OLIVIER LEJEUNE CLOS DES PLANTES
Anjou, Loire, Franciaország
A még most is pimaszul fiatal Olivier 10 év Ázsiában eltöltött alkalmazotti lét után dönt úgy, hogy megpróbálkozik a szőlővel. Az auckland-i egyetemen elvégzett szőlészeti képzés után néhány évet a híres Felton Road pincénél stázsol.
2017-ben már feleséggel és első kisgyermekével tér vissza Franciaországba, ahol a natúr bor mozgalom egyik meghatározó loire-i forradalmár, Marc Angeli / Ferme de la Sansonnière / tanítói kezei közé kerül.
Már csak hab a tortán, hogy hosszú keresgélés után Olivier-hez kerül egy másik loire-i legenda, Richard Leroy legendás ‘Montbenault’-beli dűlőit övező, összesen 2 hektár méretű terület is! Olivier kolosszális munkát fektet abba, hogy új területeibe biodinamikus eszközökkel újra életet leheljen.
Első eredményei már most önmagukért beszélnek. Élettel, energiával teli izgalmas tételek, melyek néhány évjárat leforgása alatt a klasszisok ligájába emelheti az ifjú titánt.

A TERMELŐ BORAI
-
Sold
Ország: Franciaország
Tovább
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%
A tétel tulajdonképpen egy tisztelgés Olivier-től a ‘Pelo’ becenevű nagypapája felé, aki először hozta kapcsolatba a szőlővel gyerekkorában. A palás, nehéz agyagos ’Le Bordage’ dűlő 60 éves Cabernet Franc ültetvény termése, mely 10%-a egészfürtösen, 90%-a pedig kézi bogyózással kerül üvegszálas edénybe. 17 napig erjed csömöszölés, mozgatás nélkül. Kíméletes préselés hagyományos fa kosaras présben, hogy szárító tanninok ne kerüljenek a tételbe. Derítés szűrés nélkül 15 mg/l kén hozzáadásával kerül palackba.Pelo 2018
7 800 FtSold
Ország: Franciaország
Tovább
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 13,50%
A ‘Whakapiripiri Mai’ maori nyelven annyit jelent: gyülekezni, összegyűjteni. Az egzotikus elnevezés a két teljesen különböző egyéniségű dűlő, a ‘Les Cailloux’ és a ‘Clos des Plantes’ karaktereinek egyesítésére utal. Az eredmény egy kirobbanóan izgalmas, egyedi és egyensúlyos Chenin Blanc, mely hagyományos fa kosaras présben történő egészfürtös préselés után tartályban erjed és érlelődik a következő év május 7-ig. Innen aztán a 4,5 g maradékcukor miatt enyhe szűrés és 20 mg/l kén hozzáadása után kerül palackba.Whakapiripiri Mai 2018
7 100 FtÚj
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%Pelo 2019
8 500 FtÚj
Ország: Franciaország
Kosárba teszem
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Olivier Lejeune
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 12,50%Poesis 2019
11 700 Ft