17–20 termék, összesen 20 db
-

Ország: Németország
Régió: Nahe
Termelő: Christine Pieroth
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 11.50%
Izgalmas rosé, nagyrészt Pinot Gris (90%), melyhez fűszerként kerül Pinot Noir (10%).
A kézi szüretet követően, az egész fürtöket lábbal tapossák és szénsavmacerációval egy hétig kádban erjednek. A fermentációt hordóban fejezi be a bor, ahol zavartalanul, saját seprőjén marad palackozásig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
Kosárba teszemPiri Naturel Ponderosa 2021
10 800 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Burgenland
Termelő: Claus Preisinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12,00%Kékfrankos rosé Claus utánozhatatlan stílusában és összetéveszthetetlen palackjában. A Leithabergből származó szőlő amfórába kerül. Nyitáskor gyümölcsök és fűszerek játszadoznak együtt: málna és egy kis vad kakukkfű, eper és egy kis fehérbors. Jó savak, melyek kellemesen táncolnak a nyelvünkön, érdemes jól behűteni!
Kosárba teszemClaus Preisinger DOPE 2021
9 900 Ft
Ország: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: rosé
Alkoholtartalom: 12,00 %Kézzel válogatott idős ültetvényről mely Ausztria egyik legrégebbi St. Laurent-je (kb. 100 éves) a Lage Steinthal területről. Szeptember közepén kézzel szüretelik, majd az egész fürtöket 500 literes amforákba helyezik, hogy a bogyók héján és azokon belül található élesztők beindítsák az erjedést. 7 hónap elteltével a szőlőt kipréselik, és a levét több St. Laurent alapborral kombinálják, mely egy második erjedést eredményez. A bor hihetetlenül kifinomult, virágos jegyekkel, mint a rózsaszirom és ibolya. A mély árnyalat ne tévesszen meg senkit, ízben a könnyű gránátalma és áfonya dominál, frissítő savak mellett.
Kosárba teszemZillinger Numen St Laurent Rosé 2018
13 600 Ft
NewOrszág: Ausztria
Régió: Weinviertel
Termelő: Johannes Zillinger
Fajta: roséRösler, Syrah, St.Laurent. Mindhárom szőlőfajtát külön erjesztik és érlelik, majd palackozáskor házasítják őket. A Rösler felét egész fürtökben tartják, a másik felét pedig bogyózzák és azonnal préselik. A Syrah szőlőt óvatosan bogyózzák, majd két napig áztatják préselés előtt. A St. Laurent 12 hónapig amforában erjed és érlelődik, illetve különböző évjáratai acéltartályban, szolérarendszerben érnek tovább.
Kosárba teszemZillinger Revolution PINK Solera N.V
8 200 Ft
