Leírás
A TERMELŐ
A vadregényes Etna lejtőin, ahol a szőlőtőkék ősi teraszokhoz kapaszkodnak, és a levegőben ott vibrál a vulkán ereje, Fabio Signorelli olyan borokat készít, amelyek éppoly élők és kiszámíthatatlanok, mint maga a hegy.
9 800 Ft
Ország: Olaszország
Régió: Szicíliai
Fajta: rosé
Nerello Masacalese, Sangiovese, Grenache, Grecanico és egyéb helyi, fehér fajták.A bogyózás és préselés után a must 24–36 órán át nyílt kádakban macerálódik, ez idő alatt megindul a spontán alkoholos erjedés. Ezt követően a bort kézzel, kosárprésen kíméletesen préselik, majd cementtartályban folytatódik az erjedés. Végül kis üvegszálas tartályokban érlelik, ami lehetővé teszi, hogy a bor kiteljesedjen és kialakuljon végső karaktere.
A vadregényes Etna lejtőin, ahol a szőlőtőkék ősi teraszokhoz kapaszkodnak, és a levegőben ott vibrál a vulkán ereje, Fabio Signorelli olyan borokat készít, amelyek éppoly élők és kiszámíthatatlanok, mint maga a hegy.