föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

  • Nincsenek termékek a kosárban.

MICHAEL GINDL

Weinviertel, Ausztria

A Gindl család 1807 óta gazdálkodik Hohenruppersdorfban, ahol növényekkel, állattenyésztéssel, erdőgazdálkodással és borral foglalkoznak. Michael, a család hatodik generációs tagja 2002 óta vesz részt a munkában, még mezőgazdasági iskolás volt, amikor nagyapja halála után az ő kezébe került a családi vállalkozás borászati része.

Michael 10 hektáron csak szőlőt termeszt, emellett a Gindl farm egy dinamikus közösség: skót felföldi marhák, nóri lovak breton törpebirkák, csirkék, kecskék, sertések és néhány kutya is kiveszi a részét a Demeter tanúsítvánnyal rendelkező gazdaság körforgásából. A saját erdőgazdálkodásnak köszönhetően a hordói is a családi erdőből származó akácból és tölgyből készülnek. Mindezek együttesen teszik lehetővé, hogy a külvilágtól lehető legfüggetlenebb, önellátó, növényi és állati elemekből harmónikusan felépülő biodinamikus farm ideálját a végletekig megközelítse.

A kézi szüreteket követően a szőlőt nagyon finoman préseli, majd spontán erjeszti. Mint sok más természetes borász, ő sem hisz a hőmérséklet-szabályozásban. Michael megpróbál minél kevesebbet hozzátenni és a borból elvenni, emiatt fejteni is csak nagyon ritkán szokott.

„Valójában a lehető legkevesebbet próbálok tenni – lehetőleg semmit! A borok nagyon sokáig maradnak seprőn, és csak röviddel a palackozás előtt kapnak kis mennyiségű ként, ha szükséges. Célom, hogy a jövőben több fahordót és kevesebb acéltartályt használjak. “

A Grüner Veltliner, a Riesling, a Weissburgunder, a Zweigelt és a Cabernet Sauvignon főleg agyag, lösz és homokkő talajokról származik. Michael megőrzött egy 45 év körüli ültetvényt is, melyről a “Sol”, egy Grüner Veltliner, Pinot Gris fehér cuvée készül.  A név Hohenruppersdorf legrégebbi szőlőültetvényének 14. századi nevéből származik. Az egyedi, a címkéken lovakat ábrázoló Weissburgunder és Riesling tételei, a hátasok által a szőlő között végzett munkát örökíti meg.

A TERMELŐ BORAI
  • Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A szőlőt kézzel szüretelik, majd a Sárgamuskotályt és a Sämling 88-at 3 órán keresztül, a Rizlinget 18 órán keresztül héjon áztatják. Ezután a szőlőszemeket nyolc órán át lassú eljárásban préselik. Az erjedés spontán történik, rozsdamentes acéltartályban, saját természetes élesztővel. Hat hónapot tölt a tartályokban, minimális derítés és szűrés mellett palackozzák, egy kevés kén hozzáadásával.

    Kosárba teszem
    Flora 2019
    5 400 Ft
  • Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11 %

    A kis ládákban, kézzel szüretelt Zöldveltelinit 10 órán át macerálták héjon; gyengéd és lassú 8 órás préselés után 700 literes akáchordóba került és hozzáadott kén nélküli seprőn 12 hónapig érlelődött. Innen származik a 12-es elnevezés. Ennél a tételnél sem alkalmaztak derítést – a bor egyensúlyának eléréséhez az idő volt legfontosabb tényező. Palackozás előtt egy minimális mennyiségű ként kapott.

    Kosárba teszem
  • Ország: Ausztria
    RégióWeinviertel
    Termelő: Michael Gindl
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11 %

    Méthode ancestral módszerrel készült pétillant naturel, két szőlőfajta házasításából: Rösler és Blauburger.
    Idős, 20-30 év közötti ültetvények termése, kézi szüret után spontán erjedt acéltartályban, szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül került koronazárral palackozásra.
    A címkén szereplő Bubbles, aki a pétnat nevét kölcsönözte, Michael egyik kedvenc marhája.

    Kosárba teszem