föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 149 db

  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Chardonnay_Le Chat Blanc 2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos Bateau_Babatise_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Sylvaner (biodinamikusan nevelt tőkékről, Elzászból, szürke és kék palás talajról), direkt préselve, üvegszálas tartályban és Mayga seprőjén érlelve, majd régi barikk hordóban további 3 hónapig. A Gamay mélységet és bársonyos ízt ad a bornak, de színét tekintve inkább őszibarack, hiszen technikai értelemben fehérbor.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Aptemiz 2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay a “Le Bourg” dűlőből, agyagos-homokos talajról.
    A lebogyózott gyömölcs egy holdfordulót (kb. 28 nap) tölt héjon, majd 9 hónapra amfórába kerül.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Bateau_Blanc_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay, Beaujolais Village appellációval Blacé településről, az agyagos-homokos talajú “Le Bourg” dűlőből.
    Direkt préselve került üvegszálas tartályba, ahol elindult az erjedés, ami amfórába fejeződött be és amit 8 hónap érlelés követett. Mindössze 759 palack készült, szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül.
    Finoman citrusos, lecsengésében pedig sós-ásványos jegyek uralkodnak. 

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Mias_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér

    100% Viognier. A 2023-as évjáratban a borok meglehetősen gyorsan erjedtek szárazra. Ebben az esetben a bort 2024 áprilisában palackozták, jóval korábban, mint az korábban jellemző volt. A szőlők körülbelül 40 évesek, mészkőre és agyagos talajra ültették őket. A gyümölcsöt egész fürtben, direkt préselik acéltartályba, ahol a seprővel érintkezve 6 hónapig erjed, mielőtt bármilyen hozzáadott anyag nélkül palackoznák. Friss, élénkítő savakkal, fehér őszibarack és illatos babéros jelleggel, fűszeres és sós hosszú lecsengéssel.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Aurora_2022-2023New

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér

    Fehér fajták és két évjárat (2022 és 2023) házasítása: Weißburgunder, Müller, Kerner, Riesling. Részben héjon tartva körülbelül  5 napig, másik részben pedig direkt préselve. Christine saját ízlése szerint megkomponálva, anélkül, hogy a különböző fajtajellegek vagy termőhelyi sajátosságok felülírják a Nahe régióra jellemző hűvös, friss érzetet.
    Nem csak hordóban, hanem inoxban is érlelve, hogy a lé légies és könnyed maradjon
    Illatban mint a virágzó almáskert és cseresznyeszilva, kortyban kevés tannin, tiszta sav, lédús-friss lecsengés.
    Mindössze 11% alkoholtartalom.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Reisling_sur_gres_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Riesling hommoköves talajról (grès), direkt préselve és acéltartályban érlelve. Száraz, de kellemesen gyümölcsös, melyben a citrusos jegyek és az enyhe citromhéjas kesernye találkoznak.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_White_Lite_2023New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    A Lite sorozat Zsolt újíása a 2023-as évből. A White nem más, mint 100% Olaszrizling mészköves aljról, fiatal telítésű szőlők terméséből, direkt préselve.
    Illatban citrusok, őszibarack és pomelo, kortyban pedig zöldalma és körte ízjegyei egészítik ki a gyümölcsbombát.
    Kosárba teszem
  • Le_Nadir_La_dime_d'Artemis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc Forges közeléből, egy 2012 óta organikusan művelt,  mészköves-kavicsos területről származik. A dűlőt – mely bár kitettsége miatt jellemzően melegebb mikroklímával bír – folyamatosan hűtik az nyugati óceáni szelek. Ezen felül a mészkő magas vízmegtartó tulajdonsága is segíti a szőlőt, hogy a belőle készült bor remek savakkal és egyfajta egyedi rezgéssel emelj ezt a Chenin Blanc-t a legnagyobb Layon-i borok mellé. Ásványos, vajas, méhviaszos, elképesztő komplex.





    Kosárba teszem
  • Le_Nadir_Forets_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: fehér

    A Forêts Paisibles 100% Cabernet Franc  blanc de noirs stílusban elkészítve. Ilyenkor a virus szőlőt egész fürtben, direkt préselik, így a bor nem kap színanyagot a szőlő héjából, tehát igazából ez egy vörösbor, mely fehérborként kerül palackba. 12 hónapot érlelték 8 éves tölgyfa hordókban.





    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Blanc_2019Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: fehér

    LOT: r 2020-1

    100% Roussanne, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet Jean Delobre-tól vásárol. Direkt préselve egész fürtben, majd a színlelt acéltartályban ülepítve és 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfa hordóban érlelve. Csonthéjas gyümölcsök, mézesség, ugyanakkor egy markáns sós gerinc is jellemzi. Mindössze egy kartont kaptunk, így szuper exkluzív termék itthon.

    Tovább
  • Thomas_Batardiere_Les_Noel_de_Montbenault_2021SoldNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.

    Tovább