föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

225–240 termék, összesen 309 db

  • Vini_Viti_Vinci_Sauvignon_Blanc_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Sauvignon Blanc Saint-Bris dűlőjéből mészköves-agyagos talajról kb. 20 éves tőkékről szüretelve.
    Direkt préselve egész fürtben, majd 12 hónapra többedig töltésű burgundi hordóban érlelve. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Cotes_D_Auxerre_Bréau_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Chardonnay Yonne-ból (AOC) ahol a tőkék átlag életkora kb. 40 év. Az agyagos-mészköves talajon legszebb formáját mutatja a fajta. Direkt préselve betonkádakban erjed majd 12 hónapot többedik töltésű burgundi hordóban érlelődik. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Bourgogne_Aligoté_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: fehér
    100% Aligoté, a bogyózott szőlő préselése után üvegszálas edényben erjed és 2 hétig héjon marad. A bor nagy része (kb- 2/3-a) 8 hónapot üvegszálas tartályban tölt, kisebb része pedig többedig töltésű burgundi hordóba kerül. Derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Sauvage_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Sauvage első évjárata, 100% Gamay. Sylvie és Thierry félvad ültetvényéről származó szőlőből, melynek életkora kb. 53 év, s ahol 4 éve semmilyen beavatkozás nem történt.
    Extrém alacsony hozam, koncentrált ízek.
    Direkt préselve üvegszálas tartályba, ahol 11 hónapot tölt palackozás előtt.

    Tovább
  • Les_Errances_Quand_fond_la_neige_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér

    Quand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
    100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Cartouche_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    70% Grolleau, 30% Cabernet Franc 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályokban 14 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.

    Kosárba teszem
  • Les Errances_Tohu_Bohu_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: pétillant naturel

    60% Grolleau, 30% Cabernet Franc és 10% Chenin találkozik ebben a pétillant naturelben, melynek színe a virágba boruló cseresznyefákat és a tavaszt idézi meg. Visszafogott habzás, így nem kell félni, hogy kifut amikor nyitjuk, frissítő piros gümölcsök és egy kis maradék cukor, ami még behízelgőbbé teszi azoknak, akik félnek a pezsgő italok savérzetétől.

    Tovább
  • Bergkloster_Cuvée_Rot_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss vörös párja, mely Regent, Cabernet Dorsa és Szentlőrinci fajták házasítása. A Regent körülbelül két hetet töltött héjon, a másik két fajta pedig direkt került préselésre. Mint fehér társa, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően ez a tétel is a könnyen iható és felhőtlenül élvezhető borok csoportját erősíti és kifejezetten jól áll neki, ha a vörösboroknál javasolt hőfoknál picit hűvösebben fogyasztjuk.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_Rock_and_Roll_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A Szerémségben található Karlócára, a Krisztus-dűlőbe Oszkár 2009-ben telepített kadarkát, ez a bor ennek, a nagyrészt rosszul termékenyülő, madárkás kadarkának a termése. Enyhe egészfürtös, bogyó roppantást követően, 14 napig ázott héjon, majd a bor fermentálódott és érlelődött 12 hónapig használt tölgyfa hordóban. Gravitációs szabadeséssel palackba töltötve, kén hozzáadása nélkül. A kadarka leggyümölcsösebb változata.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_Gravitation_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. A folyóra néző szőlőültetvények oltványai az 
    1880-as kadarka génállamányából származnak, szelekció nélkül leválasztva. Részben átlagos érettségű, madárkás kadarka, részben aszúsodásnak indult, enyhén túlérett termés bora. 10 napos héjon áztatás után, 12 hónapig érlelődött használt hordókban. Gravitációval került letöltésre, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Vadfekete_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A dél-csongrádi Noszán található, 90%-ban 1880-as telepítésű tőkékről.  Ez az ősi magyar fajta, mely már 1590-ben is említésre került a tudós sárospataki tanár, Szikszai Fabriczius Balázs híres természetrajzi tankönyvében,  a kihalás szélére került, Oszkár tudomása szerint mára nem ismert más Vadfekete ültetvény a világon. Kis méretű, többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve, szűretlenül, derítetlenül palackozva.

    Tovább
  • Bencze_Olaszrizling_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Hosszú idő óta a pince első Olaszrizlingje, fiatal ültetvényről. SK54-es Olaszrizling szerémségi klón, melyet István 2017-ben telepített a Rókaluki-dűlő magasabb részére, agyagos-bazaltos talajra. A szüret 2021-ban szeptember 13-ra esett, majd a gyümölcsöt egész fürtben, lassan, kíméletesen préselték. Innen gravitációval került a lé 400 literes első töltésű francia hordóba érlelésre. Mint a Birtok összes bora, ez is szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül palackozásra 2022. augusztus 15-én.

    Tovább
  • Le_Mazel_Charbonniere_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% Chardonnay körülbelül 30 éves szőlőtőkéről.
    2020 szeptember elején szüretelve, melyet egészfürtös, direkt préselés követett.
    Acéltartályba került, ahonnan 2022-ben gravitációval palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    Mint ahogyan a koronazár is mutatja a Birtok több tétele esetében, ez a cuvée is némi maradékcukorral került palackba, ami remekül kiegészít ázsai ételeket illetve fanyar ízek mellé szuper párosítás.

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Cuvée_Larmande_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Syrah agyagos-mészköves talajról, 50 évesnél is idősebb tőkékről szüretelve 2021 szeptember közepén. Egész fürtben, 10 napos szénsavmacerációs eljárással készült acéltartályban. Lassú és óvatos préselés két részben: régi fapréssel, illetve pneumatikus préssel. 22 hónapon keresztül erjedt 8-12 fokon, majd 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Ponderosa_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11.50%
    Izgalmas rosé, nagyrészt Pinot Gris (90%), melyhez fűszerként kerül Pinot Noir (10%).
    A kézi szüretet követően, az egész fürtöket lábbal tapossák és szénsavmacerációval egy hétig kádban erjednek. A fermentációt hordóban fejezi be a bor, ahol zavartalanul, saját seprőjén marad palackozásig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Weissburgunder_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A szőlő a szomszédos Bechtheim környékéről származik, a tőkék kb. 15 évesek. A szüretet követően a fürtök egy része egy napot tölt héjon, a másik része pedig részleges szénsavmacerációs eljárással erjed, majd gyengéden préselésre kerülnek. Régi barrique hordókban zajlik az erjedés és csakúgy, mint a legtöbb tétel, ez a bor is 12 hónap érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem