Leírás
A TERMELŐ
A Clos Lentiscus elnevezés mögött egy apa-lánya duó áll, a ‘Bubble man’-ként aposztrofált Manuel Arinyó és lánya, a mára szintén a pincészet arcává vált Núria.
föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
+36304798338
@leesbrothers
9 900 Ft
Ország: Spanyolország
Régió: Penedès
Termelő: Clos Lentiscus
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%
1979-es telepítésű Tempranillo, Carignan, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, agyagos talaján terem. Egész fürtben, acéltartályban erjed természetes élesztőivel és kíméletes préselés után szintén acéltartályban érik. Kén nélkül kerül palackozásra, 1 literes palackokba.
A Clos Lentiscus elnevezés mögött egy apa-lánya duó áll, a ‘Bubble man’-ként aposztrofált Manuel Arinyó és lánya, a mára szintén a pincészet arcává vált Núria.
Ország: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: vörös Alkoholtartalom: 12,50%
60 és 100 év közötti tőkésszőlő termése. A hegy északi oldalán húzódó parcella vegyes telepítésű. A fő szőlő fajta a Nerello Mascalese (90%), de előfordul benne Nerello Cappuccio (2%), Alicante (3%), illetve egyéb fehér helyi fajták: Minella, Catarratto és Grecanico (5%). A termést egyben szüretelték szeptember utolsó napjaiban, majd a felét egészfürtben, felét bogyózottan, nyitott betonkádakban tapossák 4 napig. Préselés után a lé amfórában, öreg hordóban és tartályban
erjed szárazra. 6 hónap érlelés után kerül palackba.
Ország: Spanyolország
Régió: Penedès
Termelő: Clos Lentiscus
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%
A Wow Wow 40 éves Syrah ültetvényről származik, mely a pincészet körül található természetvédelmi terület meszes, homokos talaján terem. 20 napig spontán acéltartályban erjed héjjal együtt, majd 8 hónapos érlelést kap szintén acéltartályban, mely kiugró frissességet ad a bornak. Igazi glou-glou kategória, 1 literes kiszerelésben.
Kosárba teszemOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 11,5%
A birtok kakukktojás tétele a Templomdombi-dűlőből. A Furmint ültetvény telepítésekor véletlenül más szőlőfajta is került az oltványkötegekbe, így az egész területen belül elszórva néhányszáz Blauburger tőke vert gyökeret a sűrűn bazaltköves talajba. A fürtök egészfürtösen, érintetlenül kerültek kádakba, majd 4 nap után kezdték el taposni őket. 12 nap erjedést követően préselték, majd acéltartályban érlelték 6 hónapot. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.
TovábbOrszág: Spanyolország
Régió: Valencia
Termelő: Roger Diaz
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,6%
50% Trapet, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Garnacha
A Les Coves homokköves-agyagos területéről, egész fürtben 12 napot tölt zárt erjesztőedényekben, majd 12 hónapig tartályban érik. A nevét az ültetvény mellett futó útról kapta, mely magyarul Csempészek Útját jelenti. Szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül készült.
Tovább