33–48 termék, összesen 153 db
-
New
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehérA szőlő, amelyből ez a bor készül, a Steinert dűlőből származik, amely egy Grand Cru terület. Jean azonban nem használja a Grand Cru elnevezést, mert az appellációhoz szükséges a borban egy bizonyos szintű maradékcukor is.
Kosárba teszem
Ez egy klasszikusabb megközelítésű Gewurztraminer hatalmas erővel, eleganciával és a legcsodálatosabb aromával, amit ez a fajta adni képes.New
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehérA biodinamikus alapanyagot a Steinert appellációról szüretelték. A borkészítésben Jean egy sajátos technikát használ, melyben kb. három vödör bogyózott szőlőt egy hálós zsákba tesz és ezt az 500 literes hordóba préselt lébe áztatja, melyben a bor másfél évig érik majd. Az erjedés hosszan elnyúlik, többször megáll és újraindul, egészen míg a bor teljesen szárazra erjed. Palackozás közvetlenül az erjedés befejezése után, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Összetett illat, eleinte almával és kandírozott körtével, majd citromhéjjal, mézzel, nagyon szép ásványossággal indít, szájban méhviaszos, gyógynövényes. Mivel Jean hivatalosan nem használja az appellációt, ezért a T betűt elhagyja a Steinert végéről.
Kosárba teszemNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehér60 éves tőkékről szüretelt alapanyag, egyenesen Orschwihrből, a Grand Cru Pfingstberg területről. Első évjárata ennek a cuvée-nek. A szőlőt Jean fia (Arthur) gondozza, aki az utóbbi években egyre nagyobb részt vállal a borászat életében. A talaj nagyrészt homokköves, amit itt Grèseux-nek neveznek. A bor finomseprőn érlelődött két évig nagy méretű, elzászi hordóban. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszemNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehér100% Gewürtztraminer. A fajta szerelmesei nem fognak csalódni ebben a borban, melyhez az alapanyagot tökéletes érettségben, kézzel szüretelték, majd direkt préselték, majd egy évig nagy méretű elzászi hordóban érlelték. Komplex, elegáns tétel, teljesen natúr, szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva. Remek érlelési potenciállal.
Kosárba teszemJean-François Ginglinger Le Geai 2022
10 200 FtNew
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehér100% Pinot Gris, tökéletes érettségben szüretelve, majd direkt préselve.
Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Izgalmasan ásványos és citrusos.New
Ország: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Jean-François Ginglinger
Fajta: fehér50% Pinot Blanc és 50% Sylvaner, direkt préselve és acéltartályban érlelve.
Kosárba teszem
Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Citrusos, ásványos és sós, mind tökéletes egyensúlyban a frissítő kortyban.Jean-François Ginglinger Ruest 2022
7 900 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérSzent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.
1,5 L-es kiszerelés.
Kosárba teszemBencze Pétillant Blanc 2022 Magnum
20 200 FtNew
Ország: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant NaturelRiesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.Kosárba teszemStrekov 1075 Don Zsolt 2023
8 600 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérAz Aries egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Templomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. A terület legfelső részén található teraszról csak néhány fürt per tőke került szüretelésre 2020 szeptember közepén, itt az öreg ültetvényben nagy tőkehiány és az őzek jelenléte korlátozza a termést.
Kosárba teszem
A kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül két nagyobb és egy kisebb amfórába. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.Bencze Aries 2020
14 400 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérA ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2022-ben szeptember első-második hetében került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 11 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba 2022 novemberében. Még két évig érlelődött a palackban, hogy a savak szépen elsimuljanak. Igazi ínyencség, mely aperitifként, osztrigával vagy ázsia ételekkel lesz a legszebb match.
Kosárba teszemBencze Riesling 2021
8 800 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehérTemplomdombi-dűlő bazaltban gazdag talajáról kézzel szüretelve 2015-ös telepítésű Hárslevelű.
Kosárba teszem
Egészfürtösen préselve különböző típusú és méretű amforákban érlelve finomseprőn, mindössze egyszeri fejtéssel.
Palackozás szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.Bencze Hárslevelű 2022
10 500 FtNew
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehér
Alkoholtartalom:Sárgamuskotály a szerémségi Remete-dűlőből szüretelve, egy 2008-as telepítésű, sűrű térállású bakművelésű ültetvényről. A terület teljesen vegyszerektől mentes, egy erdős, meredek lejtőn található, mely egyenesen a Dunára néz. A gyümölcsöt teljes érettségben szüretelik, részben aszúsodott szemekkel, majd 5 napig héjon tartják. Préselést követően 500 literes használt hordóban érlelik 16 hónapig. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.
Kosárba teszemMaurer Tamjanika 2022
9 800 FtNew
Ország: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: fehérKirályhalom (szabadkai borvidék) Fodor dűlőjéből.
A Szerémi Zöld őshonos szőlőfája ezen a vidéken, régen a legjobb fajták között tartották számon.
Kosárba teszem
A 17 év körüli szőlősorokat mindössze egy 3 méter széles út választja el a “Szelevényi” természetvédelmi területtől.
Talaja homok, lösz, vályog és erdőtalaj, felszín alatti agyag és terméskő rétegekkel. A szőlőt közepes érettségben szedik és egész fürtben préselik, majd 300 literes, többedik töltésű hordókban érlelik 6 hónapig.Maurer Szerémi Zöld 2023
8 000 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.
TovábbAndreas Tscheppe Hirschkafer 2021
27 000 FtSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12%A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák, leheletnyi maradék cukorral, mely a 2021-es év velejárója volt a Tscheppe Birtokon.
TovábbSold
Ország: Ausztria
Régió: Stájerország
Termelő: Andreas Tscheppe
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 18-24 hónapig érlelik. A 2021-es évben nagyon nehezen erjedtek ki a borok Andreasnál, a legtöbb tételben leheletnyi maradékcukor gazdagítja a struktúrát, így van ez ezzel a borral is.
Tovább