föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

65–80 termék, összesen 301 db

  • Jean-Marc_Dreyer_Gewürtztraminer_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: narancs

    100% Gerwürtztraminer, 10 napig héjon tartva, majd a színlé 12 hónapra nagy méretű tölgyben (foudre) érlelve palackozásig.
    Mély, arany szín, illatban trópusi jegyekkel: licsi, kandírozott gyömbér és virágok, kortyban pedig aszalt sárgabarack, narancs, bergamott és trópusi gyümölcsök ízvilága járja át. Elegáns tanninok és nagyszerű szerkezet.

    Kosárba teszem
  • Jean-Marc_Dreyer_Sylvaner_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Jean-Marc Dreyer
    Fajta: narancs

    Az “Origin” termékcsalád összes tagja a legtisztább elzászi hagyomány szerint egytől egyik fajtaborok, ebben az esetben 100% Sylvaner. A kézi szüretet követően az egész fürtöket 7-10 napig fedett kádakban héjon áztatják, majd a színlevet 11 hónapig érlelik nagy méretű tölgyfahordókban (foudre). Opálos aranysárga a pohárban, a kezdeti redukciót hamar felváltják a mézes, csonthéjas aromák, illetve a szájban keveredő mályvacukros jelleg és sósság kontrasztja. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva. Érdemes dekantálni, fogyasztás 10-12°C-on.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Blanc_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Don_Zsolt_2023New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Fred_11New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös

    Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül palackozva.
    Fekete bogyós gyümölcsök, ibolya és tavaszi virágok, vastag szín de könnyed korty, vibráló savak.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Natália_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    100% Merlot, pétillant naturel. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e természetes habzó bornak.  Igazi gyümölcsbomba, sok eperrel, málnával és hosszan-hosszan tartó buborékokkal. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
    Kosárba teszem
  • Bencze_Autochthon_Red_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra, most először vörös fajtákból: Kék bakator (47%), Kékfrankos (31%), Hajnos kék (13%), Kadarka (9%)  A Kék Bakator 50% egészfürtös préslében és 50% egészfürtös flottation-ban, a Kékfrankos rész fele egészfürtös présléként külön másik fele egészfürtben, a Hajnos Kék 50% taposott lében, 50% egészfürtös flottation-ban, a Kadarka pedig 50% taposott lében, 40% kézzel bogyózva, 10% egészfürtösen erjed. A szőlőfajták külön kerültek szedésre szeptember közepén és külön is erjednek, majd novemberben házasították az újborokat, melyek 3db 750L kőedényben érlelődtek ülepítés nélkül. Palackozás 2023. augusztus 30-án, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Aries_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Az Aries egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Templomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. A terület legfelső részén található teraszról csak néhány fürt per tőke került szüretelésre 2020 szeptember közepén, itt az öreg ültetvényben nagy tőkehiány és az őzek jelenléte korlátozza a termést.
    A kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül két nagyobb és egy kisebb amfórába.  Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
    Bencze Aries 2020
    14 400 Ft
  • Bencze_Riesling_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2022-ben szeptember első-második hetében került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 11 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba 2022 novemberében. Még két évig érlelődött a palackban, hogy a savak szépen elsimuljanak. Igazi ínyencség, mely aperitifként, osztrigával vagy ázsia ételekkel lesz a legszebb match.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Hárslevelű_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Templomdombi-dűlő bazaltban gazdag talajáról kézzel szüretelve 2015-ös telepítésű Hárslevelű.
    Egészfürtösen préselve különböző típusú és méretű amforákban érlelve finomseprőn, mindössze egyszeri fejtéssel.
    Palackozás szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Kadarka_Gravitation_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös
    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. Rendkívül alacsony tőketerhelés, mindössze 200g/tőke.16 éves, bakművelésű szőlőültetvény termése. Enyhe túlérésben botrytis-el szüretelve, 12 nap héjonáztatás, majd préselés, végül kis hordókban érlelődött 18 hónapon át!

    Kosárba teszem
  • Kadarka_Krisztus_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A karlócai Krisztus dűlőről származó alapanyag, mely már a nem metszett szőlőtőkék termése, melyből kifolyólag 
    volt köztük úgyszint túlérett fürtök, mint ahogy rózsaszín nem teljesen érett szőlőfürtök is! Október 1-je és 6-a között szüretelve egy kis botrytis-el együtt. 10 napos héjonáztatást követöen 18 hónapig érlelődött, kis méretű fahordókban.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Sott_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár

    Elképesztő archaikus tétel, tulajdonképpen a vermutok őse,  100% aszúsodott furmint édes alapborral, 10-15 féle különböző fűszerek és gyógynövényekből készült tinktúrával fűszerezve, melyekből a fehérüröm a legdominánsabb.
    Rengeteg izgalmas ötletünk támadt a bor kóstolásakor, aperitifként tisztán, desszerthez párosítva, de akár valamilyen kortárs koktél alapanyagként is. A bort az ürmös borokat idéző gyógynövényes illat és ízvilág jellemzi!

    0,5l-es kiszerelés.

     

    Kosárba teszem
    Maurer SOTT 2022
    12 500 Ft
  • Maurer_Tamjanika_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Sárgamuskotály a szerémségi Remete-dűlőből szüretelve, egy 2008-as telepítésű, sűrű térállású bakművelésű ültetvényről. A terület teljesen vegyszerektől mentes, egy erdős, meredek lejtőn található, mely egyenesen a Dunára néz. A gyümölcsöt teljes érettségben szüretelik, részben aszúsodott szemekkel, majd 5 napig héjon tartják. Préselést követően 500 literes használt hordóban érlelik 16 hónapig. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Szerémi_Zöld_2023New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    Királyhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.

    A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
    A 17 év körüli szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
    Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel. A szőlőt közepes érettségben szedik és egész fürtben préselik, majd 300 literes, többedik töltésű hordókban érlelik 6 hónapig.

    Kosárba teszem