Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12%
1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.
Kosárba teszem