föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

MAX DEXHEIMER – WALLDORF

Saulheim, Németország

A Walldorf pincészet Rheinhessen szívében, Saulheimban található. A szőlőtermesztés évszázadok óta formálja a régiót és a családot.
1896-ban a Walldorf testvérek alapították meg a pincészetet, melyet 2012 óta Max az 5. generáció tagjaként képvisel.
Riesling, Sylvaner, Weissburgunder és Spätburgunder; ezek Max kincsei.
A szőlőültetvényeket a biodinamika alapvető elvei szerint műveli, eredeti, kifejező és karakteres borok létrehozása érdekében.

A szőlőt, melyből a borok készülnek, kézzel válogatják, majd a pincében a feldolgozás után spontán erjednek, mely gyakran a következő tavaszig is eltarthat. Max szerint borainak mindenekelőtt egy dologra van szükségük: időre. Ennek megfelelően a palackozás után még 3-12 hónapig palackban pihennek, mielőtt piacra kerülnek.
Célja, hogy olyan borok szülessenek, melyek „hűen tükrözik mindazt a kemény munkát, amit a szőlőben végzünk, s melyek egyúttal képviselik a termőhelyet is”.

Max Dexheimer_profile
A TERMELŐ BORAI
 • Max-Dexheimer_WeissSold

  Ország: Németország
  Régió: Saulheim
  Termelő: Max Dexheimer
  Fajta: fehér
  Alkoholtartalom: 11,00 %

  A belépő szint a 2020-as Weiss. Ez az évjárat Weissburgunder és Sylvaner házasítása. Az erjedés szénsavmacerációs eljárásban történik fedett kádakban 4 napig és préselés után régi tölgyben folytatódik. 9 hónapot pihen a bor, mely után szűrés, derítés és mindennemű stabilizáló szer nélkül kerül palackozásra. Az eredmény egy finoman kovaköves, minerális fehérbor, mely szépen strukturált és vibráló.

  Tovább
 • Max-Dexheimer_Riesling2018Sold

  Ország: Németország
  Régió: Saulheim
  Termelő: Max Dexheimer
  Fajta: fehér
  Alkoholtartalom: 12,5 %

  A szőlő Probstey területéről származik, ami híres mészkő talajának tisztaságáról, amely eleganciát és szerkezetet kölcsönöz a boroknak. A 2018-as Rieslinghez egész fürtök kerülnek az erjesztőkádakba. Max lábbal tapossa meg ezeket, hogy a megfelelő eredeményt érje el, majd a lé préselés után az 1200 literes Stuckfass hordóba kerül. 18 hónap érlelést kap palackozás előtt. Ez a bor hűen tökrözi a termőhelyet: sós, ásványos, mintha csak egyenesen a mélyen húzódó kőrétegek közül eredne.

  Tovább