Mind a(z) 2 találat megjelenítve
-
New
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörös100% Nerello Mascelese. A bogyózás és a préselés manuális. Az erjesztés nyílt, kis kádakban történik, ahol a szőlő héjon ázik 14–21 napon keresztül, napi szintű, kíméletes kézi csömöszölés mellett, miközben lezajlik a spontán alkoholos erjedés. Az almasavbontás is teljesen spontán módon megy végbe. Az így elkészült bort kis beton tartályokban érlelik, egy kisebb része pedig többedik töltésű fahordóban pihen. Palackozás előtt minimum 12 hónapig érlelik, ezután kerül forgalomba.
Kosárba teszemNew
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: roséNerello Masacalese, Sangiovese, Grenache, Grecanico és egyéb helyi, fehér fajták.A bogyózás és préselés után a must 24–36 órán át nyílt kádakban macerálódik, ez idő alatt megindul a spontán alkoholos erjedés. Ezt követően a bort kézzel, kosárprésen kíméletesen préselik, majd cementtartályban folytatódik az erjedés. Végül kis üvegszálas tartályokban érlelik, ami lehetővé teszi, hogy a bor kiteljesedjen és kialakuljon végső karaktere.
Kosárba teszemFabio Signorelli Rossastro 2023
9 800 Ft