föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    25-30 éves tőkékről szüretelt 100% mohácsi Grenache, mely teljesen lebogyozótt alapanyagból készül, erjedés nyitott kádban 18 napig héjon, amit Géza napi kétszer nagyon kíméletesen csak kézzel lenyomkod. Préselés után egy 225L-es új francia hordóba kerül, 10 hónapos érlelésre teljes seprőn. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    Az alapanyag egy ’90-es években telepített bátaszéki biodinamikus kékfrankos, melynek Géza felét egészfürtösen kipréseli, az ebből nyert préslét ráönti a másik felére, amely bogyózva van, így az ép bogyókon belül is elindul az erjedés. 9 nap után nagyon kíméletes préseli, majd 500L-es használt magyar tölgyfahordóba kerül érlelésre, seprővel együtt. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban seprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Géza magasabban fekvő, kiemelt területéről szüretelt 100% kadarka. Erjedés acéltartályban, 30% egészfürt, melynek tetejére 40% bogyózott szőlőt tesz, és a maradék 30% pedig présléként kerül rá. Csömöszölés nélkül, napi kétszer átlocsolja az alapanyagot (remontage). 12 nap után kíméletes préselés követi, majd különböző edényekben érik teljes seprőn 12 hónapot, új és használt hordóban, acéltartályban és üvegballonban. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készül.

    Kosárba teszem
  • Galán Géza GV 2019New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11.50%

    Géza egy helyi biogazdaságtól vásárolta meg a Zöldveltelinit, mely ismerten jó savgyűjtő fajta és a mohácsi, löszös magas mésztartalmú talajban nagyon jól érzi magát. A felét egész fürtösen préselte ki, a másik felét pedig lehálózva héjon áztatta 2 napig. A Zöldveltelini amforában érett durvaseprőn, a felületén idővel természetes élesztőhártya alakult ki, mely kifejezetten tetszett Gézának a bor végső kifejeződésében. A 11,5-es az alkohol mellett magasabb illósav jelentkezik, ízjegyekben a zöldfűszeresség, citrusosság dominál. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Kosárba teszem
    VASKAPU GV 2019
    5 300 Ft
  • Galán Géza_Vaskapu_Kert

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    30% Kékfrankos , 30% Kadarka , 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
    Tökéletesen érett szőlő, fele bogyózva, fele hálón összetörve.
    14 napig kádban erjedt, aztán másodtöltésű hordóban finomseprőn egy évig került érlelésre és kén nélkül palackozásra. 

     

    Kosárba teszem
  • Galán Géza_Vaskapu_RoséSold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 13%

    50% Kadarka és 50% Merlot a Vaskapu birtok előtti területről.
    A szüret után bogyózva, egy napot volt héjon mindkét fajta.
    A Kadarka mellé a kocsány is visszakerült, egy éjszakát ázott vele együtt a kádban, mely izgalmas fűszerességet ad a bornak. Fele tartályba, másik fele többedig töltésű hordóba került, 10 mg kén hozzáadása mellett, 8 hónapig érlelődött.

     

    Tovább
  • Galán Géza_Vaskapu HárslevelűSold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%

    Kétféle hárslevelű klón a Vaskapu birtokot feletti területről, egyben szüretelve, 2019. szeptember 3-án, részben már töppedt, aszúsodó szemek is kerültek bele.
    A szüret után teljes fürtben került a szüretelőkádba, ahol az alsó fürtök megtörtek, így részben saját levében, letakarva 4 napig erjedt és kocsánnyal együtt került kipréselésre.
    Üvegballonba és francia hordóba került, majd 10 mg kén hozzáadása mellett, fejtés nélkül, finom seprővel érett egy évet.

     

    Tovább