föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 46 db

  • Bencze_Brut_Nature_2015New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: pezsgő

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kéknyelű_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_II_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    Kosárba teszem
  • Bencze_Virgo_2017New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kékfrankos_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

     

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Blanc_2022_M

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Szent György-hegyi Pétillant, mely Chenin Blanc (38%), Pinot Blanc (18%) és Pinot Noir (44%) házasítása. Egészfürtös préselés, acéltartályos erjedés, majd palackba kerül 16 gramm/l cukorral, koronazárral lezárva, ahol az erjedést befejezi. 2023 januárjában degorzsálva. Komplex: fehér virágok, fehérhúsú barack, friss körte és egy csomó citrus.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022_MNew

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    1,5 L-es kiszerelés.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Autochthon_Red_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    A név jelentése latinul: őslakos, bennszülött. Ennek megfelelően a házasításban kizárólag őshonos, kárpát-medencei fajták kerültek házasításra, most először vörös fajtákból: Kék bakator (47%), Kékfrankos (31%), Hajnos kék (13%), Kadarka (9%)  A Kék Bakator 50% egészfürtös préslében és 50% egészfürtös flottation-ban, a Kékfrankos rész fele egészfürtös présléként külön másik fele egészfürtben, a Hajnos Kék 50% taposott lében, 50% egészfürtös flottation-ban, a Kadarka pedig 50% taposott lében, 40% kézzel bogyózva, 10% egészfürtösen erjed. A szőlőfajták külön kerültek szedésre szeptember közepén és külön is erjednek, majd novemberben házasították az újborokat, melyek 3db 750L kőedényben érlelődtek ülepítés nélkül. Palackozás 2023. augusztus 30-án, szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Aries_2020

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Az Aries egy rajnai rizling a birtok legidősebb ültetvényéről, a Templomdombi dűlőből, amelyet 1976-ban telepítettek. A terület legfelső részén található teraszról csak néhány fürt per tőke került szüretelésre 2020 szeptember közepén, itt az öreg ültetvényben nagy tőkehiány és az őzek jelenléte korlátozza a termést.
    A kíméletes egészfürtös préselés után gravitáció segítségével közvetlenül két nagyobb és egy kisebb amfórába.  Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
    Bencze Aries 2020
    14 400 Ft
  • Bencze_Riesling_2021

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A ‘Riesling’ sorozatban minden évben a több szüreti időpontban szüretelt tisztán Rajnai rizling tételeket házasítják, melyek a kiemelt tehetségű Templomdombi-dűlőből 2015-ben telepített ültetvényünkből származnak. A szüretre 2022-ben szeptember első-második hetében került sor. Az egészfürtös préselést követően különböző típusú és méretű amforákban erjed. 11 hónapig a seprőn érlelődik, majd a palackozás előtt tartályba kerül összefejtésre, ahonnan derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül a palackba 2022 novemberében. Még két évig érlelődött a palackban, hogy a savak szépen elsimuljanak. Igazi ínyencség, mely aperitifként, osztrigával vagy ázsia ételekkel lesz a legszebb match.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Hárslevelű_2022

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Templomdombi-dűlő bazaltban gazdag talajáról kézzel szüretelve 2015-ös telepítésű Hárslevelű.
    Egészfürtösen préselve különböző típusú és méretű amforákban érlelve finomseprőn, mindössze egyszeri fejtéssel.
    Palackozás szűretlenül, derítetlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Galán_Géza_Nové_Vino_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
    ’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2024 november elején. Friss, ropogós vin nouveau!

    Kosárba teszem
  • Szóló_Levegő_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint a Hetény dűlőből, fiatal tőkékről, mindössze hat éves tőkék gyümölcsei kerültek a borba. A vulkanikus-löszös talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must fele aclétartályban erjed, míg a másik fele 675 literes betontojásokban és 8 hónapot tölt finomseprőn, teljesen beavatkozásmentesen.
    Kén hozzáadása nélkül került letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Szóló_Föld_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Tokaj
    Termelő: Szóló
    Fajta: fehér

    100% Furmint, részben a Sipos dűlő 60 éves, részben a Dukát 40 éves tőkéiről. A vulkanikus-riolitos talajról kézzel szüretelik a szőlőt, melyet egész fürtben préselnek. A must egy része acéltartályba kerül (Dukát) nyolc hónapra, míg a másik fele (Sípos) 675 literes betontojásokba, ahol 32 hónapot tölt finomseprőn.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül került palackba.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kadarka+_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    Szeptember eleji szüret alapanyaga, amelyben varázslatos sötét lilára töppedt fürtök is helyet kaptak, melynek levét kipréselték. Amikor az így kapott gazdag, színanyagban is bővelkedő lé erjedésnek indult, Géza kb 30% Grenache-t adott az edénybe, melyet hálón, kézzel bogyóztak le. Egy új burgundi hordóba került és egy évig érlelődött itt palackozás előtt. Buja, mély gyümölcsös és selymes bor született, komolyabb húsos, grillezett ételek mellé is remekül passzol.

    Kosárba teszem