17–32 termék, összesen 123 db
-
New
Ország: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: fehér100% Chardonnay, Beaujolais Village appellációval Blacé településről, az agyagos-homokos talajú “Le Bourg” dűlőből.
Direkt préselve került üvegszálas tartályba, ahol elindult az erjedés, ami amfórába fejeződött be és amit 8 hónap érlelés követett. Mindössze 759 palack készült, szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül.
Finoman citrusos, lecsengésében pedig sós-ásványos jegyek uralkodnak.Clos Bateau Bateau Blanc 2022
13 000 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörösA Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.Clos Bateau Croix Pennet 2022
12 200 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörös100% Gamay noir, idős ültetvényről, mely a Les Monthieux dűlőből származik, kb 330 méteres tengerszint feletti magasságból. A talaj nagyrészt rózsanaszín gránit törmelék, melyben agyag és kvarc foltok találhatóak.
50%-ban szénsavmacerációs eljárással készült, 50%-ban pedig az egész fürtök a préslével felöntve erjedtek. Ezután több mint 10 hónapig üvegszálas tartályban érlelik.
Dzsúzos, könnyed és játékos, amint neve is utal rá (joujou franciául játékot jelent).Clos Bateau Joujou 2022
11 700 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Le Mazel
Fajta: fehér100% Viognier. A 2023-as évjáratban a borok meglehetősen gyorsan erjedtek szárazra. Ebben az esetben a bort 2024 áprilisában palackozták, jóval korábban, mint az korábban jellemző volt. A szőlők körülbelül 40 évesek, mészkőre és agyagos talajra ültették őket. A gyümölcsöt egész fürtben, direkt préselik acéltartályba, ahol a seprővel érintkezve 6 hónapig erjed, mielőtt bármilyen hozzáadott anyag nélkül palackoznák. Friss, élénkítő savakkal, fehér őszibarack és illatos babéros jelleggel, fűszeres és sós hosszú lecsengéssel.
Le Mazel Mias 2023
8 200 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Le Mazel
Fajta: vörösÉlénk rubin Carignan és egy újabb elragadóan könnyed évjárat. A mészkőre és agyagra ültetett 50 éves szőlőről származó gyümölcs tíznapos szénsavas maceráláson megy keresztül, majd lassan (az Yvon Métrastól vásárolt nagy, régi kézi faprés segítségével) acéltartályba préselik, ahol 7 hónap érlelést kap.
Ez a bor tökéletesen tükrözi azt a fiatalos lendületet, amelyben Gérald és Jocelyne elkötelezetten hisz. Frissen préselt fekete-piros vadcseresznye, édeskömény-füves jegyekkel és enyhe balzsamecetes csípősséggel, illetve a mészkőből származó ásványok kellemes érzetével a lecsengésében. Érdemes enyhén lehűteni, hogy a legjobb formáját mutassa.
Kosárba teszemLe Mazel Raoul 2023
7 200 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Le Mazel
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%90% Grenache és 10% Syrah házasítása, délkeleti kitettségű területről, ahol a szőlők átlagéletkora 50 év körül mozog. A 2023 szeptember közepi szüretet direkt préselés követte a Grenache esetében, melyhez a Syrah-t 24 órás áztatást követően adák hozzá. Acéltartályban erjedt, 2023 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
Kosárba teszemLe Mazel Vin de Soif 2023
7 100 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehérAOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.
Kosárba teszemYann Durrmann Pinot Blanc 2023
7 200 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehér100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!
Kosárba teszemYann Durrmann ZEGWUR 2023
9 100 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehérAOC Riesling hommoköves talajról (grès), direkt préselve és acéltartályban érlelve. Száraz, de kellemesen gyümölcsös, melyben a citrusos jegyek és az enyhe citromhéjas kesernye találkoznak.
Kosárba teszemYann Durrmann Riesling sur grès 2023
8 000 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: pétnat100% Riesling, tiszta préslé. Vásárolt szőlő, organikus alapanyagból. Az eljárás hasonló a jól ismert Crémant d’Alsace-hoz, ugyanolyan mennyiségű cukorral palackozták, de itt természetes maradékcukorral, általában a crémanthoz külső cukor kerül hozzáadása. Yann nem degorzsálálja, de 2022-ben olyan magas volt az erjedő borban a nyomás, hogy ki kellett nyitni a palackokat. Frissítő és citrusos, gyönyörködhetünk a buborékok táncában a pohárban.
New
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: fehér100% Chenin Blanc Forges közeléből, egy 2012 óta organikusan művelt, mészköves-kavicsos területről származik. A dűlőt – mely bár kitettsége miatt jellemzően melegebb mikroklímával bír – folyamatosan hűtik az nyugati óceáni szelek. Ezen felül a mészkő magas vízmegtartó tulajdonsága is segíti a szőlőt, hogy a belőle készült bor remek savakkal és egyfajta egyedi rezgéssel emelj ezt a Chenin Blanc-t a legnagyobb Layon-i borok mellé. Ásványos, vajas, méhviaszos, elképesztő komplex.
Kosárba teszemLe Nadir La Dime d’Arthémis 2021
15 800 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös100% Grolleau, a dél-saumurre jellemző mészköves-kék kovaköves talajról, alacsony tőketermelésű tőkékről szüretelve. A bor 75%-ban egész fürtökben szedett szőlőkből készült, melyeket 2020-as Grolleau levébe áztatott Fabien, ez adja ki a megmaradó 25%-ot. Egy hét után préselik és kerül a lé többedik töltésű tölgyfába és acéltartályba vegyesen 24 hónapra. A bort 2023 novemberében palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Mindössze 1175 palack készült.
Kosárba teszemLe Nadir La Nuit, le Silence 2021
13 900 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: fehérA Forêts Paisibles 100% Cabernet Franc blanc de noirs stílusban elkészítve. Ilyenkor a virus szőlőt egész fürtben, direkt préselik, így a bor nem kap színanyagot a szőlő héjából, tehát igazából ez egy vörösbor, mely fehérborként kerül palackba. 12 hónapot érlelték 8 éves tölgyfa hordókban.
Kosárba teszemLe Nadir Forets Paisibles 2021
12 100 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös100% Grolleau, mindössze egy egy hektáros területről, ahol Chenin Blanc és Cabernet Franc tőkékkel osztozik a mészköves-kék kovaköves talajon. Rövid ásatatás és 18 hónapos érlelés hordóban. Szűretlen és derítetlen, tökéletesen beállított seprő mennyiséggel, a szín is gyönyörű rubinvörös. Az illat tiszta, délies hangulatú gyümölcsökkel, melyre aztán a korty némileg rácáfol. Könnyed, alig érezhető tanninok, pizza mellé, paradicsomos ételekhez vagy a mindennapokra is kiváló választás lehet.
Kosárba teszemLe Nadir Novembre 2020
10 300 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös50% Cabernet Franc és 50% Grolleau Noir Brossay területéről, kavicsos-kovaköves talajról. A kit fajta 10 napig együtt erjedt egész fürtben, majd préselést követően hordóban és tartályban erjedt. Könnyed struktúra és tanninok, piros bogyós gyümölcsök.
Kosárba teszemLe Nadir Octobre 2020
9 400 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: fehérLOT: r 2020-1
100% Roussanne, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet Jean Delobre-tól vásárol. Direkt préselve egész fürtben, majd a színlelt acéltartályban ülepítve és 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Csonthéjas gyümölcsök, mézesség, ugyanakkor egy markáns sós gerinc is jellemzi. Mindössze egy kartont kaptunk, így szuper exkluzív termék itthon.
TovábbDaniel Sage Grange Bara Blanc 2019
21 700 Ft