föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

HUGO VERCASSON

Rhône, Franciaország

Hugo Vercasson, aki 1999-ben született, fiatal kora ellenére lenyűgöző szakmai tapasztalattal büszkélkedhet a Rhône-völgy különböző pincészeteiben. Miközben Jeff Malsertnek dolgozik (Domaine Iserand)  Hugo Arras-sur-Rhône és Eclassan térségében kezdett saját projektbe, a Saint-Joseph appelláció déli részén.

2021-ben Hugo átvett egy kis parcellát, mely a szigorú szabályozás miatt kikerült a Saint-Joseph appellációból, mivel túl magasnak tartott tengerszint feletti magasságban volt, annak ellenére, hogy csak néhány lépés választja el az AOC területktől.  Ebbe a dűlőbe a Cornas-ból származó Syrah-t telepített, s amíg ezek is termőre fordulnak, korábban bérbe adott területeket próbál megkaparintani a Saint-Joseph appalláció szívében.

A mai napig összesen körülbelül két hektárt művel a Vallée du Doux dimbes-dombos vidékén.

A szőlőültetvényben mindent szigorúan kézzel végeznek, ilyen meredekség mellett nem is lehetne másként, egyes szőlőültetvények már bio-tanúsítvánnyal rendelkeznek, mások pedig éppen átállás alatt állnak. Első szürete 2022-ben volt, három vörös- és egy fehérbort, összesen körülbelül 4500 palack került ki kezei alól. A csodálatos címkéket Jules Maillard illusztrátor készítette.

Hugo_Vercasson_profile
A TERMELŐ BORAI
 • Hugo_Vercasson_Les_Travers_2022New

  Ország: Franciaország
  Régió: Rhône
  Termelő: Hugo Vercasson
  Fajta: vörös

  100% Syrah, a  terület, ahonnan származik, a 80-as évekig a Saint-Joseph appelláció részét képezte, ma is csak egy kis földút választja el az AOC-tól. Idős ültetvény, körülbelül 20 éves tőkékről szüretelt alapanyag. Egész fürtben 15 napot ázik, majd 9 hónapot amforában tölt. Mindössze 1800 palack készült, szuper limitált! Olivás, tapenade-os ízjegyek, igazi ínyencség.

  Kosárba teszem