Leírás
A TERMELŐ
Miután néhány évet a világot járja, mint grafikus – először Dél-Amerikában majd Spanyolországban, végül Németországban, végül Fabien végül behódol a borkészítésnek, mely addig csak hobbi és szenvedély volt számára.
föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
+36304798338
@leesbrothers
9 400 Ft
Ország: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Le Nadir
Fajta: vörös
50% Cabernet Franc és 50% Grolleau Noir Brossay területéről, kavicsos-kovaköves talajról. A kit fajta 10 napig együtt erjedt egész fürtben, majd préselést követően hordóban és tartályban erjedt. Könnyed struktúra és tanninok, piros bogyós gyümölcsök.
Miután néhány évet a világot járja, mint grafikus – először Dél-Amerikában majd Spanyolországban, végül Németországban, végül Fabien végül behódol a borkészítésnek, mely addig csak hobbi és szenvedély volt számára.
Ország: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Nicolas Vauthier
Fajta: vörös
100% Gamay, igazi beaujolais styílusban elkészítve. Könnyed, jól iható és egy kicsit funky: banán, meggy és fekete gyümölcsök találkozása. Egy kis szénsav egészíti ki, mely méginkább lendületet ad a bornak. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül került letöltésre.
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Le Mazel
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13%
100% Chardonnay körülbelül 30 éves szőlőtőkéről.
2020 szeptember elején szüretelve, melyet egészfürtös, direkt préselés követett.
Acéltartályba került, ahonnan 2022-ben gravitációval palackozták, kén hozzáadása nélkül.
Mint ahogyan a koronazár is mutatja a Birtok több tétele esetében, ez a cuvée is némi maradékcukorral került palackba, ami remekül kiegészít ázsai ételeket illetve fanyar ízek mellé szuper párosítás.
Ország: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Clair Obscur
Fajta: fehér
Egész fürtök felhasználásával készült, 100% Aligoté, biodinamikusan termesztett 60 éves szőlőről, homokos-vályogos talajról. Kézi szüret után a fürtöket kádakba helyezik néhány napra, (az erjedés így az egész fürtökben indul meg, részleges szénsavmaceráció formájában). Naponta finoman lenyomkodják a kalapot, mielőtt régi burgundi hordókba (228 literes barrique) préselnék az erjedő levet, ahol 9 hónapot finomseprőn tölt. Szűretlen, derítetlen és mindössze 0,5 g “homeopátiás” természetes ként (vulkáni bányákból) adnak hozzá néhány hónappal palackozás előtt.
Kosárba teszemOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Les Errances
Fajta: pétillant naturel
60% Grolleau, 30% Cabernet Franc és 10% Chenin találkozik ebben a pétillant naturelben, melynek színe a virágba boruló cseresznyefákat és a tavaszt idézi meg. Visszafogott habzás, így nem kell félni, hogy kifut amikor nyitjuk, frissítő piros gümölcsök és egy kis maradék cukor, ami még behízelgőbbé teszi azoknak, akik félnek a pezsgő italok savérzetétől.