mészköves-agyagos talajról kb. 20 éves tőkékről szüretelve.
    Direkt préselve egész fürtben, majd 12 hónapra többedig töltésű burgundi hordóban érlelve. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Cotes_D_Auxerre_Bréau_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Chardonnay Yonne-ból (AOC) ahol a tőkék átlag életkora kb. 40 év. Az agyagos-mészköves talajon legszebb formáját mutatja a fajta. Direkt préselve betonkádakban erjed majd 12 hónapot többedik töltésű burgundi hordóban érlelődik. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Bourgogne_Aligoté_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Aligoté, a bogyózott szőlő préselése után üvegszálas edényben erjed és 2 hétig héjon marad. A bor nagy része (kb- 2/3-a) 8 hónapot üvegszálas tartályban tölt, kisebb része pedig többedig töltésű burgundi hordóba kerül. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem