föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 24 db

  • Strekov1075_Charlotte_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. Egész fürtösen préselve, acéltartályban erjesztve. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem. Degorzsálatlan tétel.
    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Richard_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd másodtöltésű fahordóba. 11 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    A remek savak, a finom krémesség és a jól kiválasztott hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.
    Kosárba teszem
  • Kövesd_Olasz_pétnat_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér, pétnat

    Organikusan művelt Olaszrizling, mely agyag edényben (Légli amfóra) érjedt és érett egy évig.
    2022 szeptemberben Olaszrizling musttal került beoltásra palackonként és így ment végbe a második erjedés. 2023 februárban degorzsálták és az erjedés vége előtt, maradékcukorral palackozták. A fermentáció a koronazár alatt fejeződött be, finom buborékokat varázsolva a palackba. Könnyed, frissítő ital, degorzsálás nélkül, igazi natúr méthode traditionnelle élmény.

    Tovább
  • Kövesd_Frankos_2021

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: vörös

    100% Kékfrankos, melynek fele részben bogyózva, fele részben egész fürtben erjedt 11 napig csömöszölés nélkül, majd 300 literes (másodtöltésű) magyar tölgyfahordóban a saját seprőjén érett 13 hónapig. Minimális ként kizárólag palackozás előtt kapott. Közepes test, élénk savak, sok piros gyümölcs, kevés hordó. Épp annyira földes, mint amennyire légies, több rétege van, de semmiből sem túl sok.

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Laurent_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: rosé

    A kürti Szentlőrinci bogyózás után 24 órát töltött a héján, majd 300 literes első töltésű Kádár Larus hordóba került, ahol finomseprőn érett 7 hónapig, minimál kénnel palackozva. Pazar, könnyű és mindenkor jóleső szomjoltó!

    Kosárba teszem
  • Kövesd_VLTLN_2021

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér

    100% Zöldveltelini. A cefre fele részben két hétig héjon erjedt, fele részben azonnali préselést követően 300 literes (másodtöltésű) osztrák hordóba került, ahol együtt értek 14 hónapig. Seprővel és egy morzsnyi kénnel együtt palackozva. A méhész bora. Méz-alapú tónusok ízben és illatban egyaránt, viasz, lép- és kaptárszag, kandírozott gyümölcsök, háttérben birsalma. Stabil savszerkezetének is köszönhetően fűszeresebb távol-keleti ételeket simán elbír.

     

    Kosárba teszem
  • Kövesd_RZLNG_2020

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér

    Az 2020-as Olaszrizling 14 napot töltött héjon fele részben bogyózva, fele részben egész fürtökben, majd 300 literes magyar tölgyfahordóban érett 17 hónapig. A 2021-es Rajnai rizling azonnali préselés után úszófedeles műanyag tartályban töltött 5 hónapot, a házasítást követően 2 hónapot töltöttek együtt üvegszálas műanyag tartályban. Minimál kénnel palackozva. Ízében cser, padláson szárított gyógynövények, grapefruit, kamilla. Korához képest a lendülete még csak most kezd kibontakozni

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Porta8New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom: 14 %

    Különböző évjáratok, 4 szőlőfajta és különböző borkészítési eljárások találkoznak ebben a nem mindennapi borban, melyben Zöldveltelini, Olaszrizling, Aurelius és Devin fajtákat házasított össze Zsolt. Héjon erjesztett tételek, melyeket flor alatt érleltek, mely jellegzetes, zamatos diós jegyeket ad a bornak. Ahogy mondja, “Repüljünk át az idő szárnyán a nagyszüleink ́pajtájáig (Porta) és poroljuk le őseink értékeit.” Narancsbor, melynek összetettsége a különböző évjáratok változatos karaktereiből adódik össze.

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Veltlin_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
    Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.

    Tovább
  • Strekov1075_Rizling_2021Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Fehér

    Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.
    Tovább
  • Strekov_1075_Fred_X

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös

    Alibernet, Dunaj és Portugeiser házasítása, a Portugieser felét lábbal taposták, a másik felét bogyózták, a levet 2 hétig spontán erjesztették nyitott kádakban.
    Az Alibernet és a Dunaj 300-500 literes Zemplén tölgyfahordóban, míg a Portugieser 2500 literes osztrák tölgyben érlelődött 6 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül és SO2 hozzáadása nélkül palackozva.
    Fekete bogyós gyümölcsök, ibolya és tavaszi virágok, vastag szín de könnyed korty, vibráló savak.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Creme6Sold

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel
    Alkoholtartalom: 12,5 %

    Zsolti emblematikus seprős pét-natja, ezúttal 100% olaszrizling. 2020-ban készült egy 14 napig nyílt kádban erjedt narancs-alapbor, 1 éves hordós érleléssel, amit a következő évjáratban, tehát 2021-ben tölt le palackba és 2021-es friss, erjedő olaszrizling musttal indítja újra az erjedést, ami már a palackban megy végbe.

    Tovább
  • Strekov1075_Bob_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,5 %

    100% Portugieser tőkés szőlő termése, mely szüret után bogyózva lett. Roppantás nélkül került kádba, így a lé a bogyón belül indult erjedésnek. 4 napig érintetlenül, majd keverve, csömöszölve – inkább csak óvatosan lenyomkodva, és 2 hét után préselve. Tartályba került és onnan egyenesen a palackba.

    Kosárba teszem
  • Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 11,50%
    Kékoportó, fele részben tőkés, fele részben kordonos szőlőről. Zsolt koncepciója egy archaikus, mindennapi ivásra szolgáló bor, mely közben lebilincselően mesél a kürti termőhelyről. Kádba bogyózva két hétig héjon erjed, majd pedig 6-8 hónapot érlelődik seprőn öreg hordókban. Hozzáadott kén nélkül kerül letöltésre.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Frankovka_2020

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 13%

    Kékfrankos tőkés és kordonos szőlőről a Mária-völgyből, 2009-es telepítésű területről.
    2 hétig nyitott kádban, egész fürtben macerálódott. Az fürtök lenyomása során a bogyók egy része megtörött, egy része épp maradt, így azokban héjon belül zajlott az erjedés.
    Préselést követően 10 hónapig hordóban, seprőn bontakozik ki. Hozzáadott kén nélkül kerül palackba. Gyümölcsös illat cseresznye és sötét bogyós árnyalatokkal jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Nigori_2021

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: narancs
    Alkoholtartalom: 13 %

    100% Olaszrizling, 2010-es telepítésű gyalogtőkés ültetvényről, mely agyagos talajról, apró fürtöket ad.
    A bogyózott szemek kíméletes préselés után 300 literes hordóba kerülnek, és innen, egyenesen a seprőről letöltésre.
    A nigori japánul azt jelenti, hogy felhős. Ezzel írható le ez a bor a legjobban: réteges, fátyolos nedű, umamis ízjegyekkel.

    Kosárba teszem