föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.
hagyomány, precizitás, anarchia

JASON GROEBE – BERGKLOSTER

Rheinhessen, Németország

Három nagyon különböző érzést idéző szó furcsa harmóniája és folytonossága hagy nyomot az emberben, ahogy a Groebe család pincéjében jár. A borászat múltja a 18. századig vezethető vissza. Huguenota őseik már ekkor is szőlőműveléssel foglalkozta a Wonnegau mészköves, napos lejtőin. A hagyomány és a felmenőik tisztelete zsigereikbe kódolva öröklődik leszármazottról leszármazottra. A birtokon mai napig három generáció él együtt.

Jason, a negyedik generáció aki a szőlő között nő fel, amit a család már 2006 óta certifikált biogazdálkodásként működtet. A precíz rutinon túl szenvedélye is a természet felé húzza. Geisenheim, a neves borász egyetem elvégzése után, új színt visz a birtok életébe. Lépésről, lépésre kísérletezik natúr borok készítésével. Alázattal követi a bor útját a metszéstől a palackozásig. 2018-ra már a 9 hektáros birtok egyharmadát hagyja, hogy a szőlő átvegye az uralmat az ember felett. A borokat 1000L-es öreg ovális hordóban érleli, majd palackozza derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül.

A TERMELŐ BORAI
  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,00%

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami öt szőlőfajta házasításából születik. A Bacchus, Huxelrebe és a Chardonnay héjon erjed. Ez adja a bor aromakarakterisztikáját. A Fehér Burgundi kis taposás után kerül préselésre míg a Szürkebarát azonnal egészfürtösen préseli, ez utóbbi kettő adja a tétel savgerincét. A mustok teljesen külön, 1000 literes hordókban erjednek és érlelődnek. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerülnek palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Részben egészfürtös préseléssel, kisebb részben pedig – a bor beltartalmának növelése érdekében – héjon erjesztve kerül feldolgozásra. Régi 1000 literes hordókban erjed és érlelődik. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerülnek palackba.

    Kosárba teszem