DANIEL SAGE
Ardèche, Franciaország
A mindig is nagy borkedvelő Daniel autodidakta borász. Lyon külvárosából származik, majd kamaszéveit Saint-Étienne-ben tölti. Lakatosnak tanul, majd az élet számos állomáson sodorja át, míg végül lehorgonyoz igazi szenvedélye, a bor mellett. Egy kis borkereskedést nyit, közben pedig egyre komolyabb mennyiségben kezd el bort is készíteni. Kezdetben csak saját kedvére, majd amikor barátai biztatni kezdik, 2011-ben teljes figyelmét a szőlőnek és a borkészítésnek szenteli.
Jóbarátja, Jean Delobre segíti első lépéseiben, amikor az Annonay melletti Saint-Sauveur-en-rue-ben, egy régi ipari épületben létrehozza első pincéjét.
Saját területe Bogy-ban található, melyen Gamay, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay és Viognier található, mellette pedig vásárol szőlőt Villeneuve le Berg és Valvignere településeiről.
A szőlőt kompromisszumok nélkül, 100%-ban organikusan műveli, s ennek mintájára a pincében is teljesen limitálja a beavatkozást: nincs szűrés, nincs derítés, nem használ szivattyút, és szigorúan, semmilyen körülmények között ként sem.
A borok pedig készítőjük arcképének másai: egyediek és lebilincselők, sokáig rezegnek emlékezetünkben, hála Daniel kivételes tehetségének. Minden évben legalább tíz cuvée születik, mivel Daniel nehezen bírja rá magát, hogy a különböző személyiséggel rendelkező borokat összeházasítsa. Összetéveszthetetlen címkéi mögött a belga Jean Raine festményei állnak, akinek Daniel nagy rajongója. Minden bor egy-egy Raine festmény után kapja nevét és a palackokon az adott mű köszön vissza.
A TERMELŐ BORAI
-
Sold
Ország: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2021-1
100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.
Tovább
Daniel Sage Février Grange Bara 2020
21 700 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2020-2
100% Syrah, melyet Jea Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.
Daniel Sage Grange Bara Rouge 2018
21 700 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: ga 2022-1
100% Gamay gránitban gazdag agyagos talajról, Ardeche-ből. Saját szőlő, bogyózott alapanyag három hetes macerációval, gyengéd extrakcióval, ahol a bogyókat nem törik össze és préslével öntik fel. Egy év öreg hordókban, végül szűrés, derítés és kén hozzáadása nélküli palackozás. Tiszta pirospozsgás gyümölcsök, egy kis füsttel színezve.
TovábbDaniel Sage Abreuver Ses Sillons 2021
16 500 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: pi 2021-1
100% Pinot Noir Vincent Fargiertól, Villeneuve-de-Bergből vásárolva.
Bogyózást követően préslevében erjesztve három hétig (flottation vagy grousse eljárás), egy év finomseprőn régi fában, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül palackozva.SoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: vs 2021-1
100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack.Daniel Sage La Voix du Périscope 2020
17 400 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: ga pi 2019-1
Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.Daniel Sage Nyctalopie 2018
17 400 Ft