föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

ANDI MANN

Rheinhessen, Németország

Eckelsheim Rheinhessen délnyugati csücskében található, a Nahe borrégió szomszédságában. A Mann család 1699-ben telepedett le itt, farmot építettek, szőlőt telepítettek és azóta foglalkoznak borkészítéssel. Andi a tizenegyedik generációt képviseli a családban, aki továbbviszi a borkészítés tudományát.

A közgazdasági tanulmányai után Andi úgy döntött, hogy átveszi a családi vállalkozás irányítását. A döntés új megközelítést is jelentett a birtok számára: borok fenntartható és a természettel összhangban történő előállításához egy új, holisztikus szemlélet társult. Mára a elsődleges szemponttá vált a természet körforgásával harmóniában gazdálkodni és megadni a boroknak a szőlőben és a pincében is az optimális érettséghez szükséges időt.

Andi Mann a biodinamikus szőlőtermesztés mellett tehát azt a célt tűzte ki, hogy a borok a lehető legtermészetesebb módon zárják palackba a termőhely sajátosságait. A talajművelés mellett Andi a juhokra támaszkodik a természetes zöldtakaró karbantartásában, és az állatok jelenléte segíti a talaj tápanyag eróziója elleni küzdelmet is.

A Mann birtokhoz különleges parcellák tartoznak: az Eckelheimer északi lejtőjét egy vulkáni eredetű kőzet (porfír) jellemzi, amely elegáns és hűvösebb vonalat ad borainak, és néha egy-egy füstös jegyet is felfedezhetünk általuk a palackban. A vulkáni kőzet mellett mészkő talajon lévő szőlőültetvényekkel is rendelkezik, amelyek elképesztő változatos ízvilágot produkálnak.

A középpontban a Rizling és a Müller Thurgau áll, a Silvaner és a Dornfelder mellett a tipikus burgundi szőlőfajták, mint a Pinot Noir, a Pinot Gris, a Pinot Blanc és a Chardonnay is gazdagítja a palettát.

Andi Mann_profile
A TERMELŐ BORAI
  • Andi_Mann_RosaXNew

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  11 %

    A szőlőt gondosan kézzel szedik és válogatják, ebben az esetben Dornfeldert, Weissburgundert, Bacchust és némi Silvanert. A szőlőt egész fürtben, direkt préselik, majd a must spontán erjed és finomseprőn 2400 literes hordóban érlelődik egy teljes éven át.
    A Rosa X szűretlenül és kén hozzádása nélkül kerül palackba. Gümölcsbomba, kellemesen kiegyenlített savérzettel, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Andi Mann Rosa X
    7 000 Ft
  • Andi_Mann_Weiss_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (30% Scheurebe, 30% Müller-Thurgau, 30% Huxelrebe és 10% Silvaner) is kézzel szüretelték, majd 10  napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. Szerintünk szuper egyensúlyban van a bor, élénk savakkal, tele egzotikus gyümölccsel és szájban egy kis pezsgéssel, ami még több lendületet ad neki.
    “Friss, vad és nagyon ivós” – Andreas Mann.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Rötlich_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom:  10 %

    Andi belépő vörös cuvée-je, mely 2021-ben négy szőlőfajta házasítása: 45% Portugieser, 30% Dornfelder, 12,5 % Bacchus, 12,5% Merlot. A különböző fajták 50%-ban egész fürtösen, 50%-ban pedig bogyózva erjednek héjon, majd egy évre 2400l-es, többedik töltésű hordóba kerülnek. Szűretlenül, derítetlenü és kén hozzáadása nélkül palackozva.  Alacsony alkohol, gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs… úgy fogy a pohárból, mint egy piros bogyós üdítőital.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Grauburgunder_Calx_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A magas mésztartalommal rendelkező területről származó Pinot Gris szüret után kétféle feldolgozásban  kerül érlelőedényekbe: fele egész fürtben direkt préselve, még másik fele 2 hétig héjon tartva.  Lágy színanyag oldódik ki eközben, mely rozészerű színt kölcsönöz a bornak. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Izgalmas, olajos textúra, sósság, gyógynövények, kiegészülve egy kis gyümölcskompóttal.

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weissburgunder_Purpur_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A porfír talaj különleges erőt és könnyedséget kölcsönöz ennek a Fehérburgundinak. A szőlőt egészfürtösen préselik, 80%-a doppelstück (2400l), 20%-a pedig stück-fass (1200l) hordóba kerül 1 évre. Csakúgy, mint Andi többi bora, ez is szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt hagyd kicsit tovább lélegezni a bort, hogy kibontakozzon teljes aromája!

    Kosárba teszem