föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 153 db

  • Hugi_Vercasson_Face_a_pierre_blanche_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: fehér

    100% Viognier. Egész fürtben, direkt préselve majd 6 hónapot acéltartályban érlelve. A tartály választás azért is remek, mert ez az edény megőrizte a Viognier csonthéjas gyümölcs, citrus és fehér húsú barackos jegyeit. Kortyban szintén a frissesség dominál, de a lecsengésben enyhén diós ízek is megjelennek, mely tovább gazdagítja az ízspektrumát a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Surmuris_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, kései szüret.
    Egy kezünkön megszámolhatnánk azokat a termelőket, akik hosszan érlelt, édes bort készítenek, kén hozzáadása nélkül. Olyan terep ez, ami végtelen türelmet és a természeti folyamatoknak való teljes átadást feltételez. A Loire-ban a kései szüretelésű édes fehéreknek nagy hagyománya van, a Coteaux Layon appellációban. Jérome 2015-ben novemberben szedte ezt a Chenint, ami részben botrytiszes jegyeket viselt, de ahogyan elmondta, voltak olyan fürtök, melyek normál vagy enyhén túlérettek voltak csak. Gyengég préselés és 108 hónap (!!!) hordós érlelés következett. Évről-évre ellenőrizve, hogy erjed-e még a bor, s amikor stabillá vált, lepalackozta ezt a csodát, melyre végtelen élet vár még palackban. A maradékcukor és a sav éteri találkozása, mely egy nem mindennapi élményt nyújt, ünnepek bora, melynek íze feledhetetlenül bevésődik a kóstolóbimbóinkba.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Grind_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, palában gazdag talajról, melyet 2021 óta gondoz Jérome.
    Ez a bor a 2021-es Gröld utódja. Hozza a fajta mézes, őszibarackos jegyeit, szélesen terül szét a szájban, a sav szépen besimul. 
    Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Bencze_Brut_Nature_2015New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: pezsgő

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kéknyelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Virgo_2017New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Chardonnay_Le Chat Blanc 2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos Bateau_Babatise_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Sylvaner (biodinamikusan nevelt tőkékről, Elzászból, szürke és kék palás talajról), direkt préselve, üvegszálas tartályban és Mayga seprőjén érlelve, majd régi barikk hordóban további 3 hónapig. A Gamay mélységet és bársonyos ízt ad a bornak, de színét tekintve inkább őszibarack, hiszen technikai értelemben fehérbor.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Aptemiz 2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay a “Le Bourg” dűlőből, agyagos-homokos talajról.
    A lebogyózott gyömölcs egy holdfordulót (kb. 28 nap) tölt héjon, majd 9 hónapra amfórába kerül.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Bateau_Blanc_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay, Beaujolais Village appellációval Blacé településről, az agyagos-homokos talajú “Le Bourg” dűlőből.
    Direkt préselve került üvegszálas tartályba, ahol elindult az erjedés, ami amfórába fejeződött be és amit 8 hónap érlelés követett. Mindössze 759 palack készült, szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül.
    Finoman citrusos, lecsengésében pedig sós-ásványos jegyek uralkodnak. 

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Mias_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér

    100% Viognier. A 2023-as évjáratban a borok meglehetősen gyorsan erjedtek szárazra. Ebben az esetben a bort 2024 áprilisában palackozták, jóval korábban, mint az korábban jellemző volt. A szőlők körülbelül 40 évesek, mészkőre és agyagos talajra ültették őket. A gyümölcsöt egész fürtben, direkt préselik acéltartályba, ahol a seprővel érintkezve 6 hónapig erjed, mielőtt bármilyen hozzáadott anyag nélkül palackoznák. Friss, élénkítő savakkal, fehér őszibarack és illatos babéros jelleggel, fűszeres és sós hosszú lecsengéssel.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Aurora_2022-2023New

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér

    Fehér fajták és két évjárat (2022 és 2023) házasítása: Weißburgunder, Müller, Kerner, Riesling. Részben héjon tartva körülbelül  5 napig, másik részben pedig direkt préselve. Christine saját ízlése szerint megkomponálva, anélkül, hogy a különböző fajtajellegek vagy termőhelyi sajátosságok felülírják a Nahe régióra jellemző hűvös, friss érzetet.
    Nem csak hordóban, hanem inoxban is érlelve, hogy a lé légies és könnyed maradjon
    Illatban mint a virágzó almáskert és cseresznyeszilva, kortyban kevés tannin, tiszta sav, lédús-friss lecsengés.
    Mindössze 11% alkoholtartalom.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem