- "Dregenerationenwein 2017" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
161–176 termék, összesen 233 db
-
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Andi Mann
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: %A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva. Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.
Andi Mann Grauburgunder Calx 2021
8 400 FtSoldOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: Pétillant Naturel
Alkoholtartalom: 12,5 %Zsolti emblematikus seprős pét-natja, ezúttal 100% olaszrizling. 2020-ban készült egy 14 napig nyílt kádban erjedt narancs-alapbor, 1 éves hordós érleléssel, amit a következő évjáratban, tehát 2021-ben tölt le palackba és 2021-es friss, erjedő olaszrizling musttal indítja újra az erjedést, ami már a palackban megy végbe.
TovábbStrekov 1075 Créme #6
8 500 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5 %100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.
Kosárba teszemStrekov1075 BOB 2022
8 100 FtSoldOrszág: Szlovákia
Tovább
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,50%
Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.Strekov1075 Portugal 2018
7 200 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről a Mária-völgyből, 2009-es telepítésű területről.
Kosárba teszem
2 hétig nyitott kádban, egész fürtben macerálódott. Az fürtök lenyomása során a bogyók egy része megtörött, egy része épp maradt, így azokban héjon belül zajlott az erjedés.
Préselést követően 10 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. Gyümölcsös illat cseresznye és sötét bogyós árnyalatokkal jellemzi.Strekov 1075 Frankovka 2020
13 800 FtSoldOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 13 %100% Olaszrizling, 2010-es telepítésű gyalogtőkés ültetvényről, mely agyagos talajról, apró fürtöket ad.
Tovább
A bogyózott szemek kíméletes préselés után 300 literes hordóba kerülnek, és innen, egyenesen a seprőről letöltésre.
A nigori japánul azt jelenti, hogy felhős. Ezzel írható le ez a bor a legjobban: réteges, fátyolos nedű, umamis ízjegyekkel.Strekov 1075 Nigori 2021
13 800 FtOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11,5 %Szentlőrinci és Alibernet házasítása.A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül. Hűtsétek be, illetve javasoljuk, hogy tanulmányozzátok Zsolti videóját, ő hogyan nyitja – súgunk: szöggel és kalapáccsal.Kosárba teszemStrekov 1075 Rozália 2021
9 000 FtOrszág: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: fehér60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve, az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig. Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.SoldOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %Első alkalommal 2014-ben, az akkori extrém esős évjárat miatt készített István Pinot Noir-ból fehér, csendes bort. A 2014-hez képest jóval hangsúlyosabban, az éles, magas savra szerette volna a hangsúlyt fektetni, kifinomultabb hordóhasználattal és természetesen natúr borként újraértelmezve. A talaj összetevői a Rókalyuki-dűlő alsó részében nagyrészt agyag, pannon-homok és homokkő. Jellemző rá, hogy jóval kevésbé bazaltos, mint a felsőbb részek, magasabban fekvő dűlők, de az erózió az évszázadok alatt finom por formájában itt gyűjti össze a fentebbről lefolyt bazaltőrleményt, egyéb hordalékot és üledéket. A szőlőt egészfürtösen, kíméletesen préselték, a mustot egyenesen 228 literes francia hordóba töltötték. Erjedés után a hordókat némileg (95%) feltöltötte, majd így 9 hónapot töltött seprőn mozgatás nélkül, felszínén élesztőhártya alakult ki. A következő év augusztus végén került palackozásra kén hozzáadása nélkül, derítetlenül és szűretlenül.
TovábbBencze Virgo 2020
9 600 FtOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,50%Szeptember eleji szüret, bogyózó kereteken történő kézi bogyózás, melyből 70% taposva, míg 30% épbogyóként került az erjesztőkádba, ahol 6 napot töltött. Ezt követően tartályban és új zempléni tölgyfahordóban folytatódott az erjedés. 11 hónap után a hordós rész belekerült a tartályba és itt 1 hónapot töltöttek együtt. 12 hónap után szeptember elején gravitációval kén nélkül palackozva.
Palya Balázs Kékfrankos 2021
7 300 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mátra
Termelő: Palya Balázs
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13,5%Szeptember eleji szüret, bogyózó kereteken történő kézi bogyózás, a teljes mennyiség épbogyóként került az erjesztőkádba, ahol 6 napot töltött. Ezt követően tartályban folytatódott az erjedés. 11 hónap seprőn tartás után augusztus elején gravitációval kén nélkül került palackba.
Palya Balázs Cabernet Sauvignon 2021
6 900 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 13%Egy hordónyi esszencia a Mohácsi Szőlőhegy Jenyei-dűlőjéből, a Kadarka ültetvény széléről.
Tovább
30 éves Cabernet Franc tőkék, alacsony hozam, szeptember közepi szüret.
Erjedés 10 napig nyílt kádban, egészfürt, kézzel bogyózott rész és préslé együtt, majd első töltésű burgundi hordóba került.
12 hónapot töltött finomseprőn, majd hordóból egyenesen palackozva, kén hozzáadása nélkül.
Pályája elején lévő nagy bor, melyben a Franc ereje mellett Géza szerette volna az eleganciát és a kerekséget megfogni. Már most izgalmas látni milyen szépen nyílik a pohárban ha egy kis időt adunk neki, szép jövőt jósolunk neki.VASKAPU CABERNET FRANC 2021
8 600 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5%A vörös KERT sikerén felbuzdulva idéntől egy fehér KERT is bekerült a kínálatba.
Tovább
A Hárslevelű kivételével, a Birtok minden fehér fajtája (Királyleányka, Rajnai Rizling, Olaszrizling az új ültevényről, Lánycsókról, és egy kis Chardonnay a kastély elől) és kb. 40% vásárolt organikus Zöldveltelini is került a házasításba.
Nagyrészt inkább egészfürtös direkt-préseléssel, de egy kisebb rész egész bogyóban is erjed, fél-karbonikusan.
Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül került palackba.
Kis tétel, mindössze két hordónyi készült belőle.VASKAPU KERT FEHÉR 2021
6 100 FtSoldOrszág: Magyarország
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,5%Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő borokat készíteni.
Tovább
2021-ben 60% Kékfrankos Bétaszékről, 10 nap egészfürtös szénsavmacerációs eljárásban, ami kiegészül 35% Cabernet Sauvignon & Merlot a kastély körüli területről, alacsony hozammal, kézzel bogyózva 12 napig kádban erjesztve, napi kétszer finoman csömöszölve.
A maradék 5 %-on Kadarka és Hárslevelű direkt préselt leve osztozik, egy kis játékosságot és plusz izgalmat adva a bornak.
A 21-es évjárat extrém aszállyal és meleggel, vastag héjjal, sűrű extrakcióval robbant be, így déliesebb, haraphatóbb bor született mint 2020-ban.
A szőlőmunkával próbáltuk a szőlő optimális érését elérni, illetve a feldolgozással erre rásegíteni, így egy harmonikus, lendületes, kellemes savakkal bíró bor született, melynek fő üzenete a gyümölcsösség és a napfény.
Házasítás után, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackba.VASKAPU KERT VÖRÖS 2021
5 400 FtSoldOrszág: Szlovákia
Régió: Kürt
Termelő: Strekov1075
Fajta: narancs
Alkoholtartalom: 12,5 %Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A Šupkáč kifejezés szlovák szleng a héjon áztatok borokra. 100% Olaszrizling 2 hétig héjon tartva, majd a szabad préslé 300-500 literes hordókba kerül. Egzotikus gyümölcsök, fekete tea és gyógynövényes jegyek triója. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.TovábbŠroner Sütő Šupkáč 2021
8 100 FtOrszág: Szerbia
Régió: Hajdújárás-Szerémség
Termelő: Maurer Oszkár
Fajta: vörösSzerémségi területről, Karlócáról, a Krisztus-dűlőből származó Merlot, melyet Oszkár 2009-ben telepített.
Kosárba teszem
Három szüreti időpont, hogy a gyümölcs különbőző arcai jelenjenek meg a palackban: szeptember végi szedés a kirobbanóan gyümölcsös jegyekért, október eleji, az érett, mély ízekért, majd egy október végi, itt-ott töppedésnek induló bogyókkal, barnára érett magokkal és kocsánnyal a komplexitásért.
12 hónap érlelést kapott használt, 225 literes hordókban, majd szivattyú és töltőgép mellőzésével, csőről, gravitációs szabadeséssel palackba töltötték, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.Maurer Rebel 2020
8 500 Ft