föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 123 db

  • Hugo_Vercasson_Rouge_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: vörös

    100% Syrah egész fürtben rövid áztatással, majd amforában érlelve. Mindent tud, amit egy jó Syrah-tól várunk: test és tannin szép, kiegyensúlyozott arányban, izgalmas fűszeresség, kis szilvás áthallással, ugyanakkor nincs mellé a nehézkesség, az elhatalmasodó színanyag. Szép munka Hugo-tól, aki még mindig csak gyerekcipőben jár ezeken a nagy nevű területeken.

    Kosárba teszem
  • Hugi_Vercasson_Face_a_pierre_blanche_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Hugo Vercasson
    Fajta: fehér

    100% Viognier. Egész fürtben, direkt préselve majd 6 hónapot acéltartályban érlelve. A tartály választás azért is remek, mert ez az edény megőrizte a Viognier csonthéjas gyümölcs, citrus és fehér húsú barackos jegyeit. Kortyban szintén a frissesség dominál, de a lecsengésben enyhén diós ízek is megjelennek, mely tovább gazdagítja az ízspektrumát a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Surmuris_2015New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, kései szüret.
    Egy kezünkön megszámolhatnánk azokat a termelőket, akik hosszan érlelt, édes bort készítenek, kén hozzáadása nélkül. Olyan terep ez, ami végtelen türelmet és a természeti folyamatoknak való teljes átadást feltételez. A Loire-ban a kései szüretelésű édes fehéreknek nagy hagyománya van, a Coteaux Layon appellációban. Jérome 2015-ben novemberben szedte ezt a Chenint, ami részben botrytiszes jegyeket viselt, de ahogyan elmondta, voltak olyan fürtök, melyek normál vagy enyhén túlérettek voltak csak. Gyengég préselés és 108 hónap (!!!) hordós érlelés következett. Évről-évre ellenőrizve, hogy erjed-e még a bor, s amikor stabillá vált, lepalackozta ezt a csodát, melyre végtelen élet vár még palackban. A maradékcukor és a sav éteri találkozása, mely egy nem mindennapi élményt nyújt, ünnepek bora, melynek íze feledhetetlenül bevésődik a kóstolóbimbóinkba.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Magachoucha_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: vörös

    Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Gamay.
    Jérome az összes vörös fajtáját használta ennek a bornak az elkészítéséhez. Direkt prés és abban áztatott egész fürtök adják a bor textúráját, melyben szépen kivillan a Grolleau fűszeressége és a Gamay fekete bogyós gyümölcsei. Nagy, üvegszálas tartályban érlelve, hogy a frissesség megmaradjon, ne tompítsa oxidáció. Szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Grind_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Chenin Blanc, palában gazdag talajról, melyet 2021 óta gondoz Jérome.
    Ez a bor a 2021-es Gröld utódja. Hozza a fajta mézes, őszibarackos jegyeit, szélesen terül szét a szájban, a sav szépen besimul. 
    Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Kosárba teszem
  • Jérome_Saurigny_Sau_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Jérôme Saurigny
    Fajta: fehér

    100% Sauvignon Blanc, 10 nap héjon áztatással, nagy, üvegszálas tartályban érlelve. Opálos halványsárga szín, tökéletesen eltalált seprő mennyiség, ami csak az ízeket teszi még komplexebbé. Trópusi gyümölcsös ízjegyek, kellemes savérzet és robbanó energia. Alacsony alkohol és jól ihatóság.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Passion_en_forme_de cauchemar_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Ploussard, bizonyíték, hogy ez a fajta nem csak Jura-ban érzi jól magát.Fiatal ültetvény, melyet Daniel maga telepített, mivel nagyon kedveli a könnyed vörösborokat adó szőlőket. Egész fürtben ázik néhány napot, majd finom préselést követően nagyobb, többedik töltésű hordóba kerül a lé. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva..

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Nyctolopie_2018New

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
    Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.

     

    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Cote_Rotie_2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    100% Syrah, Côte-Rôtie appelláció északi részéről, palás talajról. Thibaud két éve vette át a területet, mely északi kitettség, így a klímaváltozás okozta hőség közepette is hűs és temperált ültetvény maradt. A régi tőkék mellett frissen telepített tőkék is kerültek, melyeket Thibaud organikusan gondoz a kezdetek óta. A lélegzetelállító teraszokon szinte minden manuális munka, de a kivételes környezet némileg kárpótol, hiszen a magasból a Rhone folyóra nyílik rálátás,  mely a hegy aljában hömpölyög.
    Kosárba teszem
  • Thibaud_Capellaro_Zé-ro_2023New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Thibaud Capellaro
    Fajta: vörös

    80% Syrah, direkt préselve, melyet 20% Viognier bolondít meg. Ez utóbbi három hétig héjon ázott, majd házasítás után a teljes mennyiség hatalmas betontartályban került érlelésre. Könnyed, piros bogyós gyümölcsök, melyeket a Syrah fűszeres jegyei egészítenek ki.
    Kosárba teszem
  • Clair_Obscur_Chardonnay_Le Chat Blanc 2020New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.

    Kosárba teszem
  • New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Clair Obscur
    Fajta: fehér
    Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Clos Bateau_Babatise_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Sylvaner (biodinamikusan nevelt tőkékről, Elzászból, szürke és kék palás talajról), direkt préselve, üvegszálas tartályban és Mayga seprőjén érlelve, majd régi barikk hordóban további 3 hónapig. A Gamay mélységet és bársonyos ízt ad a bornak, de színét tekintve inkább őszibarack, hiszen technikai értelemben fehérbor.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_MayGa_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: vörös

    Lantignién, az egyik magasabb részen (418 m) gránit talajon található szőlőről szüretelve. Közel 2 hetes áztatásban, egész fürtben készült beton tartályban. Többedig töltésű burgundi hordóban érlelték nyolc hónapig. A Mayga klasszikus, és egyben rusztikus karakterű, ugyanakkor a tipikus Clos Bateau ujjlenyomatot viseli magán. Egy bor, amit télen a kandalló előtt ihatsz, de nyáron enyhén behűtve is kiváló.

     

    Kosárba teszem
  • Clos_Bateau_Aptemiz 2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Beaujolais
    Termelő: Clos Bateau
    Fajta: fehér

    100% Chardonnay a “Le Bourg” dűlőből, agyagos-homokos talajról.
    A lebogyózott gyömölcs egy holdfordulót (kb. 28 nap) tölt héjon, majd 9 hónapra amfórába kerül.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem