föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

209–224 termék, összesen 309 db

  • Clair_Obscur_Bourgogne_Blanc_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Tovább
  • Piri_PétNat_2020New

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 10.50%
    Sötét, meggyszínű gyümölcsbomba habzó, ahogyan Christine leírja: Dornfelder bogyó-kompót.
    A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartáyokba hőmérsékletszabályozás nélkül. Palackban fejezi be a fermentációt, azaz méthode ancestral készül. Mindössze 10,5%-os alkoholtartalommal, könnyed ital, igazi tavaszi-nyári kedvenc.

    Kosárba teszem
  • Maurer Oszkár_Fodor_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    100% aprófürtű Olaszrizling 1969-ben telepített, bakművelésű ültetvényről Oszkár Hajdújárási területeiről. Az október végi,  kézi szüretet követően 7 napig ázott héjon nyílt kádban, majd 1340 literes használt, viasszal lezárt tölgyfahordóban érlelődött 12 hónapig. Gravitációval, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül került palackozásra.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Karom_2021

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A Nagy-Krisztus dűlőt a magas ásványtartalmú agyagos lösz, alatta üledékes és vulkanikus kőzetek teszik Oszkár egyik legkiemeltebb területévé. Innen szüretelt Szerémi Zöld, Bakator, Mézes Fehér és Rajnai Rizling hazásítása a Karom 2021.
    Kézi szüret, bogyózott alapanyag, 3 napos héjon áztatás, majd 12 hónapos amfórás érlelés finomseprőn 500 literes edényben. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackozásra, gravitációval töltve.

    Kosárba teszem
    Maurer Karom 2021
    11 200 Ft
  • Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:

    Kosárba teszem
  • Szóló_Largo_2019Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    85% Furmint és 15% Hárslevelű, melyek kizárólag a mádi Vilmány dűlőből származnak, ahol a tőkék átlag életkora 40 év körül mozog. A vulkanikus és vörös agyagos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must 2 db 300 literes hordóban erjed és 23 hónapot tölt szintén zempléni tölgyben.
    Kén hozzáadása nélkül 2021 szeptemberében mindössze 400 palack került letöltésre.

    Tovább
  • Maurer_Oszkár_Kadarka_2021Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: vörös

    Belépő Kadarka Hajdújárás Talánterem dűlőjéből, ahol a felszíni homok alatt agyag, mészkő és lösz gazdagítja a talajt. A Birtok fő vörös fajtája a Kadarka,  mely fiatalabb ültetvényről szüretelve gyümölcsös ízvilágú, könnyen iható bort ad. A kadarka különböző változataiból készült, beleértve Oszkár saját tömegszelekcióját is, ami 1000 tőkét tesz ki, és a legígéretesebb kadarka tőkékből került ki, az 1880-as és 1912-es ültetvényekről. Hagyományos csömöszöléses eljárás mellett erjedt, naponta kétszer lenyomkodva az erjesztő kádban a széndioxid által felszínre tömörödött bogyókat. Használt, nagyméretű tölgyfahordókban érlelődött 7 hónapig, majd derítés és szűrés nélkül került palackozásra.

    Tovább
  • Bergkloster_Pinot_Gris2_2021

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    100% Pinot Gris, melyet direkt préseltek és egy évig rozsdamentes acéltartályban tartottak.
    Az erjedés hosszabb időt igényelt, de Jason tudta, hogy a türelem kifizetődő lesz, az így kapott bor kifejező karakterrel és kiváló ihatósággal rendelkezik. Ez a bor bebizonyítja, hogy a Pinot Gris milyen változatos és izgalmas. Egyre nagyobb rajongói vagyunk a szőlőfajtának.
    Kosárba teszem
  • Piri_Pétnat_Weiss_2021Sold

    Ország: Németország
    Régió: Nahe
    Termelő: Christine Pieroth
    Fajta: pétnat

    100% Scheurebe, 35 éves tőkékről szüretelve, magas pala-tartalmú termőhelyről. A szőlőt kézzel szüretelik és közvetlenül préselik rozsdamentes acéltartályba. Az erjedés befejeződése előtt a bort a palackba töltik, így pet-nat-ként készül el. Degorzsálatlan, szűretlen és derítetlen, nulla kén hozzáadásával.
    Már nyitáskor csábító ez az ital: csupa virágosság, csupa citrus és csupa frissesség.

    Tovább
  • Andi_Mann_Purpur_Riesling_2020

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér

    A szőlőt közvetlenül nagy, 1200 literes német tölgybe (stückfass) préselték, ahol 1,5 évig erjedt és érlelődött. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. A bor illatán elegáns kovaköves redukcióval nyit, sok barack és a rizlingre jellemző virágos aromával párosítva. Kerek íz egy csipetnyi maradék cukorral és finom pezsgéssel, amely extra frissességet biztosít.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Crazy_Lúd_fehér_2022Sold

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    Olaszrizling, Bakator, Ezerjó, Piros Magyarka és Szerémi Zöld házasítása.
    A 2022-es évben kevesebb héjon áztatással egy világosabb, aranysárga, frissítően könnyed bor született melyet illatában birsalma és vulkanikus ásványosság jellemez, ízben pedig az előbbiek mellett kellemes savérzet és némi zöld tea egészít ki.
    Érintésnyi kén hozzáadásával palackozva.
    Tovább
  • Bencze_Kék_2021Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Szeptember 23-án szüretelték a nagy esőket megelőzve, majd egészfürtösen préselték, lassan, kíméletesen pneumatikus présben. Az erjedés gránit kőedényben zajlott, és másfél év érlelés után 2022 június végén került palackozásra szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Tovább
    Bencze Kék 2020
    10 500 Ft
  • Bencze Pétillant Blanc_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_Les_Vielles_2019

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    “Les Vieilles” annyit jelent: “az öregek”, amely Nicolas két legidősebb, az Irancy appelációban található 80 és 93 éves ültetvényeire utal. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. A préselés után a területek újborai külön-külön ászokhordóba kerülnek, majd később összeházasítja azokat. A hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Irancy_La_Croix_Buteix_2018

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    A 48 éves Pinot Noir ültetvény közvetlenül az Irancy appeláció legjobb területe, a Palotte felett található tökéletes kitettségű területen, ahol csodálatos kilátás tárul az Yonne folyóra. A termőréteg itt nagyon vékony, mindösszesen 30 cm, alatta tiszta mészkő. A kézi szüret után egészfürtösen, szénsavmacerációsan erjed. Rövid ideig hordós érlelés után derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Vini_Viti_Vinci_Captain_Bojol_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Nicolas Vauthier
    Fajta: vörös
    100% Gamay, igazi beaujolais styílusban elkészítve. Könnyed, jól iható és egy kicsit funky: banán, meggy és fekete gyümölcsök találkozása. Egy kis szénsav egészíti ki, mely méginkább lendületet ad a bornak. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem