föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

81–96 termék, összesen 114 db

  • Maurer_Oszkár_Kadarka_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Belépő Kadarka Hajdújárás Talánterem dűlőjéből, ahol a felszíni homok alatt agyag, mészkő és lösz gazdagítja a talajt. A Birtok fő vörös fajtája a Kadarka,  mely fiatalabb ültetvényről szüretelve gyümölcsös ízvilágú, könnyen iható bort ad. A kadarka különböző változataiból készült, beleértve Oszkár saját tömegszelekcióját is, ami 1000 tőkét tesz ki, és a legígéretesebb kadarka tőkékből került ki, az 1880-as és 1912-es ültetvényekről. Hagyományos csömöszöléses eljárás mellett erjedt, naponta kétszer lenyomkodva az erjesztő kádban a széndioxid által felszínre tömörödött bogyókat. Használt, nagyméretű tölgyfahordókban érlelődött 7 hónapig, majd derítés és szűrés nélkül került palackozásra.

    Tovább
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_Les_Vielles_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    “Les Vieilles” annyit jelent: “az öregek”, amely Nicolas két legidősebb, az Irancy appelációban található 80 és 93 éves ültetvényeire utal. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. A préselés után a területek újborai külön-külön ászokhordóba kerülnek, majd később összeházasítja azokat. A hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_La_Croix_Buteix_2018

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    A 48 éves Pinot Noir ültetvény közvetlenül az Irancy appeláció legjobb területe, a Palotte felett található tökéletes kitettségű területen, ahol csodálatos kilátás tárul az Yonne folyóra. A termőréteg itt nagyon vékony, mindösszesen 30 cm, alatta tiszta mészkő. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. Rövid ideig hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Captain_Bojol_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    100% Gamay, igazi beaujolais styílusban elkészítve. Könnyed, jól iható és egy kicsit funky: banán, meggy és fekete gyümölcsök találkozása. Egy kis szénsav egészíti ki, mely méginkább lendületet ad a bornak. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Sauvage_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Sauvage első évjárata, 100% Gamay. Sylvie és Thierry félvad ültetvényéről származó szőlőből, melynek életkora kb. 53 év, s ahol 4 éve semmilyen beavatkozás nem történt.
    Extrém alacsony hozam, koncentrált ízek.
    Direkt préselve üvegszálas tartályba, ahol 11 hónapot tölt palackozás előtt.

    Tovább
  • Les_Errances_Cartouche_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    70% Grolleau, 30% Cabernet Franc 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályokban 14 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvée_Rot_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 10,50%

    A Cuvée Weiss vörös párja, mely Regent, Cabernet Dorsa és Szentlőrinci fajták házasítása. A Regent körülbelül két hetet töltött héjon, a másik két fajta pedig direkt került préselésre. Mint fehér társa, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően ez a tétel is a könnyen iható és felhőtlenül élvezhető borok csoportját erősíti és kifejezetten jól áll neki, ha a vörösboroknál javasolt hőfoknál picit hűvösebben fogyasztjuk.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_Rock_and_Roll_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A Szerémségben található Karlócára, a Krisztus-dűlőbe Oszkár 2009-ben telepített kadarkát, ez a bor ennek, a nagyrészt rosszul termékenyülő, madárkás kadarkának a termése. Enyhe egészfürtös, bogyó roppantást követően, 14 napig ázott héjon, majd a bor fermentálódott és érlelődött 12 hónapig használt tölgyfa hordóban. Gravitációs szabadeséssel palackba töltötve, kén hozzáadása nélkül. A kadarka leggyümölcsösebb változata.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_Gravitation_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Oszkár egyik legszebb szerémségi területéről, a Tarcal-hegységben lévő Karlócai ültetvényről szüretelt kadarka. A bakművelésű szőlőket körbeölelő erdők, a Duna közelsége elképesztően gazdag élővilágnak adnak otthont, fantasztikus biodiverzitás jellemzi az egész területet. A folyóra néző szőlőültetvények oltványai az 
    1880-as kadarka génállamányából származnak, szelekció nélkül leválasztva. Részben átlagos érettségű, madárkás kadarka, részben aszúsodásnak indult, enyhén túlérett termés bora. 10 napos héjon áztatás után, 12 hónapig érlelődött használt hordókban. Gravitációval került letöltésre, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Vadfekete_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    A dél-csongrádi Noszán található, 90%-ban 1880-as telepítésű tőkékről.  Ez az ősi magyar fajta, mely már 1590-ben is említésre került a tudós sárospataki tanár, Szikszai Fabriczius Balázs híres természetrajzi tankönyvében,  a kihalás szélére került, Oszkár tudomása szerint mára nem ismert más Vadfekete ültetvény a világon. Kis méretű, többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve, szűretlenül, derítetlenül palackozva.

    Tovább
  • Bencze_Kékfrankos_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Három Kékfrankos klónt telepített István 2017-ben a Rókaluki-dűlő agyagosabb részére: osztrák A4-es, ruszti Triebaumer és Szentesi-Losonci páros által szelektált fajtákat. Szeptember 13-i szüretet követően kádba bogyózták a gyümölcsöt, melyet nyolc nap után kíméletesen préseltek pneumatikus préssel. A bor két 228 literes harmad töltésű francia hordóba került és innen palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül 2022. májusában.

    Tovább
  • Le_Mazel_Cuvée_Larmande_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Syrah agyagos-mészköves talajról, 50 évesnél is idősebb tőkékről szüretelve 2021 szeptember közepén. Egész fürtben, 10 napos szénsavmacerációs eljárással készült acéltartályban. Lassú és óvatos préselés két részben: régi fapréssel, illetve pneumatikus préssel. 22 hónapon keresztül erjedt 8-12 fokon, majd 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.

    Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
    A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, majd szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%
    100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_WowWow_2021

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_KikirikiBlack_2021

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    1979-es telepítésű Tempranillo, Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.

    Kosárba teszem