föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

ENERGIA, ELSZÁNTSÁG, TEHETSÉG

YANN DURIEUX RECRUE DES SENS

Burgundia, Franciaország
Yann Durieux egy egészen kivételes tehetség, akinek gyökerei négy generációra vezethetők vissza Nuits-Saint-Georges-ban. Rátermettségét már 13 évesen megcsillantja, amikor egyedül készíti el első évjáratát családja birtokán.

Néhány év stázsolás és világjárás után a szakma csúcsát jelentő Prieuré Roch birtokon köt ki, ahol számos évet tölt a tulajdonos, Henry-Frédéric irányítása és tanítása alatt. Henry, aki 1992-től egyébként a legendás Domaine de la Romanée-Conti igazgatója is egyben, fiaként tekint Yann-ra, átadja teljes tudását és megengedi, hogy Yann a Prieuré Roch pincéjében készíthesse el saját 2008-as és 2009-es évjáratait.

2010 óta Yann a saját pincéjében készíti borait, területei pedig a világ legjobb területeinek tartott Hautes-Côtes de Nuits-n helyezkednek el, a Romanée-Conti területek közvetlen szomszédságában.

15 hektár biodinamikusan művelt idősebb Pinot Noir, Chardonnay és Aligoté ültetvény Villers-La-Faye-ben, Nuits-Saint-Georges és Gevrey-Chambertin környékén. Mészkő fennsíkok 500 méter magasságban, 10-20 cm, extrém vékony termőtalajok. Növényvédelmet az évről-évre csökkenő extrém minimális mennyiségű réz mellett rengeteg különböző, elképesztően hatékony teák alkotják. A növények energiájának és minél magasabb fokú egyensúlyának megtartása érdekében egyáltalán nincs csonkázás, így a visszahulló hajtások egyfajta “hidakat” / Les Ponts / képeznek.

A dűlőiből érkező szikrázó energia bemutatása érdekében a munkát pincében is rendkívül céltudatos lépések követik: kíméletes egészfürtös feldolgozás, soha sincs csaptalizáció, mindig spontán erjedés, nincs fejtés, és nincs kén hozzáadása.

Minden kétség nélkül: ő Burgundia jövője!

YANN DURIEUX RECRUE DES SENS
A TERMELŐ BORAI
 • Sold

  Ország: Franciaország
  Régió: Burgundia
  Termelő: Yann Durieux
  Fajta: fehér
  Alkoholtartalom: 12%
  Egy elképesztő energiájú, friss és gazdag Aligoté a Hautes-Côtes de Nuits-ről közvetlenül a l’Abbaye de la Saint Vivant apátság alatti területről. Tartályban erjesztve és érlelve, szűrés és derítés nélkül palackozva.

  Tovább
  Love and Pif 2015
  11 400 Ft
 • Sold

  Ország: Franciaország
  Régió: Burgundia
  Termelő: Yann Durieux
  Fajta: vörös
  Alkoholtartalom: 13%
  A Grands Ponts-hoz közeli, Hautes-Côtes de Nuits és Hautes-Côtes de Beaune határterületeiről származó friss Pinot Noir. Erjedés és érlelés kizárólag tartályban.

  Tovább
  Les Ponts 2017
  23 700 Ft