föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

  • Claus_Preisinger_Ancestral_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Claus St. Laurent-ből készült pét-natja, mely Burgenland agyagos-homokos területén remek savakkal bíró alapanyagból készült. Egészfürtös direkt préselés, acéltartályos erjesztés majd palackozás teljes seprővel. Degorzsálás 9 hónap érlelés után, hozzáadott ként nem tartalmaz.
    Kifinomult, elegáns tétel, lágy fehér virágos jegyekkel, citrusokkal és egy leheletnyi maradékcukorral ami szépen kerekíti a kortyot.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Ordinaire_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé

    Az Ordinaire egy 100% Pinot Noir pét-nat mészköves és kavicsos területről szüretelve. Finom habzás, határozott savak, igazi piros bogyós gyümölcsbomba: málna, ribizli, eper amit a benne lévő seprő emel következő szintre. 

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Attila_Furmint_2020

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus 2019 tavaszán egy régi Merlot ültetvényt oltott át erdőbényei (!) Furmint klónokkal.
    Az elkészítés egyszerű: kézi szüret, kíméletes egész fürtös préselés, hosszú érlelés (24 hónap) jól kiválasztott Stockinger hordóban, mindenféle kompromisszum nélkül palackozva.
    Gyönyörű savak, vibráló, citrusos jegyek, szépen megtámasztva a hordóval.
    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Bonsai_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Kékfrankos, ahogyan más nem készíti, a legkifinomultabb Pinot Noir-ok stílusában. Az elnevezés az ültetvényre utal, mely háborítatlanul, Claus egyik az egyik legmagasabban található területén fekszik, alacsonyra növő és kis bogyókat termő klónra utal. Nagyon finom és gyümölcsös nyitány, majd egy lágy tannin érzet mely szerkezetet ad a kortynak. Könnyed és légies marad végis, enyhén földes jegyekkel zár.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalkstein_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    Claus ikonikus alap Kékfrankosának legújabb évjárata, továbbra is gyönyörűen mutatja meg a burgenlandi termőhelyet. A Fertő-tó északi partjáról mészköves talajról származó szőlő, bogyózott alapanyag, amely nyílt kádban erjed, majd nagyméretű fahordóban és acéltartályban érnek 6 hónapig. Gyönyörű redukció, savanyú szilva, meggy és extrém ihatóság.

    Kosárba teszem
  • Claus_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    Vadiúj kisérlet Golsról, Claus kavicsos és meszes területeiről szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos & Syrah házasítása, rövid héjon áztatás nyitott kádakban, majd nagyméretű hordókban és amfórában való érlelés teljes seprőn. Szűretlenül, derítetlenül került palackba hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Fruitloops_Rot_2022

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus legújabb izgalmas kísérlete Golsról, meszes és kavicsos területeiről szüretelt Furmint, Riesling & Scheurebe házasítása, mely részben héjon erjedt 4 napig, majd préselés után nagyméretű amfórákba kerül érlelésre seprővel együtt. Az érlelés alatt nem nyúlnak az amfórákhoz, így szépen kialakul rajta egy réteg élesztőhártya (flor), amitől kap egy nagyon izgalmas hangulatot. Kén hozzáadása nélkül kerül palackba.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalk_und_Kiesel_Weiss_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    60% Weissburgunder (Pinot Blanc), 30% Grüner Veltliner, 5% Muskateller és 5% Olaszrizling. Két termőhelyről szüretelve,  az egyik krétás mészkő (kalk) és a másik kavicsos (keisel) talajjal.
    A szőlő néhány napig teljes egészében nyitott kádakban ázik 4 napig.  Az érlelés részben amfórában, részben pedig különböző típusú hordókban történik, amelyek mindegyikét már legalább egyszer használták. A bor szűretlenül és kén nélkül kerül palackozásra.

     

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Dope_2021

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: rosé
    Alkoholtartalom: 12,00%

    Kékfrankos rosé Claus utánozhatatlan stílusában és összetéveszthetetlen palackjában. A Leithabergből származó szőlő amfórába kerül. Nyitáskor gyümölcsök és fűszerek játszadoznak együtt: málna és egy kis vad kakukkfű, eper és egy kis fehérbors. Jó savak, melyek kellemesen táncolnak a nyelvünkön, érdemes jól behűteni!

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Kalk_und_Kiesel_Rot_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5%

    Claus meszes-kavicsos területeiről szüretelt zweigelt, merlot, kékfrankos. Acéltartályos erjesztés, melyben bogyózott és egészfürtös részek is vannak. Kíméletes préselés után pedig 8-10 hónapra kerül nagyméretű használt fahordóba érlelésre. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_WB_2017

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% Weissburgunder. Kézi szüret, bogyózott alapanyag melynek nagy része kíméletesen van préselve, kisebb része pedig egész bogyóban marad. Az előbbi préslevet 5 hónapig érleli az egész bogyókkal együtt agyag amfórákban, majd pedig még 12 hónapos ászokhordós érlelést kap. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként sem tartalmaz a tétel.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_GV_2018

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: fehér

    Claus mészkőben és agyagpalában gazdag, kiemelkedő Edelgraben dűlőjéből szüretelt 100% zöldveltelini. Spontán erjedés, hosszabb héjon áztatás amfórában, majd pedig érlelés használt ászokhordóban. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Edelgraben_BF_2016

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös
    Claus egyik kiemelt területéről, az Edelgraben agyagpalás és mészköves talajáról szüretelt 100% kékfrankos. Kézi szüret, bogyózott alapanyag mely 12-14 napig erjed nyílt kádban héjon, majd 12 hónapos amfórás érlelést kap finomseprővel együtt. A tétel szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Claus_Preisinger_Pinot_Noir_2018Sold

    Ország: Ausztria
    Régió: Burgenland
    Termelő: Claus Preisinger
    Fajta: vörös

    A Fertő-tó északi részéről a hűvös és szeles parndorfi-fennsíkról szüretelt 100% pinot noir. Nyílt kádakban erjed 14 napig úgy héjon, hogy egészfürtök is kerülnek a bogyók és a préslé mellé. Érlelés közel 12 hónapig kismeretű 228l-es fahordókban. Elegáns, törékeny megnyilvánulása a fajtának.

    Tovább