föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

17–32 termék, összesen 49 db

  • Zillinger_White Solera_NV

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12 %

    50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Werlitsch_Glück_2020

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása, melyet Ewald az ültetvény középső szintjéről az Ex Vero II szintről szüretel, bogyóz, majd nyílt fakádakban héjon erjeszt 2 hétig. Préselést követően, nagyméretű elzászi típusú hordókban érleli 2 évig. Érett piros almás és mézes jegyek teszik ezt a bort akár desszertek mellé is jó társsá. Szűretlenül, derítetlenül kerül palackozásra, hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • Werlitsch_Ex_Vero_II_2020

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    90% Sauvignon Blanc és 10% Chardonnay (Morillon) házasítása, az Ex Vero sorozat második eleme, melyet a meredek ültetvény középső részéből szüretel, könnyedebb talajról, kisebb terheléssel művelt tőkékről. Ezen a részen második lépcsőben szüretel, közepes érettségben, az alsóbb részekből készülő Ex Vero I után. A kézi szüretet követően egészfürtös kíméletes préselés következik, melyek utána nagyméretű használt elzászi stílusú hordókba kerülnek érlelésre finomseprőn, legalább 22 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel. Kezdetben finoman füstös, kovaköves redukció és finom hordófűszerek jellemzi, majd csak lassan nyíllik zöldalma, sárgabarack, és gyógynövényes aromák irányába.

     

    Kosárba teszem
  • Johannes_Zillinger_Velue_GV_2022

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    A “Velue” nem más mint „Velm” régiesen, a falu, ahonnan Johannes a szőlőt szüreteli ehhez a borhoz.  A szőlőt a pincészetnél nyitott tetejű kácikban néhány órán át hagyják ázni a héjon, majd az erjedés acéltartályban megy végbe, spontán 21-24 °C-on. Lassú, 5 órán át tartó, finom préselést követően kb. 6 hónapig marad finomseprőn. Egy izgalmas csavar kerül bele a végén, a kiemelkedő NUMEN zöldveltelini szénsavmacerációsan erjedt bogyóinak a présleve, ez kb. a 5%-ot ad hozzá, viszont mélységet és szuper struktúrát ad a borhoz. Szűretlenül, derítetlenül és érintésnyi hozzáadott kénnel kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Pretty_Nuts_2022Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    50% Kékfrankos 50% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket direkt préselték, és az erjedés egy jól kiválasztott pontján a levet kézzel palackozzák.
    Ezután a palackokat a garázsban tárolják, ahol tavaszig pihennek. A tavasz első meleg napjaiban, amikor még fagyosak az éjszakák, Koppitschék a palackokat a hátsó udvarra hordják, ahol néhány nap elteltével a palackok kellően lehűlnek, és készen állnak a végső munkafolyamathoz – a degorzsáláshoz. Minden egyes palackot kézzel nyitnak ki, majd újratöltik és visszazárják.

     

    Tovább
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalk_und_Kiesel_Weiss_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve,  az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
    A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Dope_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Kékfrankos rosé Claus utánozhatatlan stílusában és összetéveszthetetlen palackjában. A Leithabergből származó szőlő amfórába kerül. Nyitáskor gyümölcsök és fűszerek játszadoznak együtt: málna és egy kis vad kakukkfű, eper és egy kis fehérbors. Jó savak, melyek kellemesen táncolnak a nyelvünkön, érdemes jól behűteni!

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_Salamander2019Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 16 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_BlaueLibelle2019

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, és a frissesség megőrzése érdekében kis mennyiségű ként adnak hozzá. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Michael_Gindl_Bubbles_2021

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem
  • Michael_Gindl_Little_Buteo_2021Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    Ezt a bort a gazdaságában gyakran megjelenő ölyvekről nevezték el, tisztelegve a szabad madarak előtt.
    A Zöldveltelini 50% -a egész fürtben, a másik 50% -ot pedig héjon áztatták nyolc órán keresztül, ezután kerül préselésre. Az eljárás textúrát és összetettséget ad a bornak. Acéltartályban érik 6 hónapig, finomseprővel. Nekünk kóstoláskor leginkább zöldalmás, frissítő mentás és lime-os ízek jelentek meg, szinte újvilági stílus.

    Tovább
  • Michael_Gindl_Flore_2021Sold

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A szőlőt kézzel szüretelik, majd a Sárgamuskotályt és a Sämling 88-at 3 órán keresztül, a Rizlinget 18 órán keresztül héjon áztatják. Ezután a szőlőszemeket nyolc órán át lassú eljárásban préselik. Az erjedés spontán történik, rozsdamentes acéltartályban, saját természetes élesztővel. Hat hónapot tölt a tartályokban, minimális derítés és szűrés mellett palackozzák, egy kevés kén hozzáadásával.

    Tovább
    Flora 2021
    6 700 Ft
  • Zillinger_Parcellaire_Rouge_2020

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12 %

    65% Cabernet Franc és 35% Syrah házasítása, melyek Johannes anyagos területeiről származnak. Könnyed borkészítés, mint minden boránál, spontán erjesztéssel és minimális beavatkozással. A fermentáció egész bogyókban történik az extra könnyű extrakció érdekében. A Syrah 3-4 napot tölt héjon, a Cabernet Franc körülbelül ennek kétszeresét. Érlelés többedszeri töltésű fahordókban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Zillinger_Parcellaire_Blanc_2020

    Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Johannes Zillinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50 %

    40 éves tőkékről szüretelt Olaszrizling, ami 8 napig erjedt egész fürtben amforában, majd 600L-es fahordóba került érlelésre, és hasonlóan 40 év körüli tőkéről szüretelt chardonnay mely egészfürtös préselés után 500L-es fahordóba kerül érlelése, élesztőhártya alatt. Precíz, kifinomult tétel, nagyon szép ásványokkal, friss körtével és barackkal és kiváló hordóhasználattal.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Weingut Werlitsch
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,50%
    A Morillon az Ausztriában elterjedt Chardonnay változat neve. A ‘vom Opok’ elnevezésű borok az ‘alacsonyabban’ zsírosabb, agyagosabb, de mészkőben és Opokban (márga) gazdag területről származnak. A bogyózott alapanyagot rövid ideig héjon áztatják, majd kíméletes préselés után nagyméretű fahordókba kerülnek érlelésre finomseprővel együtt, legalább 22 hónapig. Ezt követően szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerülnek palackba.

    Kosárba teszem