1–16 termék, összesen 49 db
-
Sold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.
TovábbAndreas Tscheppe Hirschkafer 2021
27 000 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák, leheletnyi maradék cukorral, mely a 2021-es év velejárója volt a Tscheppe Birtokon.
Kosárba teszemSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 18-24 hónapig érlelik. A 2021-es évben nagyon nehezen erjedtek ki a borok Andreasnál, a legtöbb tételben leheletnyi maradékcukor gazdagítja a struktúrát, így van ez ezzel a borral is.
TovábbNew
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%50% többedik töltésű és 50% új hordó osztozott meg ezen a 100% Sauvignon Blanc tételen, mely annyiban tér el a már jól ismert Grüne Libelle-től, hogy a 2021-es évjárat viszontagságainak betudhatóan ez a tétel nagyon lassan erjedt, és Andi úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem maradékcukorral (kb. 14g/l) és, koronazárral tölti le. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.
Kosárba teszemNew
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.
Kosárba teszemNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.Koppitsch Homok 2023
6 500 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11%40% Zweigelt, 40% Pinot Noir, 10% St Laurent, 5% Syrah házasítása.
Az egész fürtöket lassan, egész fürtben préselik kosárprésben, majd a lé egy része üvegszálas, másik része rozsdamentes acél tartályokba kerül. A Rozsa mind az 5 összetevője nagyrészt együtt erjedt és 6 hónapig után került letöltésre a finomseprőről. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.Koppitsch Rozsa 2023
6 500 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 10%80% Rotburger, 20% St. Laurent.
A lebogyózott szemek 8 napig héjon erjednek mindenféle külső beavatkozás nélkül, majd a préselt levet üvegszálas tartályokba (Zweigelt + St. Laurent) és nagy akáchordókba (Zweigelt) engedték. Az edények 6 hónapig külön-külön fejlődtek, majd palackozás előtt nem sokkal házasították őket. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.Koppitsch Rét 2023
6 500 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5%50% Weissburgunder és 50% Chardonnay.
A Perpektive sorozathoz használt szőlő Neubergen területérő származik, ahol az ültetvények sziklás, mészkőben gazdag dombon kaptak helyet. Ez a terroir kiemelkedően tiszta, precíz és vibráló borokat eredményez.
A szőlő 3/4-ét direkt préselték, és a lé egyenesen egy régi barrique hordóba került (225 liter). 1/4 héjon maradt és 8 napig ázott. A borokat seprőn érlelték 10 hónapig, majd szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozták.Koppitsch Perspektive Weiss 2022
8 800 FtNew
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11%Vörös és fehér szőlő házasítása, melyben Olaszrizling, Rosenmuskateller, Chardonnay, St. Laurent és Kékfrankos, Syrah kap helyet.
Kosárba teszem
A szőlőt részben bogyózták (kb. 10% kocsányt is használtak), és beavatkozás nélkül erjesztették rozsdamentes acél és üvegszálas kádakban. 10 nap múlva préselték és a levet hordókba (225 l barrique-ba) töltötték. A fehér fajtákat közvetlenül préselték, héjon áztatás nélkül. A borok finomseprőn érlelődtek 11 hónapig, majd a bort 2023. július 31-én palackozták szűretlenül, derítés és kén hozzáadása nélkül.Koppitsch Abendrot 2022
8 800 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösA Fertő-tó északi részéről a hűvös és szeles parndorfi-fennsíkról szüretelt 100% Pinot Noir. Biodinamikus szőlőültetvények mészkőtalajokon, a szőlő erjesztett nyitott kádban 5 napig erjedt, és 8 hónapig amforában érlelődött.
kádakban erjed 14 napig úgy héjon, hogy egészfürtök is kerülnek a bogyók és a préslé mellé. Érlelés közel 12 hónapig kismeretű 228l-es fahordókban. Elegáns fűszerezéssel és földes jegyekkel ez a Pinot Noir szerintünk varázslatos. A bor néhány évig palackban érlelődött, és csak most kezdi megmutatni éteri oldalát.
Kosárba teszemClaus Preisinger Pinot Noir 2022
15 400 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.Claus Preisinger Ancestral 2022
9 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: roséAz Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre.
Kosárba teszemClaus Preisinger Ordinaire 2022
9 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehérClaus 2019 tavaszán egy régi Merlot ültetvényt oltott át erdőbényei (!) Furmint klónokkal.Az elkészítés egyszerű: kézi szüret, kíméletes egész fürtös préselés, hosszú érlelés (24 hónap) jól kiválasztott Stockinger hordóban, mindenféle kompromisszum nélkül palackozva.Gyönyörű savak, vibráló, citrusos jegyek, szépen megtámasztva a hordóval.Claus Preisinger Attila Furmint 2020
18 700 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.
Kosárba teszemClaus Preisinger Bonsai 2022
10 500 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösClaus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Gyönyörű redukció, savanyú szilva, meggy és extrém ihatóság.
Kosárba teszemClaus Preisinger Kalkstein 2022
6 000 Ft