1–16 termék, összesen 121 db
-
NewOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörösA Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvény legjobb kitettségű részéről válogatott szőlő az alapanyaga ennek a cuvée-nek. Augusztus utolsó napjaiban szüretelt István az alapanyagot, ebben a kiemelten száraz, forró évben. Nagyrészt egész fürtök és kisebb rész direkt préselt lé (70-30% arányban) erjedt 2000 literes fa káciban 10 napon át, csömöszölés nélkül, napi kétszer meglocsolva. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es többedik töltésű fahordóba seprőn érlelésre 13 hónapig. Átfejtés nélkül, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.
Kosárba teszemBencze Pinot Noir “Atlas” 2022
12 100 Ft
NewOrszág: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörös100% Frappato, bogyózva erjesztve 12 napig, roppantás nélkül, majd betontartályban érlelve. Tiszta, ropogós Frappato, a fajtára jellemző fűszeres jegyekkel, selymes és elegáns szerkezettel párosítva. Kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszemKalma Wines Fu Manchu 2023
11 800 Ft
NewOrszág: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörös70% Nero d’Avola, 30% Frappato. A hagyomány szerint a Nero d’Avolát és a Frappatót együtt termesztik és erjesztik. Részben egész fürtben erjed üvegszálas edényekben, majd többedik töltésű régi hordókba kerül. A házasítás 70/30 arányban Nero javára billen, így kissé tanninosabb és strukturáltabb, mint a borászat többi tétele, ugyanakkor sokkal kifinomultabb és frissebb, mint egy átlagos szicíliai vörösbor.
Kosárba teszemKalma Wines Heliocentric 2023
11 900 Ft
NewOrszág: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörösA Frappato szőlőt 25 éves tőkékről kézzel szüretelik, majd bogyózzák. Két hétig héjon tartják, aztán kosárpréssel nyerik ki a lét. Acéltartályban kerül érlelésre.
Kosárba teszem
A pincében a bort nem derítik és nem szűrik, így megőrzi eredeti karakterét és textúráját. A kénhasználat minimális, ennek eredményeként a bor tiszta és kifejező marad. Az eredmény egy könnyed, légies Frappato, amiből egyszerűen nem tudunk eleget inni egy jó olaszra hangolt vacsora mellé!Agricola VINB Zappa e Puta 2023
11 700 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Hugo Vercasson
Fajta: vörös100% Syrah egész fürtben rövid áztatással, majd amforában érlelve. Mindent tud, amit egy jó Syrah-tól várunk: test és tannin szép, kiegyensúlyozott arányban, izgalmas fűszeresség, kis szilvás áthallással, ugyanakkor nincs mellé a nehézkesség, az elhatalmasodó színanyag. Szép munka Hugo-tól, aki még mindig csak gyerekcipőben jár ezeken a nagy nevű területeken.
Kosárba teszemHugo Vercasson Le Rouge 2023
11 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: vörösCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Gamay.Jérome az összes vörös fajtáját használta ennek a bornak az elkészítéséhez. Direkt prés és abban áztatott egész fürtök adják a bor textúráját, melyben szépen kivillan a Grolleau fűszeressége és a Gamay fekete bogyós gyümölcsei. Nagy, üvegszálas tartályban érlelve, hogy a frissesség megmaradjon, ne tompítsa oxidáció. Szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.Kosárba teszemJérôme Saurigny Magachoucha 2023
20 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: fehér100% Sauvignon Blanc, 10 nap héjon áztatással, nagy, üvegszálas tartályban érlelve. Opálos halványsárga szín, tökéletesen eltalált seprő mennyiség, ami csak az ízeket teszi még komplexebbé. Trópusi gyümölcsös ízjegyek, kellemes savérzet és robbanó energia. Alacsony alkohol és jól ihatóság.
Kosárba teszemJérôme Saurigny SAU 2023
20 200 FtBencze Kék II 2022
12 100 FtBencze Kékfrankos 2022
8 800 Ft
SoldNewOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörös100% Ploussard, bizonyíték, hogy ez a fajta nem csak Jura-ban érzi jól magát.Fiatal ültetvény, melyet Daniel maga telepített, mivel nagyon kedveli a könnyed vörösborokat adó szőlőket. Egész fürtben ázik néhány napot, majd finom préselést követően nagyobb, többedik töltésű hordóba kerül a lé. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva..
Tovább
NewOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösGamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.
Kosárba teszemDaniel Sage Nyctalopie 2021
17 400 Ft
NewOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösNem metszett szőlőültetvényről, Oszkár kísérleti permakulturás területéről.Nincs degorzsálva, mégis szépen nyitható, nem robban ki a palackból. Beavatkozásmentes borkészítés, hozzáadott kén nélkül palackozva. Igazi gyümölcsbomba, szép savakkal, közepes testtel.Kosárba teszemMaurer Kadarka Pét-Nat 2024
7 900 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Thibaud Capellaro
Fajta: vörösKosárba teszem100% Syrah, Côte-Rôtie appelláció északi részéről, palás talajról. Thibaud két éve vette át a területet, mely északi kitettség, így a klímaváltozás okozta hőség közepette is hűs és temperált ültetvény maradt. A régi tőkék mellett frissen telepített tőkék is kerültek, melyeket Thibaud organikusan gondoz a kezdetek óta. A lélegzetelállító teraszokon szinte minden manuális munka, de a kivételes környezet némileg kárpótol, hiszen a magasból a Rhone folyóra nyílik rálátás, mely a hegy aljában hömpölyög.Thibaud Capellaro Côte-Rôtie 2020
38 500 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Thibaud Capellaro
Fajta: vörösKosárba teszem80% Syrah, direkt préselve, melyet 20% Viognier bolondít meg. Ez utóbbi három hétig héjon ázott, majd házasítás után a teljes mennyiség hatalmas betontartályban került érlelésre. Könnyed, piros bogyós gyümölcsök, melyeket a Syrah fűszeres jegyei egészítenek ki.Thibaud Capellaro Syrah Zé-Ro 2023
11 300 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörösKosárba teszemLantignién, az egyik magasabb részen (418 m) gránit talajon található szőlőről szüretelve. Közel 2 hetes áztatásban, egész fürtben készült beton tartályban. Többedig töltésű burgundi hordóban érlelték nyolc hónapig. A Mayga klasszikus, és egyben rusztikus karakterű, ugyanakkor a tipikus Clos Bateau ujjlenyomatot viseli magán. Egy bor, amit télen a kandalló előtt ihatsz, de nyáron enyhén behűtve is kiváló.
Clos Bateau May Ga 2022
11 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörösKosárba teszemA Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.Clos Bateau Croix Pennet 2022
12 200 Ft


