föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 25 db

  • Le_Nadir_La_dime_d'Artemis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc Forges közeléből, egy 2012 óta organikusan művelt,  mészköves-kavicsos területről származik. A dűlőt – mely bár kitettsége miatt jellemzően melegebb mikroklímával bír – folyamatosan hűtik az nyugati óceáni szelek. Ezen felül a mészkő magas vízmegtartó tulajdonsága is segíti a szőlőt, hogy a belőle készült bor remek savakkal és egyfajta egyedi rezgéssel emelj ezt a Chenin Blanc-t a legnagyobb Layon-i borok mellé. Ásványos, vajas, méhviaszos, elképesztő komplex.





    Kosárba teszem
  • Le_Nadir_La_nuit_le_silence_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: vörös

    100% Grolleau, a dél-saumurre jellemző mészköves-kék kovaköves talajról, alacsony tőketermelésű tőkékről szüretelve. A bor 75%-ban egész fürtökben szedett szőlőkből készült, melyeket 2020-as Grolleau levébe áztatott Fabien, ez adja ki a megmaradó 25%-ot. Egy hét után préselik és kerül a lé többedik töltésű tölgyfába és acéltartályba vegyesen 24 hónapra. A bort 2023 novemberében palackozták szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül. Mindössze 1175 palack készült.





    Kosárba teszem
  • Le_Nadir_Forets_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: fehér

    A Forêts Paisibles 100% Cabernet Franc  blanc de noirs stílusban elkészítve. Ilyenkor a virus szőlőt egész fürtben, direkt préselik, így a bor nem kap színanyagot a szőlő héjából, tehát igazából ez egy vörösbor, mely fehérborként kerül palackba. 12 hónapot érlelték 8 éves tölgyfa hordókban.





    Kosárba teszem
  • Le_Nadir_NovembreNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: vörös

    100% Grolleau, mindössze egy egy hektáros területről, ahol Chenin Blanc és Cabernet Franc tőkékkel osztozik a mészköves-kék kovaköves talajon. Rövid ásatatás és 18 hónapos érlelés hordóban. Szűretlen és derítetlen, tökéletesen beállított seprő mennyiséggel, a szín is gyönyörű rubinvörös. Az illat tiszta, délies hangulatú gyümölcsökkel, melyre aztán a korty némileg rácáfol. Könnyed, alig érezhető tanninok, pizza mellé, paradicsomos ételekhez vagy a mindennapokra is kiváló választás lehet.



    Kosárba teszem
  • Le_Nadir_Octobre_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Le Nadir
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau Noir Brossay területéről, kavicsos-kovaköves talajról. A kit fajta 10 napig együtt erjedt egész fürtben, majd préselést követően hordóban és tartályban erjedt. Könnyed struktúra és tanninok, piros bogyós gyümölcsök. 



    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Noel_de_Montbenault_2021SoldNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.

    Tovább
  • Thomas_Batardiere_Amor_Fati_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: vörös

    1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
    Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Cocus_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_L'esprit_libre_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Baigande_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, mely a korábbi Topette nevű cuvée helyébe lép. Ez utóbbi az elmúlt években mindig vásárolt szőlőből készült, de 2023-ban egy termőre forduló fiatal ültetvénynek hála, Maité és Warren már saját alapanyagot dolgozhatott fel.
    Direkt prés, acéltartályos érlelés, hogy a ropogós savakat és a primőr citrusos, zöldalmás jegyeket megtartsák.
    Alacsony alkohol, hosszú korty, csupa élvezet!
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Biclir_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    2022 extrém nehéz év volt a Loire-ban, Jérome számára is drámai fagyok vitték el termésének nagy részét.
    Úgy döntött, hogy a megmaradt mennyiséget egy cuvée-ként készíti el, így született meg a Biclir, mely tartalmazza a birtok összes szőlőfajtáját: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau és Gamay.
    A fajták külön kerültek feldolgozásra, leginkább flottation (préslében ázott fürtök és / vagy bogyók) illetve néhány fajta esetében több hónap héjon tartás ötvözésével. Érlelés üvegszálas edényekben és többedszer használt tölgyfahordókban.
    A végeredmény egy energiától duzzadó légies vörösbor, trópusi gyümölcsökkel, virágokkal, sok-sok mély és cizellált ízjeggyel. Elképesztő bor.
    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin blanc, amely a “Les Cailloux” elnevezésű parcelláról származik. A talaj itt palában és kvarcokban gazdag, mely mély ásványosságot kölcsönöz a bornak.
    A szőlőt egy régi, nagy fa présen préselik, az erjedés spontán módon indul meg vad élesztők segítségével üvegszálas tartályban. Az erjesztés után a mustot gravitáció segítségével többedik töltésű hordókba töltik, és 12 hónapig beavatkozás mentesen hagyják fejlődni.
    Igazán mély, gazdag és rétegelt bor, csonthéjasokkal, citrusokkal és méhviasszal.
    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis24_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14%

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin Blanc, Anjou-ból azon belül is a Les Cailloux dűlőből.
    A talaj itt kiemelten gazdag palában és kvarcban, mély hihetetlen ásványosságot kölcsönöz ennek a tételnek.
    A terület 2017-ig elhanyagoltan feküdt, amikor Olivier átvette és regeneratív gazdálkodással revitalizálta.
    2020-ban Olivier a termés nagy részét elveszítette a kései fagyok miatt, így a megmaradt fürtöknek speciális érlelést biztosított 24 hónapon át többedik töltésű tölgyfahordóban.

    Igazi különlegesség, melyből csak egy hordónyi mennyiség készült, a hosszú érlelés pedig a legszebb arcát mutatja meg a Chenin Blanc-nak. Komplexitás, érett csonthéjas gyümölcsök, asztalt barack, lenyűgöző koncentráltság, mély ásványosság.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Radeau_des_Cimes_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.
    Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.
    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Kinhoyé_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

    A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
    Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
    Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.
    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Pélo_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    A Pelo tisztelgés Olivier nagyapja, Pierre előtt, aki gyerekkorában először ismertette meg a borkészítéssel őt, és hozzájárult a Clos des Plantes létrejöttéhez. Pierre Saint Emilion-rajongó volt, így adódott, hogy Olivier nagyapja becenevét választotta ennek a többnyire Cabernet Franc-ból álló cuvée-nek.

    Cabernet Franc a 60 éves szőlőtőkékkel rendelkező, agyagos a “Le Bordage” területről, ahol a Franc mellett Pinot d’Aunis és Grolleau is található elszórtan. A borba ezek is belekerülnek, évről évre változó arányban.
    2020-ban Olivier együtt erjesztett 15% egész fürtös Chenin Blanc-t a Cabernet Franc-nal (85%), hogy egy kis könnyeddséget, izgalmat csempésszen a borba. 8 napos macerálás nyitott kádakban- mintha egy gyógynövényes infúzió készült volna, majd könnyű préselés, hogy a szárító tanninok ne uralkodjanak el a boron. Érlelés nagy méretű, használt hordókban.

    Kosárba teszem