Mind a(z) 9 találat megjelenítve
-
New
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörös100% Nerello Mascelese. A bogyózás és a préselés manuális. Az erjesztés nyílt, kis kádakban történik, ahol a szőlő héjon ázik 14–21 napon keresztül, napi szintű, kíméletes kézi csömöszölés mellett, miközben lezajlik a spontán alkoholos erjedés. Az almasavbontás is teljesen spontán módon megy végbe. Az így elkészült bort kis beton tartályokban érlelik, egy kisebb része pedig többedik töltésű fahordóban pihen. Palackozás előtt minimum 12 hónapig érlelik, ezután kerül forgalomba.
Kosárba teszemNew
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: roséNerello Masacalese, Sangiovese, Grenache, Grecanico és egyéb helyi, fehér fajták.A bogyózás és préselés után a must 24–36 órán át nyílt kádakban macerálódik, ez idő alatt megindul a spontán alkoholos erjedés. Ezt követően a bort kézzel, kosárprésen kíméletesen préselik, majd cementtartályban folytatódik az erjedés. Végül kis üvegszálas tartályokban érlelik, ami lehetővé teszi, hogy a bor kiteljesedjen és kialakuljon végső karaktere.
Kosárba teszemFabio Signorelli Rossastro 2023
9 800 FtNew
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörös100% Frappato, bogyózva erjesztve 12 napig, roppantás nélkül, majd betontartályban érlelve. Tiszta, ropogós Frappato, a fajtára jellemző fűszeres jegyekkel, selymes és elegáns szerkezettel párosítva. Kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszemKalma Wines Fu Manchu 2023
11 800 FtNew
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörös70% Nero d’Avola, 30% Frappato. A hagyomány szerint a Nero d’Avolát és a Frappatót együtt termesztik és erjesztik. Részben egész fürtben erjed üvegszálas edényekben, majd többedik töltésű régi hordókba kerül. A házasítás 70/30 arányban Nero javára billen, így kissé tanninosabb és strukturáltabb, mint a borászat többi tétele, ugyanakkor sokkal kifinomultabb és frissebb, mint egy átlagos szicíliai vörösbor.
Kosárba teszemKalma Wines Heliocentric 2023
11 900 FtNew
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: vörösA Frappato szőlőt 25 éves tőkékről kézzel szüretelik, majd bogyózzák. Két hétig héjon tartják, aztán kosárpréssel nyerik ki a lét. Acéltartályban kerül érlelésre.
Kosárba teszem
A pincében a bort nem derítik és nem szűrik, így megőrzi eredeti karakterét és textúráját. A kénhasználat minimális, ennek eredményeként a bor tiszta és kifejező marad. Az eredmény egy könnyed, légies Frappato, amiből egyszerűen nem tudunk eleget inni egy jó olaszra hangolt vacsora mellé!Agricola VINB Zappa e Puta 2023
11 700 FtNew
Ország: Olaszország
Régió: Szicília
Termelő: Arianna Occhipinti
Fajta: fehér100% Grillo, 30 éves ültetvényről. Augusztus 23-án kézzel szüretelték, a szőlőt kíméletesen préselték, majd spontán erjedt rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban vegyesen. Az seprőlől való gondos lefejtést követően a bort hordóban érlelték, hogy teljes karakterét kibontakoztathassa. Szűretlenül került palackba, kén hozzáadása nélkül.
Kosárba teszemAgricola Gilì Villo 2023
9 200 FtSold
Ország: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: fehér2014-ben telepített Chenin Blanc a Vinotéka körüli területről, mely kézi szüret után egészfürtösen került préselésre. A szüret négy körben, szeptember közepén történt. Az egészfürtös préselést (Scharfenberger pneumatik prés) követően, az erjedés kisméretű hordókban zajlott, melyek kb. 60%-ban első töltésűek voltak. Az edények házasítása után palackozás 2022 novemberében, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén használata nélkül.
TovábbBencze Chenin Blanc 2021
8 800 FtOrszág: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: fehér Alkoholtartalom: 11,50%
Kosárba teszem
A hegy északi oldalan húzódó dűlők termése. Fele Grecanico és Grecanico Dorato ami egy hétig ázik a héjon. A cuvée másik felét Catarratto, Minnella Bianco, Carricante és Insolia egészfürtösen préselt leve alkotja. A két frakció préselést követően együtt erjed, majd 5 hónapot pihen a seprőn, majd egy csipetnyi kén hozzáadásával kerül a palackba.Palmento Bianco 2018
6 200 FtSold
Ország: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: vörös Alkoholtartalom: 12,50%
Tovább
60 és 100 év közötti tőkésszőlő termése. A hegy északi oldalán húzódó parcella vegyes telepítésű. A fő szőlő fajta a Nerello Mascalese (90%), de előfordul benne Nerello Cappuccio (2%), Alicante (3%), illetve egyéb fehér helyi fajták: Minella, Catarratto és Grecanico (5%). A termést egyben szüretelték szeptember utolsó napjaiban, majd a felét egészfürtben, felét bogyózottan, nyitott betonkádakban tapossák 4 napig. Préselés után a lé amfórában, öreg hordóban és tartályban
erjed szárazra. 6 hónap érlelés után kerül palackba.Palmento Rosso 2018
6 200 Ft