föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 20 db

  • Fabio_Signorelli_Palmento_di_Levante_2020New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: vörös

    100% Nerello Mascelese. A bogyózás és a préselés manuális. Az erjesztés nyílt, kis kádakban történik, ahol a szőlő héjon ázik 14–21 napon keresztül, napi szintű, kíméletes kézi csömöszölés mellett, miközben lezajlik a spontán alkoholos erjedés. Az almasavbontás is teljesen spontán módon megy végbe. Az így elkészült bort kis beton tartályokban érlelik, egy kisebb része pedig többedik töltésű fahordóban pihen. Palackozás előtt minimum 12 hónapig érlelik, ezután kerül forgalomba.

    Kosárba teszem
  • Fabio_Signorelli_Rossastro_2023New

    Ország: Olaszország
    Régió: Szicíliai
    Fajta: rosé

    Nerello Masacalese, Sangiovese, Grenache, Grecanico és egyéb helyi, fehér fajták.A bogyózás és préselés után a must 24–36 órán át nyílt kádakban macerálódik, ez idő alatt megindul a spontán alkoholos erjedés. Ezt követően a bort kézzel, kosárprésen kíméletesen préselik, majd cementtartályban folytatódik az erjedés. Végül kis üvegszálas tartályokban érlelik, ami lehetővé teszi, hogy a bor kiteljesedjen és kialakuljon végső karaktere.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Natália_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    100% Merlot, pétillant naturel. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e természetes habzó bornak.  Igazi gyümölcsbomba, sok eperrel, málnával és hosszan-hosszan tartó buborékokkal. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
    Kosárba teszem
  • Koppitsch_Rozsa_2022SoldNew

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%

    40% Zweigelt, 40% Pinot Noir, 10% St Laurent, 5% Syrah házasítása.
    Az egész fürtöket lassan, egész fürtben préselik kosárprésben, majd a lé egy része üvegszálas, másik része rozsdamentes acél tartályokba kerül. A Rozsa mind az 5 összetevője nagyrészt együtt erjedt és 6 hónapig után került letöltésre a finomseprőről. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Tovább
  • Koppitsch_Rét_2022New

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Koppitsch Wines
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 10%

    80% Rotburger, 20% St. Laurent.
    A lebogyózott szemek 8 napig héjon erjednek mindenféle külső beavatkozás nélkül, majd a préselt levet üvegszálas tartályokba (Zweigelt + St. Laurent) és nagy akáchordókba (Zweigelt) engedték. Az edények 6 hónapig külön-külön fejlődtek, majd palackozás előtt nem sokkal házasították őket. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták.

     

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Ping_VallesxSoulier_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    100% Syrah, Valentin Vallès-szel együttműködésben.
    Egy új területről, mely egy tó partján fekszik, a a gyümölcsöt fákkal körülvett kis parcelláról szedték.
    A talaj nagyon különleges, rózsaszín homokból áll (magas vastartalom), ezért ebben ez az első évjáratban – hogy jobban megértsék a terroir mondanivalóját – direkt préselték a szőlőt.
    A sav itt jóval hangsúlyossabb, mint Charles és Guillaume saját szőlőjében, pl. a La Clastre-ban, így magasabb reduktív potenciálra és gyümölcsaromákra leltek ezen a területen. A magas hozam alacsony alkoholfokot eredményezett. Erjedés és érlelés rozsdamentes acéltartályban 12 hónapig. Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_La_Clastre_2058

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    90% Syrah és 10% Tempranillo. 2017-ből félretettek néhány hordót, majd a 2020-as évjáratban lassan mentek végbe az erjedések, két évig elhúzódott, mire minden szárazra kierjedt. A 2021-es évjárat ezzel szemben gyorsabban és direktebb módon készült el. Charles és Guillaume úgy döntött, hogy összeházasítja ezt a három évjáratot (17+20+21 = 58): három direkt prés, 12-36 hónapig hordóban, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki rajtuk. Az eredmény izgalmas, összetett és ínyenceknek szól: egy rozé stílusú oxidatív bor a Syrah mély gyümölcseivel. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Rosa_X_2022

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: rosé

    A szőlőt gondosan kézzel szedik és válogatják, ebben az esetben Dornfeldert, Weissburgundert, Bacchust és némi Silvanert. A szőlőt egész fürtben, direkt préselik, majd a must spontán erjed és finomseprőn 2400 literes hordóban érlelődik egy teljes éven át.
    A Rosa X szűretlenül és kén hozzádása nélkül kerül palackba. Gümölcsbomba, kellemesen kiegyenlített savérzettel, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Andi Mann Rosa X
    7 300 Ft
  • Kövesd_Laurent_2022Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: rosé

    A kürti Szentlőrinci bogyózás után 24 órát töltött a héján, majd 300 literes első töltésű Kádár Larus hordóba került, ahol finomseprőn érett 7 hónapig, minimál kénnel palackozva. Pazar, könnyű és mindenkor jóleső szomjoltó!

    Tovább
  • Claus_Preisinger_Ordinaire_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé

    Az Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre. 

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Rozália_2021New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: rosé

    Szentlőrinci és Alibernet házasítása.
    A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül. Hűtsétek be, illetve javasoljuk, hogy tanulmányozzátok Zsolti videóját, ő hogyan nyitja – súgunk: szöggel és kalapáccsal.
    Kosárba teszem
  • Piri_PétNat_2020SoldNew

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 10.50%
    Sötét, meggyszínű gyümölcsbomba habzó, ahogyan Christine leírja: Dornfelder bogyó-kompót.
    A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartáyokba hőmérsékletszabályozás nélkül. Palackban fejezi be a fermentációt, azaz méthode ancestral készül. Mindössze 10,5%-os alkoholtartalommal, könnyed ital, igazi tavaszi-nyári kedvenc.

    Tovább
  • Piri_Pétnat_Weiss_2021Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: pétnat

    100% Scheurebe, 35 éves tőkékről szüretelve, magas pala-tartalmú termőhelyről. A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartályba. Az erjedés befejeződése előtt a bort a palackba töltik, így pet-nat-ként készül el. Degorzsálatlan, szűretlen és derítetlen, nulla kén hozzáadásával.
    Már nyitáskor csábító ez az ital: csupa virágosság, csupa citrus és csupa frissesség.

    Tovább
  • Les Errances_Tohu_Bohu_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: pétillant naturel

    60% Grolleau, 30% Cabernet Franc és 10% Chenin találkozik ebben a pétillant naturelben, melynek színe a virágba boruló cseresznyefákat és a tavaszt idézi meg. Visszafogott habzás, így nem kell félni, hogy kifut amikor nyitjuk, frissítő piros gümölcsök és egy kis maradék cukor, ami még behízelgőbbé teszi azoknak, akik félnek a pezsgő italok savérzetétől.

    Tovább