föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

17–24 termék, összesen 24 db

  • Strekov_1075_Rozália_2021

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Szentlőrinci és Alibernet házasítása.
    A St Laurent szőlőt kézzel szüretelik, majd az egész fürtökből közvetlenül a préslét 225 literes, 20 éves hordókba töltik. A bor hőmérséklet-szabályozás nélkül erjed. Amikor kierjedt, nyers Alibernet-levet adnak hozzá, hogy biztosítsák a palackos erjedéshez szükséges cukrot, és a bort koronazárral palackozzák degorzsálás és kén hozzáadása nélkül. Hűtsétek be, illetve javasoljuk, hogy tanulmányozzátok Zsolti videóját, ő hogyan nyitja – súgunk: szöggel és kalapáccsal.
    Kosárba teszem
  • Sroner_Suto_Supkac_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott.  A Šupkáč kifejezés szlovák szleng a héjon áztatok borokra. 100% Olaszrizling 2 hétig héjon tartva, majd a szabad préslé 300-500 literes hordókba kerül. Egzotikus gyümölcsök, fekete tea és gyógynövényes jegyek triója. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül készült.
    Tovább
  • Strekov_1075_Don_Zsolt_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Riesling, ahogyan Dom Perignon készíthetné… A szőlőt kézzel szüretelik és bogyózzák. A bor körülbelül 40 napig erjed, hőmérséklet-szabályozás nélkül, rozsdamentes acél tartályokban. Közvetlenül az erjedés befejezése előtt koronazár alá zárja Zsolt a még pezsgő nedűt, gondosan beállítva a seprő mennyiségét.
    Tovább
  • strekov_1075_heion_2020Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%
    Zsolt édesapjától örökölt aprófürtű olaszrizling ültetvényről szüretelt alapanyag. Bogyózást követően nyílt kádban 12-14 napig héjon áztatva, majd préselés után 6-8 hónapig használt fahordóban érlelve seprőn. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 13,5%

    Tagadhatatlan kürti Kadarka, mely bakművelesű ültetvényről szüretelt, 15 napig nyílt kádban erjedt majd préselés után 8 hónapra 220L-es tölgyfahordóba került érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül került palackba.

    Tovább
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    100% Szentlőrinci, bakművelésű ültetvényről szüretelve. Bogyozótt alapanyag, mely 14 napot erjedt nyitott kádban, majd kíméletes préselés után 10 hónapra 500L-es fahordóban kerül érlelésre. Szűretlen, derítetlen, hozzáadott ként nem tartalmaz.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Vörös
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Pinot Noir mészkőben gazdag területről szüretelve, bogyózás után 15 napig erjed nyitott kádakban, amit csak óvatosan, kézzel nyomkodva csömöszöltek. Érlelés 220L-es többedik töltésű fahordókban 10 hónapig. Szűretlen, derítetlen és kén hozzáadása nélkül került a palackba.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta:
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    Helyi szőlőfajták: Olaszrizling, Devin, Aurelius, Gruner Veltliner.
    Szerves termesztésű ültetvényről szüretelt szőlő, két évjárat házasítása (2017 és 2018-ban)
    A  különböző fajtákat héjon erjesztette Zsolt, majd 1000 literes hordóban érlelődtek együtt, amelyet nem töltött fel teljesen. Az idő múlásával élesztőhártya (flor) réteg képződött a bor felületén, ami megakadályozta a túlzott oxidációt. A bor diós élesztős ízét innen kapta, amely a sherryre emlékeztet.
    A bor derítés, szűrés nélkül,  finomseprővel került letöltésre, az előállítás során a bort soha nem kénezték, a természetes kéntartalom mindössze 18 mg / l.

    Tovább