föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

ÖRÖKSÉG, KOZMOSZ, FELFEDEZÉS

RITA ÉS RUDOLF TROSSEN

Mosel, Németország

Közép-Mosel, Kinheim. Már a kelták és a rómaiak is szőlőt műveltek itt az ideális klimatikus adottságú, mállott szürke és kék palás talajú meredek lejtőkön.  Bizonyíték erre az ókori épületek kövei között talált szobor, mely Sucellus-t, a borászok és kádárok gall-római istenségét ábrázolja. Képzeljük el a valaha itt készült, archaikus bort, amit az itt élő ősi népek készítettek! A természetnek kitéve, de azt sokkal jobban értve, kétkezi munkával, holisztikus megközelítéssel. Rita és Rudolf eltökélt abban, hogy a teljes termőhelyi kifejeződés kizárólag ezzel a megközelítéssel, a természet, a kozmosz segítségével érhető el.

1978-ban az első pionírok között voltak Németországban, akik biodinamikus művelésre váltanak teljes területükön. 2010-ben pedig felfedik dűlős, avantgárd módon készült, „Purus” sorozatukat, mely elemei egytől-egyig derítetlenek, szűretlenek és kén hozzáadása nélkül készülnek.

A stabilitás természetes úton történő eléréséhez adalékanyagok vagy tartósítószer hozzáadása helyett hosszú seprőntartást alkalmaznak, mely alatt minden ehhez nélkülözhetetlen biologiai folyamat lejátszódik. Palackozásnál minden egyes palackot kézzel töltenek és koronazárat alkalmaznak. A borok természetes szénsavtartalma ezzel megtartható, így a seprő jelenléte mellett ennek segítségével, élettartamuk, ellenállóságuk még tovább növelhető.

RITA ÉS RUDOLF TROSSEN
A TERMELŐ BORAI
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 12%
    A Kinheimer Hubertuslay Lage dűlő, 40 éves ültetvény, déli fekvés, szürke pala. Spontán erjesztés öreg tölgyfahordókban, 8 hónap seprőn érlelés. Szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták.

    Tovább
    Lay Purus 2018
    10 600 Ft
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 13,00%

    A Schiefergold szőlőskert rendkívül meredek  a tőkék átlagos életkora 100 év.
    A talaj szürke és kék pala, mely ellenállt a phylloxerának, így lehetséges, hogy a Riesling saját gyökereivel kapaszkodjon a talajba.
    A szőlőt kézzel szüretelik, és egész fürtösen spontán fermentálják 350 literes acéltartályokban.
    A tartályokat csak a természetes levegő hűti, így az erjedés lassan,  8 hónap alatt megy végbe.
    A bor 11 hónapig érlelődik, derítés vagy szűrés nélkül palackozzák, és nem kerül kén hozzáadásra.
    Tovább
  • Sold

    Ország: Németország
    Régió: Mosel
    Termelő: Trossen
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11%
    A Kinheimer Rosenberg dűlő, 50 éves ültetvény, déli fekvés. A terület a szőlő mellett található gesztenyefákkal teli erdőről kapta. Spontán erjesztés acéltartályban, 10% 60 napig héjon erjesztett szőlő hozzáadásával, 10 hónap seprőn érlelés, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül palackozták

    Tovább