föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

SZERELEM, SZABADSÁG, EGYENSÚLY

ANNA MARTENS & ERIC NARIOO, VINO DI ANNA

Észak-Etna, Szicília, Olaszország

Anna Martens és Eric Narioo 2008-ban kezdtek el bort készíteni az Etna lejtőin. A hely varázsa első pillanattól fogva rabul ejtette mindkettőjüket, tudták, itt akarnak letelepedni. Majd 2 év verejtékes keresgélés után, csodával határos módon sikerült szert tenniük egy 250 éves Palmento – ra (tradicionális présházra). A hátsó kertben pedig, még egy ennél is nagyobb kincsre, egy öregtőkés Nerello Mascalese ültetvényre bukkantak – így született a Vino di Anna birtok.

A kis szőlőskertet, mára egy 6 hektáros birtokká növelték, a présházat pedig 9 földbe ásott amfórával bővítették. A teraszos parcellák a hegy északi oldalán, 600 és 1200 méteres tengerszinti magasság között helyezkednek el. A még ma is aktív tűzhányó rendszeresen táplálja a fekete, szenes; illetve vörös, vasban gazdag vulkanikus talajt. Az bizton kijelenthető, hogy az extrém klimatikus viszonyok egész évben izgalmas kihívások elé állítják őket!

A szőlőtermesztés ősi helyi fajtákon alapszik:

60 és 100 év közötti tőkés művelésű Nerello Mascalese (vörös), Grecanico és Carricante (fehér) szőlők a jellemzőek. A borkészítés során, Annáék semmilyen beavatkozást nem hajtanak végre. A borok természetesen erjednek, derítetlenül és szüretlenül kerülnek palackba, minimális vagy gyakoribb esetben kén hozzáadása nélkül

ANNA MARTENS & ERIC NARIOO, VINO DI ANNA
A TERMELŐ BORAI
 • Sold

  Ország: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: vörös Alkoholtartalom: 12,50%
  60 és 100 év közötti tőkésszőlő termése. A hegy északi oldalán húzódó parcella vegyes telepítésű. A fő szőlő fajta a Nerello Mascalese (90%), de előfordul benne Nerello Cappuccio (2%), Alicante (3%), illetve egyéb fehér helyi fajták: Minella, Catarratto és Grecanico (5%). A termést egyben szüretelték szeptember utolsó napjaiban, majd a felét egészfürtben, felét bogyózottan, nyitott betonkádakban tapossák 4 napig. Préselés után a lé amfórában, öreg hordóban és tartályban
  erjed szárazra. 6 hónap érlelés után kerül palackba.

  Tovább
 • Ország: Olaszország Régió: Szicília Termelő: Vino di Anna Fajta: fehér Alkoholtartalom: 11,50%
  A hegy északi oldalan húzódó dűlők termése. Fele Grecanico és Grecanico Dorato ami egy hétig ázik a héjon. A cuvée másik felét Catarratto, Minnella Bianco, Carricante és Insolia egészfürtösen préselt leve alkotja. A két frakció préselést követően együtt erjed, majd 5 hónapot pihen a seprőn, majd egy csipetnyi kén hozzáadásával kerül a palackba.

  Kosárba teszem