föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

17–32 termék, összesen 308 db

  • Thibaud_Capellaro_Cote_Rotie_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    100% Syrah, Côte-Rôtie appelláció északi részéről, palás talajról. Thibaud két éve vette át a területet, mely északi kitettség, így a klímaváltozás okozta hőség közepette is hűs és temperált ültetvény maradt. A régi tőkék mellett frissen telepített tőkék is kerültek, melyeket Thibaud organikusan gondoz a kezdetek óta. A lélegzetelállító teraszokon szinte minden manuális munka, de a kivételes környezet némileg kárpótol, hiszen a magasból a Rhone folyóra nyílik rálátás,  mely a hegy aljában hömpölyög.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Zé-ro_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    80% Syrah, direkt préselve, melyet 20% Viognier bolondít meg. Ez utóbbi három hétig héjon ázott, majd házasítás után a teljes mennyiség hatalmas betontartályban került érlelésre. Könnyed, piros bogyós gyümölcsök, melyeket a Syrah fűszeres jegyei egészítenek ki.
    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Chardonnay_Le Chat Blanc 2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos Bateau_Babatise_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Sylvaner (biodinamikusan nevelt tőkékről, Elzászból, szürke és kék palás talajról), direkt préselve, üvegszálas tartályban és Mayga seprőjén érlelve, majd régi barikk hordóban további 3 hónapig. A Gamay mélységet és bársonyos ízt ad a bornak, de színét tekintve inkább őszibarack, hiszen technikai értelemben fehérbor.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_MayGa_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    Lantignién, az egyik magasabb részen (418 m) gránit talajon található szőlőről szüretelve. Közel 2 hetes áztatásban, egész fürtben készült beton tartályban. Többedig töltésű burgundi hordóban érlelték nyolc hónapig. A Mayga klasszikus, és egyben rusztikus karakterű, ugyanakkor a tipikus Clos Bateau ujjlenyomatot viseli magán. Egy bor, amit télen a kandalló előtt ihatsz, de nyáron enyhén behűtve is kiváló.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Aptemiz 2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay a “Le Bourg” dűlőből, agyagos-homokos talajról.
    A lebogyózott gyömölcs egy holdfordulót (kb. 28 nap) tölt héjon, majd 9 hónapra amfórába kerül.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Bateau_Blanc_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay, Beaujolais Village appellációval Blacé településről, az agyagos-homokos talajú “Le Bourg” dűlőből.
    Direkt préselve került üvegszálas tartályba, ahol elindult az erjedés, ami amfórába fejeződött be és amit 8 hónap érlelés követett. Mindössze 759 palack készült, szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül.
    Finoman citrusos, lecsengésében pedig sós-ásványos jegyek uralkodnak. 

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Croix_Pennet_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    A Croix Pen(n)et Lantignié és Régnié határán, 350 méter tengerszint feletti magasságban található.
    100% Gamay, melynek 60% burgundi hordóban és 40% rozsdamentes acél tartályban készült, majd 8 hónap után került házasításra. Fekete gyümölcsök és gyógynövények találkozása, kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Joujou_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    100% Gamay noir, idős ültetvényről, mely a Les Monthieux dűlőből származik, kb 330 méteres tengerszint feletti magasságból. A talaj nagyrészt rózsanaszín gránit törmelék, melyben agyag és kvarc foltok találhatóak.
    50%-ban szénsavmacerációs eljárással készült, 50%-ban pedig az egész fürtök a préslével felöntve erjedtek. Ezután több mint 10 hónapig üvegszálas tartályban érlelik.
    Dzsúzos, könnyed és játékos, amint neve is utal rá (joujou franciául játékot jelent).

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Mias_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: fehér

    100% Viognier. A 2023-as évjáratban a borok meglehetősen gyorsan erjedtek szárazra. Ebben az esetben a bort 2024 áprilisában palackozták, jóval korábban, mint az korábban jellemző volt. A szőlők körülbelül 40 évesek, mészkőre és agyagos talajra ültették őket. A gyümölcsöt egész fürtben, direkt préselik acéltartályba, ahol a seprővel érintkezve 6 hónapig erjed, mielőtt bármilyen hozzáadott anyag nélkül palackoznák. Friss, élénkítő savakkal, fehér őszibarack és illatos babéros jelleggel, fűszeres és sós hosszú lecsengéssel.

     

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Raoul_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös

    Élénk rubin Carignan és egy újabb elragadóan könnyed évjárat. A mészkőre és agyagra ültetett 50 éves szőlőről származó gyümölcs tíznapos szénsavas maceráláson megy keresztül, majd lassan (az Yvon Métrastól vásárolt nagy, régi kézi faprés segítségével) acéltartályba préselik, ahol 7 hónap érlelést kap.

    Ez a bor tökéletesen tükrözi azt a fiatalos lendületet, amelyben Gérald és Jocelyne elkötelezetten hisz. Frissen préselt fekete-piros vadcseresznye, édeskömény-füves jegyekkel és enyhe balzsamecetes csípősséggel, illetve a mészkőből származó ásványok kellemes érzetével a lecsengésében. Érdemes enyhén lehűteni, hogy a legjobb formáját mutassa.

    Kosárba teszem
  • Le_Mazel_Vin_de_Soif_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Le Mazel
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    90% Grenache és 10% Syrah házasítása, délkeleti kitettségű területről, ahol a szőlők átlagéletkora 50 év körül mozog. A 2023 szeptember közepi szüretet direkt préselés követte a Grenache esetében, melyhez a Syrah-t 24 órás áztatást követően adák hozzá. Acéltartályban erjedt, 2023 májusában került palackba szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Piri_Aurora_2022-2023New

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: fehér

    Fehér fajták és két évjárat (2022 és 2023) házasítása: Weißburgunder, Müller, Kerner, Riesling. Részben héjon tartva körülbelül  5 napig, másik részben pedig direkt préselve. Christine saját ízlése szerint megkomponálva, anélkül, hogy a különböző fajtajellegek vagy termőhelyi sajátosságok felülírják a Nahe régióra jellemző hűvös, friss érzetet.
    Nem csak hordóban, hanem inoxban is érlelve, hogy a lé légies és könnyed maradjon
    Illatban mint a virágzó almáskert és cseresznyeszilva, kortyban kevés tannin, tiszta sav, lédús-friss lecsengés.
    Mindössze 11% alkoholtartalom.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem