föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

81–96 termék, összesen 301 db

  • Maurer_Bakator_2023New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült, fiatal tőkék gyümölcséből és kis rész idős, 113 éves ültetvényről. A szüretet követően a fiatal tőkékről szedett részt bogyózva 3 napig tartják héjon, az idős részt pedig egész fürtben direkt préselik 6 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és leheletnyi kén hozzáadása után palackozzák.
    Kosárba teszem
  • Maurer_Crazy_Lúd_white_2023New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A szabadkai borvidékről ,Noszáról és Hajdukovo területéről, 4-25 éves szőlőültetvényekről származó szőlő az alapanyaga ennek az  Olaszrizling, Bakator, Piros Magyarka és Rajnai Rizling házasításnak. A tökéletes érettségben szedett szőlő frissességgel és gyümölcsösséggel tölti fel a bort. Bogyózás és préselés után az erjesztést acéltartályokban történt amelyet 7 hónap érlelelés követett ugyanitt.
    Érintésnyi kén hozzáadásával palackozva.
    Kosárba teszem
  • Galán_Géza_Nové_Vino_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
    ’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2024 november elején. Friss, ropogós vin nouveau!

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_Hirschkafer_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    60% Sauvignon Blanc és 40% Chardonnay (Morillon), 7-35 éves tőkék, A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 600 literes, 10-19 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek. A bort 2-3 alkalommal átfejtik, 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Segelfalter_2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    A Sárgamuskotály 440-580 méteren található, melyet a Krepskogel dűlőbe telepített 20 évvel ezelőtt. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 1000 literes hordókba préselik, ahol spontán erjed. Érlelés ugyanabban a hordóban 18 hónapig, amivel 3 fejtésen kívül más nem történik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák, leheletnyi maradék cukorral, mely a 2021-es év velejárója volt a Tscheppe Birtokon.

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_Salamander_2020Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% Morillon, mely a Chardonnay egy helyi változatának elnevezése. A szőlő 10 és 16 év közötti szőlőültetvényekről származik, amelyeket teraszos rendszerben ültettek. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300, 1800 és 2000 literes régi hordókba préselik, ahol a helyi élesztőflórával spontán erjed, majd eredés után 18-24 hónapig érlelik. A 2021-es évben nagyon nehezen erjedtek ki a borok Andreasnál, a legtöbb tételben leheletnyi maradékcukor gazdagítja a struktúrát, így van ez ezzel a borral is.

    Tovább
  • Andreas_Tscheppe_Grüne_Libelle_Plus_2021New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    50% többedik töltésű és 50% új hordó osztozott meg ezen a 100% Sauvignon Blanc tételen, mely annyiban tér el a már jól ismert Grüne Libelle-től, hogy a 2021-es évjárat viszontagságainak betudhatóan ez a tétel nagyon lassan erjedt, és Andi úgy döntött, hogy nem vár tovább, hanem maradékcukorral (kb. 14g/l) és, koronazárral tölti le. Elképesztően komplex tétel lett, amit a maradékcukor még kerekebb élménnyé tesz.

    Kosárba teszem
  • Andreas_Tscheppe_Blaue_Libelle_2020New

    Ország: Ausztria
    Régió: Stájerország
    Termelő: Andreas Tscheppe
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13%

    100% sauvignon blanc, 10-18 éves tőkék, Czamillonberg és Krepskogel dűlők, opok (mészben gazdag agyag) és márgás talajról. A terület 400-460 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák, majd 300-2000 literes, 2-15 éves hordóba préselik, ahol spontán erjednek.  A bor 18 hónapig ugyanazokban a hordókban pihen, majd szűrés és derítés nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Trossen_Hubertus_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    Kinheimer Hubertuslay, déli fekvésű szürke és kék palás meredek lejtő a Mosel felett.
    Idős tőkék (kb 45 évesek) karós támrendszerrel, maga Rudolf telepítette és biodinamikusan gondozta a kezdetektől. Kézi szüret, gyengéd préselés, majd spontán erjedés, 7 hónap érlelés seprőn, nagy, idős ovális hordókban (Mosel Fuders). A bort szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák
    Kosárba teszem
  • Trossen_Madonna_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A délnyugat kitettségű Madonna dűlő, sok-sok napfénnyel, meredek lejtőkkel és elképesztő mennyiségű palával rendelkezik. A szőlőtőkék kb 35 évesek. A szőlőt kézzel szüretelik, és az egész fürtöket 350 literes rozsdamentes acél tartályban erjesztik természetes, vad élesztőkkel. A tartályokat környezeti levegő hűti, és az erjedés körülbelül 8 hónapig tart. A bort 11 hónapig érlelik, szűrés , derítés nélkül palackozzák, és nulla ként adnak hozzá.

    Kosárba teszem
  • Trossen_Pyramide_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér

    A Pyramide kb 35 éves ültetvénye déli és keleti fekvésű lejtőkkel rendelkezik, és a szőlőt rendkívül sűrűn ültetik, így még mélyebbre eresztik gyökereiket a  szürke és kék palás talajba tápanyagért. A gyümölcsöt egész fürtben erjesztik nagy 1000 literes fakádban, és 11 hónapig seprőn érlelik. A bort szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Baigande_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, mely a korábbi Topette nevű cuvée helyébe lép. Ez utóbbi az elmúlt években mindig vásárolt szőlőből készült, de 2023-ban egy termőre forduló fiatal ültetvénynek hála, Maité és Warren már saját alapanyagot dolgozhatott fel.
    Direkt prés, acéltartályos érlelés, hogy a ropogós savakat és a primőr citrusos, zöldalmás jegyeket megtartsák.
    Alacsony alkohol, hosszú korty, csupa élvezet!
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Biclir_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    2022 extrém nehéz év volt a Loire-ban, Jérome számára is drámai fagyok vitték el termésének nagy részét.
    Úgy döntött, hogy a megmaradt mennyiséget egy cuvée-ként készíti el, így született meg a Biclir, mely tartalmazza a birtok összes szőlőfajtáját: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau és Gamay.
    A fajták külön kerültek feldolgozásra, leginkább flottation (préslében ázott fürtök és / vagy bogyók) illetve néhány fajta esetében több hónap héjon tartás ötvözésével. Érlelés üvegszálas edényekben és többedszer használt tölgyfahordókban.
    A végeredmény egy energiától duzzadó légies vörösbor, trópusi gyümölcsökkel, virágokkal, sok-sok mély és cizellált ízjeggyel. Elképesztő bor.
    Kosárba teszem
  • Szóló_Levegő_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze hat éves tőkék gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen.
    Kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Föld_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint, részben a Sipos dűlő 60 éves, részben a Dukát 40 éves tőkéiről. A vulkanikus-riolitos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must egy része acéltartályba kerül (Dukát) nyolc hónapra, míg a másik fele (Sípos) 675 literes betontojásokba, ahol 32 hónapot tölt finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos_des_Plantes_Poésis_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Olivier Lejeune
    Fajta: fehér

    Egy rendkívül tiszta és kifejező Chenin blanc, amely a “Les Cailloux” elnevezésű parcelláról származik. A talaj itt palában és kvarcokban gazdag, mely mély ásványosságot kölcsönöz a bornak.
    A szőlőt egy régi, nagy fa présen préselik, az erjedés spontán módon indul meg vad élesztők segítségével üvegszálas tartályban. Az erjesztés után a mustot gravitáció segítségével többedik töltésű hordókba töltik, és 12 hónapig beavatkozás mentesen hagyják fejlődni.
    Igazán mély, gazdag és rétegelt bor, csonthéjasokkal, citrusokkal és méhviasszal.
    Kosárba teszem