föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 118 db

  • Hugo_Vercasson_Rouge_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: vörös

    100% Syrah egész fürtben rövid áztatással, majd amforában érlelve. Mindent tud, amit egy jó Syrah-tól várunk: test és tannin szép, kiegyensúlyozott arányban, izgalmas fűszeresség, kis szilvás áthallással, ugyanakkor nincs mellé a nehézkesség, az elhatalmasodó színanyag. Szép munka Hugo-tól, aki még mindig csak gyerekcipőben jár ezeken a nagy nevű területeken.

    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Magachoucha_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Gamay.
    Jérome az összes vörös fajtáját használta ennek a bornak az elkészítéséhez. Direkt prés és abban áztatott egész fürtök adják a bor textúráját, melyben szépen kivillan a Grolleau fűszeressége és a Gamay fekete bogyós gyümölcsei. Nagy, üvegszálas tartályban érlelve, hogy a frissesség megmaradjon, ne tompítsa oxidáció. Szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Sau_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Sauvignon Blanc, 10 nap héjon áztatással, nagy, üvegszálas tartályban érlelve. Opálos halványsárga szín, tökéletesen eltalált seprő mennyiség, ami csak az ízeket teszi még komplexebbé. Trópusi gyümölcsös ízjegyek, kellemes savérzet és robbanó energia. Alacsony alkohol és jól ihatóság.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_II_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kékfrankos_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Passion_en_forme_de cauchemar_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Ploussard, bizonyíték, hogy ez a fajta nem csak Jura-ban érzi jól magát.Fiatal ültetvény, melyet Daniel maga telepített, mivel nagyon kedveli a könnyed vörösborokat adó szőlőket. Egész fürtben ázik néhány napot, majd finom préselést követően nagyobb, többedik töltésű hordóba kerül a lé. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva..

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Nyctolopie_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
    Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Kadarka_Pét_Nat_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Nem metszett szőlőültetvényről, Oszkár kísérleti permakulturás területéről.
    Nincs degorzsálva, mégis szépen nyitható, nem robban ki a palackból. Beavatkozásmentes borkészítés, hozzáadott kén nélkül palackozva. Igazi gyümölcsbomba, szép savakkal, közepes testtel.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Cote_Rotie_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    100% Syrah, Côte-Rôtie appelláció északi részéről, palás talajról. Thibaud két éve vette át a területet, mely északi kitettség, így a klímaváltozás okozta hőség közepette is hűs és temperált ültetvény maradt. A régi tőkék mellett frissen telepített tőkék is kerültek, melyeket Thibaud organikusan gondoz a kezdetek óta. A lélegzetelállító teraszokon szinte minden manuális munka, de a kivételes környezet némileg kárpótol, hiszen a magasból a Rhone folyóra nyílik rálátás,  mely a hegy aljában hömpölyög.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Zé-ro_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    80% Syrah, direkt préselve, melyet 20% Viognier bolondít meg. Ez utóbbi három hétig héjon ázott, majd házasítás után a teljes mennyiség hatalmas betontartályban került érlelésre. Könnyed, piros bogyós gyümölcsök, melyeket a Syrah fűszeres jegyei egészítenek ki.
    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_MayGa_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    Lantignién, az egyik magasabb részen (418 m) gránit talajon található szőlőről szüretelve. Közel 2 hetes áztatásban, egész fürtben készült beton tartályban. Többedig töltésű burgundi hordóban érlelték nyolc hónapig. A Mayga klasszikus, és egyben rusztikus karakterű, ugyanakkor a tipikus Clos Bateau ujjlenyomatot viseli magán. Egy bor, amit télen a kandalló előtt ihatsz, de nyáron enyhén behűtve is kiváló.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Croix_Pennet_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
    100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Joujou_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    100% Gamay noir, idős ültetvényről, mely a Les Monthieux dűlőből származik, kb 330 méteres tengerszint feletti magasságból. A talaj nagyrészt rózsanaszín gránit törmelék, melyben agyag és kvarc foltok találhatóak.
    50%-ban szénsavmacerációs eljárással készült, 50%-ban pedig az egész fürtök a préslével felöntve erjedtek. Ezután több mint 10 hónapig üvegszálas tartályban érlelik.
    Dzsúzos, könnyed és játékos, amint neve is utal rá (joujou franciául játékot jelent).

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Raoul_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös

    Élénk rubin Carignan és egy újabb elragadóan könnyed évjárat. A mészkőre és agyagra ültetett 50 éves szőlőről származó gyümölcs tíznapos szénsavas maceráláson megy keresztül, majd lassan (az Yvon Métrastól vásárolt nagy, régi kézi faprés segítségével) acéltartályba préselik, ahol 7 hónap érlelést kap.

    Ez a bor tökéletesen tükrözi azt a fiatalos lendületet, amelyben Gérald és Jocelyne elkötelezetten hisz. Frissen préselt fekete-piros vadcseresznye, édeskömény-füves jegyekkel és enyhe balzsamecetes csípősséggel, illetve a mészkőből származó ásványok kellemes érzetével a lecsengésében. Érdemes enyhén lehűteni, hogy a legjobb formáját mutassa.

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Vin_de_Soif_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    90% Grenache és 10% Syrah házasítása, délkeleti kitettségű területről, ahol a szőlők átlagéletkora 50 év körül mozog. A 2023 szeptember közepi szüretet direkt préselés követte a Grenache esetében, melyhez a Syrah-t 24 órás áztatást követően adák hozzá. Acéltartályban erjedt, 2023 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_VerjusNew

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: verjus

    A “vert” kifejezés a francia vert és jus szavak összetételéből származik, mely zöld levet jelent szó szerinti fordításban. Azért zöld, mivel a szőlőt nyár közepén szüretelik, igen korai érettségben. Ennek – a még zöld Olaszrizling lének – a kipréselésével készül ez az alkoholmentes ital, mely remekül helyettesíti a citromlevet limonádéban vagy koktélokban, de salátadresszingként vagy ételek ízesítésében is remekül megállja a helyét. De mi egyszerűen csak szódával isszuk frissítőként…
    Kosárba teszem