föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 314 db

  • Fabio_Signorelli_Palmento_di_Levante_2020New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: vörös

    100% Nerello Mascelese. A bogyózás és a préselés manuális. Az erjesztés nyílt, kis kádakban történik, ahol a szőlő héjon ázik 14–21 napon keresztül, napi szintű, kíméletes kézi csömöszölés mellett, miközben lezajlik a spontán alkoholos erjedés. Az almasavbontás is teljesen spontán módon megy végbe. Az így elkészült bort kis beton tartályokban érlelik, egy kisebb része pedig többedik töltésű fahordóban pihen. Palackozás előtt minimum 12 hónapig érlelik, ezután kerül forgalomba.

    Kosárba teszem
  • Fabio_Signorelli_Rossastro_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: rosé

    Nerello Masacalese, Sangiovese, Grenache, Grecanico és egyéb helyi, fehér fajták.A bogyózás és préselés után a must 24–36 órán át nyílt kádakban macerálódik, ez idő alatt megindul a spontán alkoholos erjedés. Ezt követően a bort kézzel, kosárprésen kíméletesen préselik, majd cementtartályban folytatódik az erjedés. Végül kis üvegszálas tartályokban érlelik, ami lehetővé teszi, hogy a bor kiteljesedjen és kialakuljon végső karaktere.

    Kosárba teszem
  • Kalma_Wines_Fu_Manchu_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: vörös

    100% Frappato, bogyózva erjesztve 12 napig, roppantás nélkül, majd betontartályban érlelve. Tiszta, ropogós Frappato, a fajtára jellemző fűszeres jegyekkel, selymes és elegáns szerkezettel párosítva. Kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Kalma_Heliocentric_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: vörös

    70% Nero d’Avola, 30% Frappato. A hagyomány szerint a Nero d’Avolát és a Frappatót együtt termesztik és erjesztik. Részben egész fürtben erjed üvegszálas edényekben, majd többedik töltésű régi hordókba kerül. A házasítás 70/30 arányban Nero javára billen, így kissé tanninosabb és strukturáltabb, mint a borászat többi tétele, ugyanakkor sokkal kifinomultabb és frissebb, mint egy átlagos szicíliai vörösbor.

    Kosárba teszem
  • VINB_Zapa_Puta_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: vörös

    A Frappato szőlőt 25 éves tőkékről kézzel szüretelik, majd bogyózzák. Két hétig héjon tartják, aztán kosárpréssel nyerik ki a lét. Acéltartályban kerül érlelésre.
    A pincében a bort nem derítik és nem szűrik, így megőrzi eredeti karakterét és textúráját. A kénhasználat minimális, ennek eredményeként a bor tiszta és kifejező marad. Az eredmény egy könnyed, légies Frappato, amiből egyszerűen nem tudunk eleget inni egy jó olaszra hangolt vacsora mellé!

    Kosárba teszem
  • Gili_Villo_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicília
    Termelő: Arianna Occhipinti
    Fajta: fehér

    100% Grillo, 30 éves ültetvényről. Augusztus 23-án kézzel szüretelték, a szőlőt kíméletesen préselték, majd spontán erjedt rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban vegyesen. Az seprőlől való gondos lefejtést követően a bort hordóban érlelték, hogy teljes karakterét kibontakoztathassa. Szűretlenül került palackba, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Hugo_Vercasson_Rouge_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: vörös

    100% Syrah egész fürtben rövid áztatással, majd amforában érlelve. Mindent tud, amit egy jó Syrah-tól várunk: test és tannin szép, kiegyensúlyozott arányban, izgalmas fűszeresség, kis szilvás áthallással, ugyanakkor nincs mellé a nehézkesség, az elhatalmasodó színanyag. Szép munka Hugo-tól, aki még mindig csak gyerekcipőben jár ezeken a nagy nevű területeken.

    Kosárba teszem
  • Hugi_Vercasson_Face_a_pierre_blanche_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: fehér

    100% Viognier. Egész fürtben, direkt préselve majd 6 hónapot acéltartályban érlelve. A tartály választás azért is remek, mert ez az edény megőrizte a Viognier csonthéjas gyümölcs, citrus és fehér húsú barackos jegyeit. Kortyban szintén a frissesség dominál, de a lecsengésben enyhén diós ízek is megjelennek, mely tovább gazdagítja az ízspektrumát a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Surmuris_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, kései szüret.
    Egy kezünkön megszámolhatnánk azokat a termelőket, akik hosszan érlelt, édes bort készítenek, kén hozzáadása nélkül. Olyan terep ez, ami végtelen türelmet és a természeti folyamatoknak való teljes átadást feltételez. A Loire-ban a kései szüretelésű édes fehéreknek nagy hagyománya van, a Coteaux Layon appellációban. Jérome 2015-ben novemberben szedte ezt a Chenint, ami részben botrytiszes jegyeket viselt, de ahogyan elmondta, voltak olyan fürtök, melyek normál vagy enyhén túlérettek voltak csak. Gyengég préselés és 108 hónap (!!!) hordós érlelés következett. Évről-évre ellenőrizve, hogy erjed-e még a bor, s amikor stabillá vált, lepalackozta ezt a csodát, melyre végtelen élet vár még palackban. A maradékcukor és a sav éteri találkozása, mely egy nem mindennapi élményt nyújt, ünnepek bora, melynek íze feledhetetlenül bevésődik a kóstolóbimbóinkba.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Magachoucha_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Gamay.
    Jérome az összes vörös fajtáját használta ennek a bornak az elkészítéséhez. Direkt prés és abban áztatott egész fürtök adják a bor textúráját, melyben szépen kivillan a Grolleau fűszeressége és a Gamay fekete bogyós gyümölcsei. Nagy, üvegszálas tartályban érlelve, hogy a frissesség megmaradjon, ne tompítsa oxidáció. Szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Grind_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, palában gazdag talajról, melyet 2021 óta gondoz Jérome.
    Ez a bor a 2021-es Gröld utódja. Hozza a fajta mézes, őszibarackos jegyeit, szélesen terül szét a szájban, a sav szépen besimul. 
    Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Sau_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Sauvignon Blanc, 10 nap héjon áztatással, nagy, üvegszálas tartályban érlelve. Opálos halványsárga szín, tökéletesen eltalált seprő mennyiség, ami csak az ízeket teszi még komplexebbé. Trópusi gyümölcsös ízjegyek, kellemes savérzet és robbanó energia. Alacsony alkohol és jól ihatóság.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Brut_Nature_2015New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: pezsgő

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kéknyelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_II_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Kosárba teszem
  • Bencze_Virgo_2017New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Kosárba teszem