- Sajnáljuk, ez a termék nem megvásárolható.
1–16 termék, összesen 46 db
-
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér
Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: roséAz Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre.
Kosárba teszemClaus Preisinger Ordinaire 2022
9 900 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehérClaus 2019 tavaszán egy régi Merlot ültetvényt oltott át erdőbényei (!) Furmint klónokkal.Az elkészítés egyszerű: kézi szüret, kíméletes egész fürtös préselés, hosszú érlelés (24 hónap) jól kiválasztott Stockinger hordóban, mindenféle kompromisszum nélkül palackozva.Gyönyörű savak, vibráló, citrusos jegyek, szépen megtámasztva a hordóval.Claus Preisinger Attila Furmint 2020
18 700 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.
Kosárba teszemClaus Preisinger Bonsai 2022
10 500 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: vörösClaus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Gyönyörű redukció, savanyú szilva, meggy és extrém ihatóság.
Kosárba teszemOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12 %50% Chardonnay, kézi szüret után 500 literes amforákba kerül, itt szénsavmacerációsan teljes fürtben erjed, majd préselés után acéltartályba kerül 25% Scheurebe-vel és 25% Rieslinggel házasítva. A Riesling – több évjáratot átölelve, solera rendszerben készült régi, nagy méretű hordókban – mely a bor karakterét leginkább meghatározza. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,5 %Steinthal löszös-agyagos területeiről szüretelt Sauvignon Blanc az alapanyaga ennek az egyedülállóan kifinomult és különleges bornak. A Numen sororat minden tagja a lehető legkevesebb beavatkozással készül és hosszas érlelés után kerül ki a pincéből, hogy az idő és természet együttállásával a lehető legtöbbet mutasson meg a szőlőből és a termőhelyből. A Numen Fumé blanc-t néhány napig egész fürtben amforában erjesztették, majd óvatosan préselték, több mint egy évig érlelték seprőn, és kén hozzáadása nélkül, szűretlenül palackozták.
Kosárba teszemZillinger Numen Fumé Blanc 2021
14 300 FtSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.
TovábbAndreas Tscheppe Hirschkafer 2020
24 600 FtSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%50% többedik töltésű és 50% új hordó osztozott meg ezen a 100% Sauvignon Blanc tételen, mely annyiban tér el a Blaue Libelle-től, hogy a 2020-as évjárat viszontagságainak betudhatóan 1-1 hordó nagyon lassan erjedt, és Andi úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem maradékcukorral (kb. 14g/l) és, koronazárral tölti le. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 18-24 hónapig érlelik. Javasoljuk dekantálni, így a kezdeti füstös-ásványok jegyek teret engednek a citrusos, méhviaszos és virágporos illatoknak, melyek méginkább érvényesülnek ha burgundi stílusú pohárat választunk a bor mellé.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,5%A név jelentése zöld szitakötő, ahogyan a címkén is megjelenik, ő egyike Andreas szőlőskertjének egyik gyakran felbukkanó látogatói közül. A terület elképesztő kitettségben, 510-540 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, ahol az opok mellett nagy darabokban csillámpala is található a talajban. Az átlagban 16 éves tőkékről származó szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 500 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd erjedés után 18 hónapig érlelik. Végül derítés, szűrés és mindössze 10 mg / l kén hozzáadása mellett palackozzák.
TovábbSoldOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.
TovábbNewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11,5 %E bor elkészítése valójában több mint három évvel ezelőtt kezdődött. A St. Laurent solera-rész 4 tételből került összeválogatásra: egy kisebb mennyiség a 2016-os NUMEN Rosé-ból, a NUMEN 2017-es és 2018-as évjáratából, és egy kis friss 2019-es léből áll össze. A Syrah esetében a solera 2017-ben indult, a két évjárat rosé-t a 2019-es Syrah-val egészítették ki, melyet csak néhány órán át rövid ideig macerálták a szín kinyerése érdekében, majd ezután kipréselték. A két solerát rozsdamentes acél tartályokban tartják, hogy megőrizzék a frissességet és a szerkezetet. A Rösler minden évjáratban az adott évjáratból kerül bele teljes egészében és qvevri-be (grúz amforákba) kerül, miután kíméletesen, egészfürtösen préselték, hogy minél kevesebb színanyag kerüljön bele. A “Rösler Blanc de Noirs” frakció így ebben qvevriben érik, összesen 5 hónapig. Ezt követően a fehér Rösler-t összeházasítják a Szent-Lőrinci és Syrah solerákkal, majd pedig szűrés és hozzáadott kén nélkül palackozzák.
Kosárba teszem
50% Rösler 2019, 25% St. Laurent Rose Solera (beleértve a NUMEN Rose-t), 25% Syrah Rose Solera.
Palackozva 2020. március 1-jén.Zillinger Revolution PINK Solera N.V
7 100 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,50%Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása, melyet Ewald az ültetvény középső szintjéről az Ex Vero II szintről szüretel, bogyóz, majd nyílt fakádakban héjon erjeszt 2 hétig. Préselést követően, nagyméretű elzászi típusú hordókban érleli 2 évig. Érett piros almás és mézes jegyek teszik ezt a bort akár desszertek mellé is jó társsá. Szűretlenül, derítetlenül kerül palackozásra, hozzáadott kén nélkül.
Kosárba teszemWerlitsch Glück 2020
16 500 FtNewOrszág: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Weingut Werlitsch
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,50%Sauvignon Blanc és Chardonnay (Morillon) házasítása 70-30% arányban, mely az ültetvény legmagasabb, extrém Ex Vero III szintjéről származik. A két fajtát együtt szüretelik, majd két héten át héjon áztatják utána pedig nagyméretű 2000-3000L-es használt fahordókban érlelik 24 hónapig. A fekete tea és a zöldalma illatjegyek helyét gyógynövényes, citrusos jegyek váltják a pohárban ha időt adunk neki, érdemes dekantálni is. Szűretlen, derítetlen és kénmentes tétel.
Kosárba teszemWerlitsch Freude 2020
20 500 Ft