föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

17–32 termék, összesen 317 db

  • Jérome_Saurigny_Surmuris_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, kései szüret.
    Egy kezünkön megszámolhatnánk azokat a termelőket, akik hosszan érlelt, édes bort készítenek, kén hozzáadása nélkül. Olyan terep ez, ami végtelen türelmet és a természeti folyamatoknak való teljes átadást feltételez. A Loire-ban a kései szüretelésű édes fehéreknek nagy hagyománya van, a Coteaux Layon appellációban. Jérome 2015-ben novemberben szedte ezt a Chenint, ami részben botrytiszes jegyeket viselt, de ahogyan elmondta, voltak olyan fürtök, melyek normál vagy enyhén túlérettek voltak csak. Gyengég préselés és 108 hónap (!!!) hordós érlelés következett. Évről-évre ellenőrizve, hogy erjed-e még a bor, s amikor stabillá vált, lepalackozta ezt a csodát, melyre végtelen élet vár még palackban. A maradékcukor és a sav éteri találkozása, mely egy nem mindennapi élményt nyújt, ünnepek bora, melynek íze feledhetetlenül bevésődik a kóstolóbimbóinkba.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Magachoucha_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Gamay.
    Jérome az összes vörös fajtáját használta ennek a bornak az elkészítéséhez. Direkt prés és abban áztatott egész fürtök adják a bor textúráját, melyben szépen kivillan a Grolleau fűszeressége és a Gamay fekete bogyós gyümölcsei. Nagy, üvegszálas tartályban érlelve, hogy a frissesség megmaradjon, ne tompítsa oxidáció. Szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Grind_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, palában gazdag talajról, melyet 2021 óta gondoz Jérome.
    Ez a bor a 2021-es Gröld utódja. Hozza a fajta mézes, őszibarackos jegyeit, szélesen terül szét a szájban, a sav szépen besimul. 
    Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Sau_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Sauvignon Blanc, 10 nap héjon áztatással, nagy, üvegszálas tartályban érlelve. Opálos halványsárga szín, tökéletesen eltalált seprő mennyiség, ami csak az ízeket teszi még komplexebbé. Trópusi gyümölcsös ízjegyek, kellemes savérzet és robbanó energia. Alacsony alkohol és jól ihatóság.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Brut_Nature_2015New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: pezsgő

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kéknyelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_II_2022Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Tovább
  • Bencze_Virgo_2017New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    100% Pinot Noir direkt préselve, szintén a klasszikus időszakból.
    Mivel nem volt héjkontakt, így egy izgalmas fehérbor született belőle, érdemes kipróbálni.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kékfrankos_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Passion_en_forme_de cauchemar_2018SoldNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Ploussard, bizonyíték, hogy ez a fajta nem csak Jura-ban érzi jól magát.Fiatal ültetvény, melyet Daniel maga telepített, mivel nagyon kedveli a könnyed vörösborokat adó szőlőket. Egész fürtben ázik néhány napot, majd finom préselést követően nagyobb, többedik töltésű hordóba kerül a lé. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva..

     

    Tovább
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Nyctolopie_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
    Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.

     

    Kosárba teszem
  • Maurer_Kadarka_Pét_Nat_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Nem metszett szőlőültetvényről, Oszkár kísérleti permakulturás területéről.
    Nincs degorzsálva, mégis szépen nyitható, nem robban ki a palackból. Beavatkozásmentes borkészítés, hozzáadott kén nélkül palackozva. Igazi gyümölcsbomba, szép savakkal, közepes testtel.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Cote_Rotie_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    100% Syrah, Côte-Rôtie appelláció északi részéről, palás talajról. Thibaud két éve vette át a területet, mely északi kitettség, így a klímaváltozás okozta hőség közepette is hűs és temperált ültetvény maradt. A régi tőkék mellett frissen telepített tőkék is kerültek, melyeket Thibaud organikusan gondoz a kezdetek óta. A lélegzetelállító teraszokon szinte minden manuális munka, de a kivételes környezet némileg kárpótol, hiszen a magasból a Rhone folyóra nyílik rálátás,  mely a hegy aljában hömpölyög.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Zé-ro_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    80% Syrah, direkt préselve, melyet 20% Viognier bolondít meg. Ez utóbbi három hétig héjon ázott, majd házasítás után a teljes mennyiség hatalmas betontartályban került érlelésre. Könnyed, piros bogyós gyümölcsök, melyeket a Syrah fűszeres jegyei egészítenek ki.
    Kosárba teszem