föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 156 db

  • Bencze_Pinot_Gris_Rosé_22New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

    István 2022-ben néhány véletlen folytán talált rá a Szent György-hegytől kb. 20 perc autóútra nyugatra két 2003-ban telepített területre Várvölgyön, mely egyik fele 6 hektár Pinot Gris (melyben kb. 5% Pinot Blanc és néhány tőke Pinot Noir  is található). A Pinot Gris ültetvény az uzsai kőfejtőtől alig 580 méterre helyezkedik el a hegy nyugati oldalán 208-250 méteres magasságában. Tengerszint feletti magassága, a környező sűrű erdők és a nyugati kitettsége miatt 3-4 fokkal hűvösebb és általában csapadékosabb, mint a Szent György-hegyi területek, talaj adottságaiban egy humuszban gazdag, kiemelten agyagos ültetvény, amiben rengeteg ásványi anyag halmozódott fel az idők során. 2022-ben azonnal elkezdték az átállást organikusra és biodinamikusra, a termés csak kis részét hozták be a pincébe kísérletezésre. Szeptember 6-i szüret, egészfürtös préseléssel nyerik ki a lé egy részét egy nagy üvegszálas edénybe, majd ebbe kerül egynegyed bogyózott és egynegyed egészfürtös frakció. Együtt áznak 8 napig, préselésig. Préselés után érlelés üvegszálas edényben, palackozásig, melyre 2023 augusztusában került sor.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pinot_Gris_22New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    István 2022-ben néhány véletlen folytán talált rá a Szent György-hegytől kb. 20 perc autóútra nyugatra két 2003-ban telepített területre Várvölgyön, mely egyik fele 6 hektár Pinot Gris (melyben kb. 5% Pinot Blanc és néhány tőke Pinot Noir  is található). A Pinot Gris ültetvény az uzsai kőfejtőtől alig 580 méterre helyezkedik el a hegy nyugati oldalán 208-250 méteres magasságában. Tengerszint feletti magassága, a környező sűrű erdők és a nyugati kitettsége miatt 3-4 fokkal hűvösebb és általában csapadékosabb, mint a Szent György-hegyi területek, talaj adottságaiban egy humuszban gazdag, kiemelten agyagos ültetvény, amiben rengeteg ásványi anyag halmozódott fel az idők során. 2022-ben azonnal elkezdték az átállást organikusra és biodinamikusra, a termés csak kis részét hozták be a pincébe kísérletezésre, hogy vajon milyen minőség érhető el a területekből. A szüretre szeptember 20-án került sor, a szőlőt egészfürtös préseléssel tárták fel, az erjesztés és érlelés 2 nagyobb, 500 literes  Chassin hordóban történt .Palackozás 2023 augusztusában.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Olaszrizling_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Fiatal ültetvényről szüretelve . SK54-es Olaszrizling szerémségi klón, melyet István 2018-ban telepített a Rókaluki-dűlő magasabb részére, agyagos-bazaltos talajra. A szüret 2022-ban szeptember 9-re esett, majd a gyümölcsöt egész fürtben, lassan, kíméletesen préselték. Innen gravitációval került a lé 400 literes kőedénybe, ahol lezajlott az erjedés és itt is maradt érlelésre. Mint a Birtok összes bora, ez is szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül palackozásra 2023. október 6-án.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Chenin_Blanc_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    2014-ben telepített Chenin Blanc a Vinotéka körüli területről, melyet szeptember 5, 8 és 12-én szüreteltek Istvánék.
    Az egészfürtös préselést (Scharfenberger pneumatik prés) követően, az erjedés Chassin és Boutes Soleil másodtöltésű valamint egy régi, sokadiktöltésű Louis Latour 228L hordókban zajlott. Az erjedések jól indultak, majd némileg lelassulva, egy feltöltés után 2023 októberig nagyrészt élesztőhártya alatt zajlottak. Az edények házasítása után 2023 augusztusában 1500 literes Garbelotto hordóba került a bor palackozásig, 2024. szeptember 4-ig.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Riesling_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű 2015-ös telepítésű Templomdombi-dűlőből és a 2018-as telepítésű Rókaluki-dűlőből származnak. A 22-es év kiemelkedően száraz, aszályos év volt, a szüretre négy, jól megválasztott időpontban került sor, szeptember 9. és október 10. között. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 13 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre 2023 szeptemberében, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba 2023 novemberében. Még két további másfél évig érlelődött a palackban, hogy a savak szépen elsimuljanak.

    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Homok_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér

    40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
    A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Gili_Villo_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő: Arianna Occhipinti
    Fajta: fehér

    100% Grillo, 30 éves ültetvényről. Augusztus 23-án kézzel szüretelték, a szőlőt kíméletesen préselték, majd spontán erjedt rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban vegyesen. Az seprőlől való gondos lefejtést követően a bort hordóban érlelték, hogy teljes karakterét kibontakoztathassa. Szűretlenül került palackba, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Hugi_Vercasson_Face_a_pierre_blanche_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: fehér

    100% Viognier. Egész fürtben, direkt préselve majd 6 hónapot acéltartályban érlelve. A tartály választás azért is remek, mert ez az edény megőrizte a Viognier csonthéjas gyümölcs, citrus és fehér húsú barackos jegyeit. Kortyban szintén a frissesség dominál, de a lecsengésben enyhén diós ízek is megjelennek, mely tovább gazdagítja az ízspektrumát a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Surmuris_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, kései szüret.
    Egy kezünkön megszámolhatnánk azokat a termelőket, akik hosszan érlelt, édes bort készítenek, kén hozzáadása nélkül. Olyan terep ez, ami végtelen türelmet és a természeti folyamatoknak való teljes átadást feltételez. A Loire-ban a kései szüretelésű édes fehéreknek nagy hagyománya van, a Coteaux Layon appellációban. Jérome 2015-ben novemberben szedte ezt a Chenint, ami részben botrytiszes jegyeket viselt, de ahogyan elmondta, voltak olyan fürtök, melyek normál vagy enyhén túlérettek voltak csak. Gyengég préselés és 108 hónap (!!!) hordós érlelés következett. Évről-évre ellenőrizve, hogy erjed-e még a bor, s amikor stabillá vált, lepalackozta ezt a csodát, melyre végtelen élet vár még palackban. A maradékcukor és a sav éteri találkozása, mely egy nem mindennapi élményt nyújt, ünnepek bora, melynek íze feledhetetlenül bevésődik a kóstolóbimbóinkba.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Grind_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, palában gazdag talajról, melyet 2021 óta gondoz Jérome.
    Ez a bor a 2021-es Gröld utódja. Hozza a fajta mézes, őszibarackos jegyeit, szélesen terül szét a szájban, a sav szépen besimul. 
    Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Bencze_Brut_Nature_2015New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: pezsgő

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kéknyelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Virgo_2017New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    100% Pinot Noir direkt préselve, szintén a klasszikus időszakból.
    Mivel nem volt héjkontakt, így egy izgalmas fehérbor született belőle, érdemes kipróbálni.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Chardonnay_Le Chat Blanc 2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem