- "Camí dels Contrabandistes 2019" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
49–64 termék, összesen 85 db
-
Sold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörösHárom Kékfrankos klónt telepített István 2017-ben a Rókaluki-dűlő agyagosabb részére: osztrák A4-es, ruszti Triebaumer és Szentesi-Losonci páros által szelektált fajtákat. Szeptember 13-i szüretet követően kádba bogyózták a gyümölcsöt, melyet nyolc nap után kíméletesen préseltek pneumatikus préssel. A bor két 228 literes harmad töltésű francia hordóba került és innen palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül 2022. májusában.
TovábbBencze Kékfrankos 2021
8 600 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Le Mazel
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%90% Grenache és 10% Syrah házasítása, délkeleti kitettségű területről, ahol a szőlők átlagéletkora 50 év körül mozog. A 2021 szeptember közepi szüretet direkt préselés követte a Grenache esetében, melyhez a Syrah-t 24 órás áztatást követően adák hozzá. Acéltartályban erjedt, 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
TovábbLe Mazel Vin de Soif 2021
6 400 FtOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Ardèche
Termelő: Le Mazel
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%
100% Syrah agyagos-mészköves talajról, 50 évesnél is idősebb tőkékről szüretelve 2021 szeptember közepén. Egész fürtben, 10 napos szénsavmacerációs eljárással készült acéltartályban. Lassú és óvatos préselés két részben: régi fapréssel, illetve pneumatikus préssel. 22 hónapon keresztül erjedt 8-12 fokon, majd 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.Le Mazel Larmande 2021
6 600 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%Géza talán legkiemeltebben kezelt fajtája, a mohácsi ‘grand cru’-ről szüretelve. Többlépcsős kézi szüret, erjedés 8-10 napig acéltartályban 40% egészfürtösen, 30% bogyózva, 30% pedig présléként.Tovább
Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolva (remontage) erjedt, majd kíméletes préselés után üvegszálas edényben és többedszeri töltésű fahordóban került érlelésre. Az előző évjárathoz képest mélyebb szín, de elegáns, légies szerkezet, tökéletes ihatóság, érintésnyi tannin, ribizlis, erdei gyümölcsös hangulat.VASKAPU KADARKA 2021
6 800 FtOrszág: Franciaország
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.
Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
Kosárba teszem
A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, majd szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.Domaine de l’Écu Mephisto 2018
13 500 FtOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Loire
Termelő: Domaine de L’Ecu
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%
100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.Domaine de l’Écu Ange 2018
12 800 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösVadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.
Kosárba teszemClaus Preisinger Fruitloops Rot 2021
9 600 FtNewOrszág: Spanyolország
Régió: Penedès
Termelő: Clos Lentiscus
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.
Kosárba teszemClos Lentiscus Wow Wow 2019
9 900 FtNewOrszág: Spanyolország
Régió: Penedès
Termelő: Clos Lentiscus
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%1979-es telepítésű Tempranillo, Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.
Kosárba teszemClos Lentiscus Kikiriki Black 2019
9 900 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5 %100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.
Kosárba teszemStrekov1075 BOB 2022
8 100 FtSoldOrszág: Szlovákia
Tovább
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,50%
Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.Strekov1075 Portugal 2018
7 200 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről a Mária-völgyből, 2009-es telepítésű területről.
Kosárba teszem
2 hétig nyitott kádban, egész fürtben macerálódott. Az fürtök lenyomása során a bogyók egy része megtörött, egy része épp maradt, így azokban héjon belül zajlott az erjedés.
Préselést követően 10 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. Gyümölcsös illat cseresznye és sötét bogyós árnyalatokkal jellemzi.Strekov 1075 Frankovka 2020
13 800 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Szeptember eleji szüret, bogyózó kereteken történő kézi bogyózás, melyből 70% taposva, míg 30% épbogyóként került az erjesztőkádba, ahol 6 napot töltött. Ezt követően tartályban és új zempléni tölgyfahordóban folytatódott az erjedés. 11 hónap után a hordós rész belekerült a tartályba és itt 1 hónapot töltöttek együtt. 12 hónap után szeptember elején gravitációval kén nélkül palackozva.
Palya Balázs Kékfrankos 2021
7 300 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,5%Szeptember eleji szüret, bogyózó kereteken történő kézi bogyózás, a teljes mennyiség épbogyóként került az erjesztőkádba, ahol 6 napot töltött. Ezt követően tartályban folytatódott az erjedés. 11 hónap seprőn tartás után augusztus elején gravitációval kén nélkül került palackba.
Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2021
6 900 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Egy hordónyi esszencia a Mohácsi Szőlőhegy Jenyei-dűlőjéből, a Kadarka ültetvény széléről.
Tovább
30 éves Cabernet Franc tőkék, alacsony hozam, szeptember közepi szüret.
Erjedés 10 napig nyílt kádban, egészfürt, kézzel bogyózott rész és préslé együtt, majd első töltésű burgundi hordóba került.
12 hónapot töltött finomseprőn, majd hordóból egyenesen palackozva, kén hozzáadása nélkül.
Pályája elején lévő nagy bor, melyben a Franc ereje mellett Géza szerette volna az eleganciát és a kerekséget megfogni. Már most izgalmas látni milyen szépen nyílik a pohárban ha egy kis időt adunk neki, szép jövőt jósolunk neki.VASKAPU CABERNET FRANC 2021
8 600 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
Tovább
2021-ben 60% Kékfrankos Bétaszékről, 10 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 35% Cabernet Sauvignon & Merlot a kastély körüli területről, alacsony hozammal, kézzel bogyózva 12 napig kádban erjesztve, napi kétszer finoman csömöszölve.
A maradék 5 %-on Kadarka és Hárslevelű direkt préselt leve osztozik, egy kis játékosságot és plusz izgalmat adva a bornak.
A 21-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így déliesebb, haraphatóbb bor született mint 2020-ban.
A szőlőmunkával próbáltuk a szőlő optimális érését elérni, illetve a feldolgozással erre rásegíteni, így egy harmonikus, lendületes, kellemes savakkal bíró bor született, melynek fő üzenete a gyümölcsösség és a napfény.
Házasítás után, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackba.VASKAPU KERT VÖRÖS 2021
5 400 Ft