1–16 termék, összesen 123 db
-
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Hugo Vercasson
Fajta: vörös100% Syrah egész fürtben rövid áztatással, majd amforában érlelve. Mindent tud, amit egy jó Syrah-tól várunk: test és tannin szép, kiegyensúlyozott arányban, izgalmas fűszeresség, kis szilvás áthallással, ugyanakkor nincs mellé a nehézkesség, az elhatalmasodó színanyag. Szép munka Hugo-tól, aki még mindig csak gyerekcipőben jár ezeken a nagy nevű területeken.
Kosárba teszemHugo Vercasson Le Rouge 2023
11 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Hugo Vercasson
Fajta: fehér100% Viognier. Egész fürtben, direkt préselve majd 6 hónapot acéltartályban érlelve. A tartály választás azért is remek, mert ez az edény megőrizte a Viognier csonthéjas gyümölcs, citrus és fehér húsú barackos jegyeit. Kortyban szintén a frissesség dominál, de a lecsengésben enyhén diós ízek is megjelennek, mely tovább gazdagítja az ízspektrumát a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
Kosárba teszem
NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: fehér100% Chenin Blanc, kései szüret.Kosárba teszem
Egy kezünkön megszámolhatnánk azokat a termelőket, akik hosszan érlelt, édes bort készítenek, kén hozzáadása nélkül. Olyan terep ez, ami végtelen türelmet és a természeti folyamatoknak való teljes átadást feltételez. A Loire-ban a kései szüretelésű édes fehéreknek nagy hagyománya van, a Coteaux Layon appellációban. Jérome 2015-ben novemberben szedte ezt a Chenint, ami részben botrytiszes jegyeket viselt, de ahogyan elmondta, voltak olyan fürtök, melyek normál vagy enyhén túlérettek voltak csak. Gyengég préselés és 108 hónap (!!!) hordós érlelés következett. Évről-évre ellenőrizve, hogy erjed-e még a bor, s amikor stabillá vált, lepalackozta ezt a csodát, melyre végtelen élet vár még palackban. A maradékcukor és a sav éteri találkozása, mely egy nem mindennapi élményt nyújt, ünnepek bora, melynek íze feledhetetlenül bevésődik a kóstolóbimbóinkba.Jérôme Saurigny Surmuris 2015
58 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: vörösCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Gamay.Jérome az összes vörös fajtáját használta ennek a bornak az elkészítéséhez. Direkt prés és abban áztatott egész fürtök adják a bor textúráját, melyben szépen kivillan a Grolleau fűszeressége és a Gamay fekete bogyós gyümölcsei. Nagy, üvegszálas tartályban érlelve, hogy a frissesség megmaradjon, ne tompítsa oxidáció. Szűretlenül és kén hozzáadása nélkül palackozva.Kosárba teszemJérôme Saurigny Magachoucha 2023
20 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: fehér100% Chenin Blanc, palában gazdag talajról, melyet 2021 óta gondoz Jérome.
Ez a bor a 2021-es Gröld utódja. Hozza a fajta mézes, őszibarackos jegyeit, szélesen terül szét a szájban, a sav szépen besimul.Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül palackozva.Kosárba teszemJérôme Saurigny GRIND 2023
20 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Jérôme Saurigny
Fajta: fehér100% Sauvignon Blanc, 10 nap héjon áztatással, nagy, üvegszálas tartályban érlelve. Opálos halványsárga szín, tökéletesen eltalált seprő mennyiség, ami csak az ízeket teszi még komplexebbé. Trópusi gyümölcsös ízjegyek, kellemes savérzet és robbanó energia. Alacsony alkohol és jól ihatóság.
Kosárba teszemJérôme Saurigny SAU 2023
20 200 Ft
SoldNewOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörös100% Ploussard, bizonyíték, hogy ez a fajta nem csak Jura-ban érzi jól magát.Fiatal ültetvény, melyet Daniel maga telepített, mivel nagyon kedveli a könnyed vörösborokat adó szőlőket. Egész fürtben ázik néhány napot, majd finom préselést követően nagyobb, többedik töltésű hordóba kerül a lé. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva..
Tovább
NewOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörös100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack.
Kosárba teszemDaniel Sage La Voix du Périscope 2021
17 400 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösGamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.
Kosárba teszemDaniel Sage Nyctalopie 2021
17 400 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Thibaud Capellaro
Fajta: vörösKosárba teszem100% Syrah, Côte-Rôtie appelláció északi részéről, palás talajról. Thibaud két éve vette át a területet, mely északi kitettség, így a klímaváltozás okozta hőség közepette is hűs és temperált ültetvény maradt. A régi tőkék mellett frissen telepített tőkék is kerültek, melyeket Thibaud organikusan gondoz a kezdetek óta. A lélegzetelállító teraszokon szinte minden manuális munka, de a kivételes környezet némileg kárpótol, hiszen a magasból a Rhone folyóra nyílik rálátás, mely a hegy aljában hömpölyög.Thibaud Capellaro Côte-Rôtie 2020
38 500 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Rhône
Termelő: Thibaud Capellaro
Fajta: vörösKosárba teszem80% Syrah, direkt préselve, melyet 20% Viognier bolondít meg. Ez utóbbi három hétig héjon ázott, majd házasítás után a teljes mennyiség hatalmas betontartályban került érlelésre. Könnyed, piros bogyós gyümölcsök, melyeket a Syrah fűszeres jegyei egészítenek ki.Thibaud Capellaro Syrah Zé-Ro 2023
11 300 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Clair Obscur
Fajta: fehér100% Chardonnay 40 éves tőkékről szüretelve szeptember 22-én, melyek Corpeau-ban találhatóak. A gyümölcsöt közvetlenül, egész fürtben préselik régi kosaras présben, majd barrique hordóban erjesztik és finomseprőn érlelik.
Kosárba teszem
NewOrszág: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Burgundia
Termelő: Clair Obscur
Fajta: fehér
Corpeau településhez tartozó 40 éves ültetvényükről szüretelt Chardonnay, mely a kíméletes egészfürtös préselést követően kisméretű idősebb hordókban erjed és 10 hónapig érlelődik. Palackozás előtt egy csipetnyi kén hozzáadásával derítetlenül, szűretlenül kerül palackba.Clair Obscur Bourgogne Chardonnay 2020
13 900 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: fehérKosárba teszem100% Sylvaner (biodinamikusan nevelt tőkékről, Elzászból, szürke és kék palás talajról), direkt préselve, üvegszálas tartályban és Mayga seprőjén érlelve, majd régi barikk hordóban további 3 hónapig. A Gamay mélységet és bársonyos ízt ad a bornak, de színét tekintve inkább őszibarack, hiszen technikai értelemben fehérbor.
Clos Bateau Babatise 2022
11 700 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: vörösKosárba teszemLantignién, az egyik magasabb részen (418 m) gránit talajon található szőlőről szüretelve. Közel 2 hetes áztatásban, egész fürtben készült beton tartályban. Többedig töltésű burgundi hordóban érlelték nyolc hónapig. A Mayga klasszikus, és egyben rusztikus karakterű, ugyanakkor a tipikus Clos Bateau ujjlenyomatot viseli magán. Egy bor, amit télen a kandalló előtt ihatsz, de nyáron enyhén behűtve is kiváló.
Clos Bateau May Ga 2022
11 200 Ft
NewOrszág: Franciaország
Régió: Beaujolais
Termelő: Clos Bateau
Fajta: fehérKosárba teszem100% Chardonnay a “Le Bourg” dűlőből, agyagos-homokos talajról.
A lebogyózott gyömölcs egy holdfordulót (kb. 28 nap) tölt héjon, majd 9 hónapra amfórába kerül.
Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.Clos Bateau Aptemiz 2022
13 000 Ft
