föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.
TRADÍCIÓ, INTUÍCIÓ, EGYÉNISÉG

SÜTŐ ZSOLT, STREKOV 1075

Kürt, Szlovákia

Nehéz lenne még egy olyan kirobbanó egyéniséget találni, mint Zsolt! A bornál pedig nem is létezhet őszintébb dolog, mely a mellette tevékenykedő ember egyéniségét ennyire hűen tükrözni tudná! Héjon erjesztés, hosszú seprőntartás, élesztőhártya alatti érlelés, palackozás seprővel és nulla hozzáadott kén. Ezek a technikák első hallásra talán progresszívnek és radikálisnak tűnhetnek. Ha viszont jobban belegondolunk, ennél ősibb és természetesebb módon nem is készülhet el a bor!

Sütő Zsolt 12 hektáron dolgozik, amiből 5 hektár fejművelésű tőkés szőlő.

Meggyőződése, hogy a földhöz közelebb egészen más a levegőben szálló flóra összetétele, mint fentebb. Így a bor erjedését és érlelését is sokkal változatosabb mikrobiológiai élet viszi végig, mely által a bor izgalmasabb, többrétegű és komplexebb lesz!

Legfontosabb fajtái az Olaszrizling, Zöld veltelíni, Kékoportó, Kékfrankos és Szentlőrinci. Szőlőterületei Kürt község határában a Garam-menti dombságon terülnek el. A talaj jellemzően üledékes lösztalaj, melynek felső rétege agyagos lösz, alatta tengeri üledék, homokkőpadok és mészerek rejtőznek. A mélyebb rétegeket vízzáró sárga és szürke agyagrétegek alkotják.

SÜTŐ ZSOLT, STREKOV 1075
A TERMELŐ BORAI
  • Rizling 2018

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Zsolt édesapjától örökölte a területet, melyen sűrű térállású, aprófürtű, tőkés Olaszrizling található. Bogyózás, azonnali préselés, majd erjedés után régi hordóban 6-8 hónapig seprőntartás, ahonnan kén nélkül kerül a palackba.

    Kosárba teszem
    Rizling 2018
    6 400 Ft
  • strekov_portugal

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%

    Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
    Portugal 2018
    5 900 Ft
  • Fred #3

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12%

    Kosárba teszem
    Fred #4
    4 900 Ft
  • Frankovka 2018

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről, mely bogyózás után két hétig kádban erjed. Préselést követően 6-8 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. A Frankovkák eddigi sorában a ’18 kiemelkedő, részletgazdag, de mindeközben elképesztően jól iható!

    Kosárba teszem
    Frankovka 2018
    9 200 Ft
  • Heion 2018

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Ugyanarról a területről készül, mint a Rizling 2018. A szőlő a bogyózást követően
    2 hétig erjed héjon nyitott kádakban. Préselés után régi hordókban 6-8 hónapig
    seprőn érlelődnek, ahonnan kén nélkül kerül palackozásra.

    Kosárba teszem
    Heion 2018
    9 200 Ft
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,50%

    Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
    Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.

    Kosárba teszem
    Veltlin 2018
    8 300 Ft
  • Új

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem
    BOB 2020
    6 500 Ft