föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 69 db

  • Les_Freres_Soulier_Ping_VallesxSoulier_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    100% Syrah, Valentin Vallès-szel együttműködésben.
    Egy új területről, mely egy tó partján fekszik, a a gyümölcsöt fákkal körülvett kis parcelláról szedték.
    A talaj nagyon különleges, rózsaszín homokból áll (magas vastartalom), ezért ebben ez az első évjáratban – hogy jobban megértsék a terroir mondanivalóját – direkt préselték a szőlőt.
    A sav itt jóval hangsúlyossabb, mint Charles és Guillaume saját szőlőjében, pl. a La Clastre-ban, így magasabb reduktív potenciálra és gyümölcsaromákra leltek ezen a területen. A magas hozam alacsony alkoholfokot eredményezett. Erjedés és érlelés rozsdamentes acéltartályban 12 hónapig. Szűrés és derítés nélkül, hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Blanc.Noir_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: fehér

    Ennek a cuvée-nek a alapja egyaránt fehér és vörös szőlő, 50% Grenche Blanc és 50% Grenche Noir. Ebben az évjáratban az volt a cél, hogy fehérborként készüljön el, markáns savakkal.
    Mindkét fajtát, a szüret első napjaiban szedték, majd direkt préselték, így nem érintkeztek a héjjal.
    Gyors és problémamentes fermentáció ment végbe, friss körte és fehérbors aromákat előcsalva a borból, penge savakkal. 12 hónapos érlelés kapott, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki a bor felszínén. Szűretlen, derítetlen és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Tovább
  • Les_Freres_Soulier_La_Clastre_2058New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: rosé

    90% Syrah és 10% Tempranillo. 2017-ből félretettek néhány hordót, majd a 2020-as évjáratban lassan mentek végbe az erjedések, két évig elhúzódott, mire minden szárazra kierjedt. A 2021-es évjárat ezzel szemben gyorsabban és direktebb módon készült el. Charles és Guillaume úgy döntött, hogy összeházasítja ezt a három évjáratot (17+20+21 = 58): három direkt prés, 12-36 hónapig hordóban, feltöltés nélkül, de élesztőhártya nem alakult ki rajtuk. Az eredmény izgalmas, összetett és ínyenceknek szól: egy rozé stílusú oxidatív bor a Syrah mély gyümölcseivel. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Les_Freres_Soulier_Costo_Dou_Rose_2021New

    Ország: Franciaország
    Régió: Rhône
    Termelő: Les Frères Soulier
    Fajta: vörös

    90% Syrah és 10% Grenache. Szinte lehetetlen minden évben appellációval rendelkező bort készíteni anélkül, hogy csak a megengedett szőlőfajtákat használnák. Ezért ezt a bort sem nevezhetjük Côtes du Rhône-nak, de azzal a szándékkal született, hogy a déli Rhone-vidék „hagyományos” oldalát mutassa be.
    Fűszeres vörösbor, ugyanakkor könnyű és friss. A Grenache és a Syrah is a falu egy mára már elhagyatott területéről származik. Részleges szénsavmacerációs eljárással készült és 10 hónapos érlelést kapott rozsdamentes acéltartályban.
    Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • La_Chaume_des_Lies_Coteaux_Bourguignons_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: vörös

    100% Gamay 450 m tengerszint feletti magasságból, kvarc alapú talajról. A szőlőt egész fürtben dolgozzák fel, és nagy méretű, többedik töltésű hordókban érlelik.  Piros erdei gyümölcsök, hibiszkusz, ibolya és mediterrán fűszernövények találkoznak ebben a lédús vörösborban.

    Kosárba teszem
  • La Chaume_Des_Lies_Auxey_Duresses_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir egy 0,9 hektáros, déli fekvésű, 80 évesnél idősebb szőlőültetvényről. A parcella 275 méter tengerszint feletti magasságban található, a talaj agyagból és mészkőből, valamint kisebb-nagyobb kövekből állnak. 15 napos egész fürtös áztatás után 14 hónapig használt hordóban érlelik. Szűrés és derítés nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • La_Chaume_des_Lies_Bouzeron_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: fehér

    100% Aligoté, egy nyugati fekvésű parcelláról, 360 m tengerszint feletti magasságból. Az erdővel körülvett talaj itt túlnyomórészt agyagos. 10 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és szűretlenül, derítés nélkül palackozzák mindössze 10 mg/l kén hozzáadásával. Zöldalma, birs és lime, illetve egy gyógynövényes kiskert és a virágos rét találkozása egy palackban melyet az Aligoté feszes savai kísérnek.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Rouge_de_Pinot_Noir_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir. A kézi szüretet követően a szőlőt bogyózták és 4 hétig erjedt héjon acéltartályban. Az érlelés is itt történt, majd derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. Ropogós, gyógynövényes, ízében a nyers bogyók, szeder és szilva köszönnek vissza.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Riesling_sur_schiste_rabbari_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Riesling palás talajról. A szőlőt lassan, 10 órán keresztül préselik, spontán erjed, majd a bor nagy, régi hordókban erjed/érik, és korán, a szüret utáni tavasszal/nyár elején palackozzák, hogy megőrizze a friss, gyümölcsös jellegét.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Reisling_sur_gres_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Riesling hommoköves talajról (grès), direkt préselve és acéltartályban érlelve. Száraz, de kellemesen gyümölcsös, melyben a citrusos jegyek és az enyhe citromhéjas kesernye találkoznak.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_GrizzlingNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: pétnat

    100% Riesling, tiszta préslé. Vásárolt szőlő, organikus alapanyagból. Az eljárás hasonló a jól ismert Crémant d’Alsace-hoz,  ugyanolyan mennyiségű cukorral palackozták, de itt természetes maradékcukorral, általában a crémanthoz külső cukor kerül hozzáadása. Yann nem degorzsálálja, de 2022-ben olyan magas volt az erjedő borban a nyomás, hogy ki kellett nyitni a palackokat. Frissítő és citrusos, gyönyörködhetünk a buborékok táncában a pohárban.

     

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Février_Grange_Bara_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2021-1

    100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.

    Tovább
  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Rouge_2018Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2020-2

    100% Syrah, melyet Jea Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.

     

     

    Tovább
  • Daniel_Sage_Abreuver_ses_sillons_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: ga 2022-1

    100% Gamay gránitban gazdag agyagos talajról, Ardeche-ből. Saját szőlő, bogyózott alapanyag három hetes macerációval, gyengéd extrakcióval, ahol a bogyókat nem törik össze és préslével öntik fel. Egy év öreg hordókban, végül szűrés, derítés és kén hozzáadása nélküli palackozás. Tiszta pirospozsgás gyümölcsök, egy kis füsttel színezve.

    Tovább