föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

LES ERRANCES

Rablay-sur-Layon, Loire, Franciaország

A Les Errances vagyis „Kalandozások”, Warren és Maïté Perrocheau kis pincészete Rablay-sur-Layon-ban. A pár 2009-ben ismerkedik meg Rennes-ben, s miután hátizsákkal bejárják a világot Mexikótól Svédországig, végü hazatérve Párizsban kötnek ki.
Néhány nagyvállalati környezetben eltöltött év után úgy döntenek, hogy a Loire-völgybe költöznek egy lassabb és természetközelibb élet megteremtése érdekében.
Szőlészeti tanulmányaik befejezése és a régió néhány nagy nevénél szerzett tapasztalat után 2018-ban megalapítják a Les Errances-t.

Jelenleg 6 hektáron gazdálkodnak vegyes fajtákkal, miközben kis mennyiben vásárolnak is szőlőt olyan bio termelőtől, mint például Alain Bore és David Landron. Gazdálkodásukat az apró részletekre odafigyelés jellemzi és permakultúrás megközelítés. Törekednek arra, hogy mind a szőlőben, mind pedig az őket körülvevő területeken segítsék a növények és fák sokféleségét. A pincében a minimális beavatkozás hívei, hosszú erjesztéssel, természetes vad élesztők jelenlétében és az erjesztő edények kombinálásával születnek meg boraik. Minimális kén kerül csak a borokba, ez is csak ha az adott évjárat megkívánja.

Les_Errances_profile
A TERMELŐ BORAI
  • Les Errances_Tohu_Bohu_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: pétillant naturel

    60% Grolleau, 30% Cabernet Franc és 10% Chenin találkozik ebben a pétillant naturelben, melynek színe a virágba boruló cseresznyefákat és a tavaszt idézi meg. Visszafogott habzás, így nem kell félni, hogy kifut amikor nyitjuk, frissítő piros gümölcsök és egy kis maradék cukor, ami még behízelgőbbé teszi azoknak, akik félnek a pezsgő italok savérzetétől.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Cartouche_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,5%

    70% Grolleau, 30% Cabernet Franc 45-70 éves tőkékről. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A két fajtát külön-külön készíti el Maité és Warren, egész fürtben betontartályokban 14 napig héjon áztatva őket, majd 6 hónap érlelést adva a bornak palackozás előtt. Mindössze 10 mg/l kén kerül palackozás előtt a borhoz. Könnyed, gyümölcsös, igazi glou-glou vörös Loire-ból.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Quand_fond_la_neige_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: fehér

    Quand fond la neige, ou va le blanc? Azaz Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
    100% Chenin blanc, agyagos-kavicsos talajról, melyet palás kőzetek is gazdagítanak. Egy év érlelést kap, többedik töltésű fahordóban, szűrés, derítés nélkül kerül palackba. Feszes korty, lendületes savak, citrusos, zöldalmás, barackos ízek. Hosszú és sós.

    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Kinhoyé_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    A Kinhoyé Maité és Warren legújabb házasítása, mely ebben az első évjáratban vásárolt szőlőből készült. Három szőlőfajta találkozik ebben a cuvée-ben, Gamay, Grolleau és egy kis csavar, Chenin Blanc.

    A bor különlegessége az elkészítésben rejlik, mely során a szőlő egy részét (Grolleau és Gamay) direkt préselik, egyfajta rosé-ként, egy másik részét pedig héjon tartják (Chenin és Grolleau).
    Az edényeket házasítják és acéltartályban tartják a bort palackozásig.
    Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül élvezhetjük ezt a könnyed, légies vörösbort, melyben a héjon áztatott Chenin Blanc illatossága, némi finom tannin és végtelen piros gyümölcs találkozik.
    Kosárba teszem
  • Les_Errances_Radeau_des_Cimes_2019New

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Les Errances
    Fajta: vörös

    50% Cabernet Franc és 50% Grolleau, a Loire vidék messze híres palás területéről, Rablay-sur-Layonból.
    Spontán erjesztve és 18 hónapig többedik töltésű hordóban, majd mégegyszer ugyanennyi ideig palackban érlelve. A három év alatt a tanninok kisimultak, ugyanakkor a gyümölcsök nem fakultak ki a borban: feketeribizli és feketemeggy dominál, érettség és mélység jellemzi.
    Kosárba teszem