17–32 termék, összesen 117 db
-
New
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehérAOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.
Kosárba teszemYann Durrmann Pinot Blanc 2023
7 200 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehér100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!
Kosárba teszemYann Durrmann ZEGWUR 2023
9 100 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: fehérAOC Riesling hommoköves talajról (grès), direkt préselve és acéltartályban érlelve. Száraz, de kellemesen gyümölcsös, melyben a citrusos jegyek és az enyhe citromhéjas kesernye találkoznak.
Kosárba teszemYann Durrmann Riesling sur grès 2023
8 000 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: pétnat100% Riesling, tiszta préslé. Vásárolt szőlő, organikus alapanyagból. Az eljárás hasonló a jól ismert Crémant d’Alsace-hoz, ugyanolyan mennyiségű cukorral palackozták, de itt természetes maradékcukorral, általában a crémanthoz külső cukor kerül hozzáadása. Yann nem degorzsálálja, de 2022-ben olyan magas volt az erjedő borban a nyomás, hogy ki kellett nyitni a palackokat. Frissítő és citrusos, gyönyörködhetünk a buborékok táncában a pohárban.
New
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: fehér100% Chenin Blanc Forges közeléből, egy 2012 óta organikusan művelt, mészköves-kavicsos területről származik. A dűlőt – mely bár kitettsége miatt jellemzően melegebb mikroklímával bír – folyamatosan hűtik az nyugati óceáni szelek. Ezen felül a mészkő magas vízmegtartó tulajdonsága is segíti a szőlőt, hogy a belőle készült bor remek savakkal és egyfajta egyedi rezgéssel emelj ezt a Chenin Blanc-t a legnagyobb Layon-i borok mellé. Ásványos, vajas, méhviaszos, elképesztő komplex.
Kosárba teszemLe Nadir La Dime d’Arthémis 2021
15 800 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös100% Grolleau, a dél-saumurre jellemző mészköves-kék kovaköves talajról, alacsony tőketermelésű tőkékről szüretelve. A bor 75%-ban egész fürtökben szedett szőlőkből készült, melyeket 2020-as Grolleau levébe áztatott Fabien, ez adja ki a megmaradó 25%-ot. Egy hét után préselik és kerül a lé többedik töltésű tölgyfába és acéltartályba vegyesen 24 hónapra. A bort 2023 novemberében palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Mindössze 1175 palack készült.
Kosárba teszemLe Nadir La Nuit, le Silence 2021
13 900 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: fehérA Forêts Paisibles 100% Cabernet Franc blanc de noirs stílusban elkészítve. Ilyenkor a virus szőlőt egész fürtben, direkt préselik, így a bor nem kap színanyagot a szőlő héjából, tehát igazából ez egy vörösbor, mely fehérborként kerül palackba. 12 hónapot érlelték 8 éves tölgyfa hordókban.
Kosárba teszemLe Nadir Forets Paisibles 2021
12 100 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös100% Grolleau, mindössze egy egy hektáros területről, ahol Chenin Blanc és Cabernet Franc tőkékkel osztozik a mészköves-kék kovaköves talajon. Rövid ásatatás és 18 hónapos érlelés hordóban. Szűretlen és derítetlen, tökéletesen beállított seprő mennyiséggel, a szín is gyönyörű rubinvörös. Az illat tiszta, délies hangulatú gyümölcsökkel, melyre aztán a korty némileg rácáfol. Könnyed, alig érezhető tanninok, pizza mellé, paradicsomos ételekhez vagy a mindennapokra is kiváló választás lehet.
Kosárba teszemLe Nadir Novembre 2020
10 300 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös50% Cabernet Franc és 50% Grolleau Noir Brossay területéről, kavicsos-kovaköves talajról. A kit fajta 10 napig együtt erjedt egész fürtben, majd préselést követően hordóban és tartályban erjedt. Könnyed struktúra és tanninok, piros bogyós gyümölcsök.
Kosárba teszemLe Nadir Octobre 2020
9 400 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: fehérLOT: r 2020-1
100% Roussanne, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet Jean Delobre-tól vásárol. Direkt préselve egész fürtben, majd a színlelt acéltartályban ülepítve és 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Csonthéjas gyümölcsök, mézesség, ugyanakkor egy markáns sós gerinc is jellemzi. Mindössze egy kartont kaptunk, így szuper exkluzív termék itthon.
TovábbDaniel Sage Grange Bara Blanc 2019
21 700 FtSold
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: gr-(2020-2)+(2020+1)
100% Grenache két évjáratból, mely Vincent Fargier és a Le Mazel áltel termelt szőlőből készült, melyet mindkét termelő organikusan és biodinamikusan gondozott.
A gyümölcs négy hetet töltött héjon, aztán került nagyon finoman préselésre. A viszonylag hosszas áztatás ellenére sem lett nehézkes a bor, színe és aromái mind a frissebb, piros bogyós és erdei, friss fekete gyümölcsök oldalán maradtak. Szűrés, derítés és kén nélkül palackozva.Daniel Sage Perséphone en péril 2018
17 400 FtSoldNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérMonbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor. 100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.
TovábbNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: vörös1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
Kosárba teszem
Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.Thomas Batardière Amor Fati 2022
10 700 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérAz 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
Kosárba teszem
A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.Thomas Batardière Les Cocus 2022
15 500 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: fehérMinősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
Kosárba teszem
A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).Thomas Batardière L’Esprit Libre 2022
14 500 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Yann Durieux
Fajta: vörös
Pernand Vergelesses apellációból származó, 100% Pinot Noir. Kizárólag acéltartályban érlelve.Recrue des Sens PV Rouge 2018
78 600 Ft