föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 238 db

  • Les_Freres_Soulier_Ping_VallesxSoulier_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    100% Syrah, Valentin Vallès-szel együttműködésben.
    Egy új területről, mely egy tó partján fekszik, a a gyümölcsöt fákkal körülvett kis parcelláról szedték.
    A talaj nagyon különleges, rózsaszín homokból áll (magas vastartalom), ezért ebben ez az első évjáratban – hogy jobban megértsék a terroir mondanivalóját – direkt préselték a szőlőt.
    A sav itt jóval hangsúlyossabb, mint Charles és Guillaume saját szőlőjében, pl. a La Clastre-ban, így magasabb reduktív potenciálra és gyümölcsaromákra leltek ezen a területen. A magas hozam alacsony alkoholfokot eredményezett. Erjedés és érlelés rozsdamentes acéltartályban 12 hónapig. Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Blanc.Noir_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: fehér

    Ennek a cuvée-nek a alapja egyaránt fehér és vörös szőlő, 50% Grenche Blanc és 50% Grenche Noir. Ebben az évjáratban az volt a cél, hogy fehérborként készüljön el, markáns savakkal.
    Mindkét fajtát, a szüret első napjaiban szedték, majd direkt préselték, így nem érintkeztek a héjjal.
    Gyors és problémamentes fermentáció ment végbe, friss körte és fehérbors aromákat előcsalva a borból, penge savakkal. 12 hónapos érlelés kapott, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki a bor felszínén. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_La_Clastre_2058New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    90% Syrah és 10% Tempranillo. 2017-ből félretettek néhány hordót, majd a 2020-as évjáratban lassan mentek végbe az erjedések, két évig elhúzódott, mire minden szárazra kierjedt. A 2021-es évjárat ezzel szemben gyorsabban és direktebb módon készült el. Charles és Guillaume úgy döntött, hogy összeházasítja ezt a három évjáratot (17+20+21 = 58): három direkt prés, 12-36 hónapig hordóban, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki rajtuk. Az eredmény izgalmas, összetett és ínyenceknek szól: egy rozé stílusú oxidatív bor a Syrah mély gyümölcseivel. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Costo_Dou_Rose_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: vörös

    90% Syrah és 10% Grenache. Szinte lehetetlen minden évben appellációval rendelkező bort készíteni anélkül, hogy csak a megengedett szőlőfajtákat használnák. Ezért ezt a bort sem nevezhetjük Côtes du Rhône-nak, de azzal a szándékkal született, hogy a déli Rhone-vidék „hagyományos” oldalát mutassa be.
    Fűszeres vörösbor, ugyanakkor könnyű és friss. A Grenache és a Syrah is a falu egy mára már elhagyatott területéről származik. Részleges szénsavmacerációs eljárással készült és 10 hónapos érlelést kapott rozsdamentes acéltartályban.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Chenin_Blanc_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    2014-ben telepített Chenin Blanc a Vinotéka körüli területről, mely kézi szüret után egészfürtösen került préselésre. A szüret négy körben, szeptember közepén történt. Az egészfürtös préselést (Scharfenberger pneumatik prés) követően, az erjedés kisméretű hordókban zajlott, melyek kb. 60%-ban első töltésűek voltak. Az edények házasítása után palackozás 2022 novemberében, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén használata nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Furmint_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A Furmint harmadik évjárata, a pincészet egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területről, a Templomdombi dűlőből. A 2015-ben telepített ültetvény háromféle klónból áll, melyek remekül kiegészítik egymást. A szüretekre szeptember 15-én és 16-án került sor, a gyümölcsöt kíméletes egészfürtös préseléssel tárták fel. Erjedés kőedényekben, majd két nagy TAVA és egy kisebb Clayver amfórában érlelte István a bort 14 hónapon át. Palackozás 2022 november végén derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Pinot_Noir_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös, Pinot Noir

    A birtok belépő kategóriába eső gyümölcsös, jóivású Pinot Noir-ja, mely nagyrészt az ültetvény alsó, agyagos-homokos-homokköves részéről született szeptember 2-án, 26-án, 27-én és 28-án szüretelve. Többféle edényben erjedt: nagy üvegszálás tartályban, fa káciban, műanyag erjesztőkádban. Körülbelül negyede préslé, melyben háromnegyed rész bogyó kerül, illetve egy egész kis rész egész fürt is az Atlas alapanyagából. A teljes tétel fele kisméretű hordóban került érlelésre, másik fele pedig megosztva fakáciban, kőedényekben és üvegszálas edényben. Derítés és szűrés nélkül került palackba, kén hozzáadása nélkül 2023. június első hetében.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Szeptember 23-án szüretelték a nagy esőket megelőzve, majd egészfürtösen préselték, lassan, kíméletesen pneumatikus présben. Az erjedés gránit kőedényben zajlott, és másfél év érlelés után 2022 június végén került palackozásra szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
    Bencze Kék 2020
    10 500 Ft
  • Bencze_Pétillant_Rosé_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12%

    Pétillant Naturel a Szent György-hegyről! Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zervin, Kék Bakator, Kéknyelű találkozása a koronazár alatt.
    A Cabernet Sauvignont szeptember közepén szüretelték, és az egészfürtben erjed a Zervin direkt préslében (amit előző nap szedtek és préseltek Istvánék). A Blauburgert (mely a Furmint telepítéskor véletlenül került a Birtokra) egészfürtösen  préselésik és nagy üvegszálas tartályban erjed. A Kék Bakator egészfürtös préselést kap, de egy rész egészfürt is kerül az üvegszálás tartályba. A Kéknyelű házasításkor gazdagítja a vörös fajták elegyét és egy kis extra cukrot ad a bornak. 2022 október 10-én került végül letöltésre a még erjedő bor, mely az újévre lett csak száraz a palackban. Nincs degorzsálva, izgalmas seprő teszi teljesebbé és gazdaggá.

    Kosárba teszem
  • Vaskapu_Kert_Light_2022New

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös

    Géza népszerű birtokházasítása, ami minden évben más, de a cél ugyanaz: megmutatni a terroirt, és örömteli , élő bort készíteni.
    2022-ben a kert light szeptember végi szüretelésű Kadarka, Cabernet Sauvignon és Merlot házasítása. Két hordó készült: az egyik Kadarka egész fürtösen préselve, a másik hordó a két francia fajta került, szintén egész fürtös prés eredményeként. Egy év érlelést kapott mindkettő a harmad töltésű francia tölgy hordókban majd Géza összefejtette őket és így kerültek palackba.

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Olasz_2021New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér

    Bor bemutatása hamarosan!

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Dunaj_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: vörös

    Bor bemutatása hamarosan!

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Frankos_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: vörös

    Bor bemutatása hamarosan!

     

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Veltlin_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér

    Bor bemutatása hamarosan!

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Rosa_X_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: rosé

    A szőlőt gondosan kézzel szedik és válogatják, ebben az esetben Dornfeldert, Weissburgundert, Bacchust és némi Silvanert. A szőlőt egész fürtben, direkt préselik, majd a must spontán erjed és finomseprőn 2400 literes hordóban érlelődik egy teljes éven át.
    A Rosa X szűretlenül és kén hozzádása nélkül kerül palackba. Gümölcsbomba, kellemesen kiegyenlített savérzettel, 1 literes kiszerelésben.

    Kosárba teszem
    Andi Mann Rosa X
    7 300 Ft
  • Andi_Mann_Spatburgunder_Calx_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir Rheinhessenből. A szőlőt – melyhez kb 30% szár is került – 3 hétig héjon erjesztették. A bor préselést követően kis, 225 literes tölgyfahordókban érlelődik 2 évig. Szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
    Elegáns és mély, fekete cseresznye, fekete bors és némi avarosság találkozik a borban.

    Kosárba teszem