föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

225–240 termék, összesen 301 db

  • Bencze_Kékfrankos_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Három Kékfrankos klónt telepített István 2017-ben a Rókaluki-dűlő agyagosabb részére: osztrák A4-es, ruszti Triebaumer és Szentesi-Losonci páros által szelektált fajtákat. Szeptember 13-i szüretet követően kádba bogyózták a gyümölcsöt, melyet nyolc nap után kíméletesen préseltek pneumatikus préssel. A bor két 228 literes harmad töltésű francia hordóba került és innen palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül 2022. májusában.

    Tovább
  • Bencze_Olaszrizling_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Hosszú idő óta a pince első Olaszrizlingje, fiatal ültetvényről. SK54-es Olaszrizling szerémségi klón, melyet István 2017-ben telepített a Rókaluki-dűlő magasabb részére, agyagos-bazaltos talajra. A szüret 2021-ban szeptember 13-ra esett, majd a gyümölcsöt egész fürtben, lassan, kíméletesen préselték. Innen gravitációval került a lé 400 literes első töltésű francia hordóba érlelésre. Mint a Birtok összes bora, ez is szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül palackozásra 2022. augusztus 15-én.

    Tovább
  • Le_Mazel_Charbonniere_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% Chardonnay körülbelül 30 éves szőlőtőkéről.
    2020 szeptember elején szüretelve, melyet egészfürtös, direkt préselés követett.
    Acéltartályba került, ahonnan 2022-ben gravitációval palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    Mint ahogyan a koronazár is mutatja a Birtok több tétele esetében, ez a cuvée is némi maradékcukorral került palackba, ami remekül kiegészít ázsai ételeket illetve fanyar ízek mellé szuper párosítás.

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Cuvée_Larmande_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%
    100% Syrah agyagos-mészköves talajról, 50 évesnél is idősebb tőkékről szüretelve 2021 szeptember közepén. Egész fürtben, 10 napos szénsavmacerációs eljárással készült acéltartályban. Lassú és óvatos préselés két részben: régi fapréssel, illetve pneumatikus préssel. 22 hónapon keresztül erjedt 8-12 fokon, majd 2022 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Ponderosa_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11.50%
    Izgalmas rosé, nagyrészt Pinot Gris (90%), melyhez fűszerként kerül Pinot Noir (10%).
    A kézi szüretet követően, az egész fürtöket lábbal tapossák és szénsavmacerációval egy hétig kádban erjednek. A fermentációt hordóban fejezi be a bor, ahol zavartalanul, saját seprőjén marad palackozásig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Weissburgunder_2021

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A szőlő a szomszédos Bechtheim környékéről származik, a tőkék kb. 15 évesek. A szüretet követően a fürtök egy része egy napot tölt héjon, a másik része pedig részleges szénsavmacerációs eljárással erjed, majd gyengéden préselésre kerülnek. Régi barrique hordókban zajlik az erjedés és csakúgy, mint a legtöbb tétel, ez a bor is 12 hónap érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Piri_Naturel_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Szüret után a Riesling fürtök egészben 24 órán át voltak héjon, majd gyengéden kipréselték őket. Felük régi, kis méretű hordókba, másik felük pedig acéltartályba került. Lábbal taposták, majd óvatosan kipréselték a maradék levet is. Összesen 17 hónap érlelést követően került a két tétel házasításra és palackozásra, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: %

    A termés a szomszédos Bechtheim faluból származik, ahol a talaj kicsit löszösebb. Részben egészfürtös préseléssel, kisebb részben héjon erjesztve kerül feldolgozásra a bor beltartalmának növelése érdekében.
    Régi 1000 literes hordókban erjed és érlelődik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. 

     

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    A Mephisto a Méphistophélès rövidítése, a név a pokol hét hercegének egyike, aki néha a földi ördögöt testesíti meg. A címkén látható ólomüveg reprodukción villával a kézben és minden agyarát ránk szögezve szerepel.

    Alacsony hozamú (körülbelül 30 hektoliter/hektár) 100% Cabernet Franc.
    A kézi szüret után a fürtöket préselés előtt tíz napig kádba helyezik, ahol a természetes élesztőknek hála megindul az erjedés. A bor 15 hónapig amforákban és régi hordókban érlelődik, majd szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Franciaország
    Régió: Loire
    Termelő: Domaine de L’Ecu
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%
    100% Pinot Noir gneisz és ortogneisz altalajon található ültetvényről kézzel szüretleve. Saját szőlő, melyet a biodinamika elvei szerint ápoltak és melyen a terhelés nem több, mint 25h/ha. Az egészfürtös, 10 napos áztatást kíméletes préselés követ majd a tételt 10 hónapig érlelik amfórában. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackozásra. Mély, intenzív illatjegyek, fekete bogyós gyümölcsok, ibolya jellemzik, érdemes hosszan dekantálni, hogy legszebb formáját mutassa.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_C'est_la_vie

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 9,5%

    100% Parellada homokos, mészköves talajról származó, 1976-os telepítésű ültetvényről.
    A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben, direkt préselték amfórába, ahol 9 hónapot töltött finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén nélkül került 1 literes palackba. A mindössze 9,5% alkoholtartalom könnyen ihatóságot kölcsönöz a bornak, ízjegyeiben is a frissesség dominál: roppanós sárga alma, körte, barack, megspékelve egy kis kovaköves izgalommal.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_CricCric_Blanc

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    1979-es 100% Xarel-lo, meszes, homokos talajról. Miután a szőlőt kézzel szüretelik, közvetlen préselésen megy keresztül, majd az így kapott mustot 8 hónapig rozsdamentes acéltartályba fejtik . Az alacsony alkoholtartalom és szőlőfajtára jellemző ropogós savak egy könnyen iható bort eredményeznek, így előrelátóan 1 literes palackba, kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_WowWow_2021

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
  • Clos_Lentiscus_KikirikiBlack_2021

    Ország: Spanyolország
    Régió: Penedès
    Termelő: Clos Lentiscus
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    1979-es telepítésű Tempranillo, Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Grauburgunder_Calx_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban  kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva.  Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.

    Kosárba teszem