föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

élet, őszinteség, energia

ARIANNA OCCHIPINTI

Szicília, Olaszország

Minden 15 évvel ezelőtt kezdődött a dél-szicíliai Fossa di Lupo területén. A történelmi 68-as út mentén, ahol már 3000 évvel ezelőtt is bort szállítottak a helyi gazdák a legközelebbi kikötőbe. A mészkő gerincen húzódó, vörös homoktalajú dűlők itt naplementekor bíbor színben pompáznak. A 280 méter magasan elterülő szőlőterületet az ibériai szél hűsíti.

A Földközi-tenger közelsége tovább moderálja a mediterrán klímát, ami lehetővé teszi az optimális érési ciklust.

„A földet nem a felmenőinktől örököljük, hanem a gyermekeinktől kapjuk kölcsön!”
Arianna ehhez a szóláshoz hűen műveli szőlőjét.

Elsődleges fontosságot élvez a talajélet erősítése és a természetes egyensúly fenntartása. Úgy véli, hogy csak magas minőségű szőlőből készülhet magas minőségű bor. A pincében a borok nagy betontartályokban és 2500 literes szlavón hordókban spontán erjednek. Arianna a kézi csömöszölés helyett a körfejtést részesíti előnyben, mely technika így az igen vastag héjú helyi fajták esetében kevesebb tannint és elegánsabb borokat eredményez.

ARIANNA OCCHIPINTI
A TERMELŐ BORAI
 • Sold

  Ország: Olaszország
  Régió: Szicília
  Termelő:Arianna Occhipinti
  Fajta: vörös
  Alkoholtartalom: 13%

  4 hektár szőlőültetvény, 40-50 éves Frappato di Vittoria szőlővel beültetve. Homok és mészkő talaj, agyagrétegekkel, a tengerszint felett kb 280m magasságban. 40 napig héjon erjesztett cementtartályokban, majd 12 hónapig, tölgyfahordóban seprőn érlelve, végül 6 hónapig a palackban. Szűretlen és derítetlen, minimális kén hozzáadásával készül.

  Tovább
  Il Frappato 2017
  11 300 Ft
 • Sold

  Ország: Olaszország
  Régió: Szicília
  Termelő: Arianna Occhipinti
  Fajta: vörös
  Alkoholtartalom: 12,5%
  A birtok belépő vörösbora, mely 15 éves tőkék termése. A házasítást 70% Frappato és 30% Nero d’Avola alkotja, 15 napos áztatási periódust követően ugyanabban a betontartályban érlelődik további 6 hónapig.

  Tovább
  SP68 Rosso 2017
  6 600 Ft
 • Sold

  Ország: Olaszország
  Régió: Szicília
  Termelő: Arianna Occhipinti
  Fajta: vörös
  Alkoholtartalom: 12%
  Siccagno – jelentése koncentrált. Ahogy Arianna elképzeli az “ősők szőlőjéből készülő bort, nemes, tekintélyt parancsoló, de egyben elegáns és friss. 100% Nero d’Avola, 35 éves tőkék termése.

  Tovább
  Siccagno 2016
  11 000 Ft
 • Sold

  Ország: Olaszország
  Régió: Szicília
  Termelő: Arianna Occhipinti
  Fajta: fehér
  Alkoholtartalom: 12%
  A birtok belépő fehérbora, 60% Alexandriai muskotály és 40% Albanello alkotja, melyek 280 méteres tengerszint feletti magasságról, a szicilíai-appeninek vörös homokos, meszes-krétás talaján gondozott 15 éves guyot művelésű, 6000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényről származik. A szüret szeptember utolsó hetében történik, majd a 15 nap héjon erjesztést követően betontartályban 6 hónapig érlelődik.

  Tovább
  SP68 Bianco 2018
  6 800 Ft