- "Il Frappato 2017" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
1–16 termék, összesen 78 db
-
New
Ország: Németország
Régió: Rheinhessen
Termelő: Bergkloster
Fajta: vörösJason új vörös cuvée-jének második évjárata. Regent, Sankt Laurent és Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva. Ehhez került hozzá a 2021-esKosárba teszem
Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.Bergkloster Super Lecka 2022
7 900 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Alsace
Termelő: Yann Durrmann
Fajta: vörös100% Pinot Noir. A kézi szüretet követően a szőlőt bogyózták és 4 hétig erjedt héjon acéltartályban. Az érlelés is itt történt, majd derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. Ropogós, gyógynövényes, ízében a nyers bogyók, szeder és szilva köszönnek vissza.
Kosárba teszem
SoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2021-1
100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.
Tovább
Daniel Sage Février Grange Bara 2020
21 700 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: s 2020-2
100% Syrah, melyet Jea Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.
Daniel Sage Grange Bara Rouge 2018
21 700 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: ga 2022-1
100% Gamay gránitban gazdag agyagos talajról, Ardeche-ből. Saját szőlő, bogyózott alapanyag három hetes macerációval, gyengéd extrakcióval, ahol a bogyókat nem törik össze és préslével öntik fel. Egy év öreg hordókban, végül szűrés, derítés és kén hozzáadása nélküli palackozás. Tiszta pirospozsgás gyümölcsök, egy kis füsttel színezve.
TovábbDaniel Sage Abreuver Ses Sillons 2021
16 500 FtSoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: pi 2021-1
100% Pinot Noir Vincent Fargiertól, Villeneuve-de-Bergből vásárolva.
Bogyózást követően préslevében erjesztve három hétig (flottation vagy grousse eljárás), egy év finomseprőn régi fában, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül palackozva.SoldOrszág: Franciaország
Régió: Ardèche
Termelő: Daniel Sage
Fajta: vörösLOT: ga pi 2019-1
Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.Daniel Sage Nyctalopie 2018
17 400 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörös100% Gamay, mely több terület házasítása, Boudes legmeredekebb és legkiemelkedőbb területeiről szedi hozzá az alapanyagot. Összességében a legmeghatározóbb talajtípus a bazalt ezeken a területeken, néhol kiegészülve kék márgával. A beérkező szőlőt megtapossák, hogy segítsék elindítani az erjedést (a taposással felszínre kerülnek a legkívánatosabb élesztők, valamint segít kivonni a szőlő legértékesebb elemeit.) 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.
Henri Chauvet Abrupts 2022
22 500 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörös100% Pinot Noir két parcella házasításából. Az egyik a falu egyik legkiemeltebb dűlőjének szívében található vulkanikus alapokon, a másik egy kis, keleti kitettségű parcella ahol a szőlő az egykori lávafolyáson és kék márgás talajon nől. 12-15 nap áztatás egész fürtben nagy inox tartályokban. 9 hónap érlelést kap új, 500 literes (35%) és többedik töltéső 228 literes (65%) hordókban.
Henri Chauvet La Vie Ordinaire 2022
22 500 FtNewOrszág: Franciaország
Régió: Auvergne
Termelő: Henri Chauvet
Fajta: vörösEgy idős Gamay ültetvényről származik az alapanyag, ahol vegyes Gamay klónok kaptak helyet (helyi, Beaujolais és kis mennyiségben egyéb helyről származók). A talaj nagyrészt vörös agyag, melyben néhol mészkő blokkok tesznek változatossá. 12-15 nap áztatás egész fürtben , nagy inox tartályban, csak vödörrel locsolva, hogy a kalap folyamatosan nedves maradjon. 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.
Kosárba teszemHenri Chauvet Rouge 2022
17 900 FtOrszág: Franciaország
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: vörös100% Pinot Noir, mely a Puligny-Montrachet szomszédságában lévő “Les Riaux” területről származik. A kézi szüretet követően, körülbelül három hétig egész fürtben erjed. Renaud nem használ szivattyút, az erjedés végén mindössze egyszer csömöszöl, nem az extrakciót vagy a színt keresi, hanem a tisztaságot és a frissességet. Gravitációval kerül a bor többedik töltésű hordóba, ahol tizenkét hónapig seprőn érlelődik. Palackozás szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.
Kosárba teszemRenaud Boyer En Attendant “Riaux” 2020
14 600 FtSoldOrszág: Franciaország
Tovább
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: vörös
A „Les Prévolles” (100% Pinot Noir) körülbelül 50 éves ültetvényekről származik, ahol a tőkék a meszes-üledékes talajról gyűjtik összetéveszthetetlen aromáikat. A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben körülbelül három hétig áztatják. Az erjedést után a bor 12 hónapra barrique hordóba kerül, mielőtt szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.SoldOrszág: Franciaország
Tovább
Régió: Burgundia
Termelő: Renaud Boyer
Fajta: vörös
Alkoholtartalom: 12,50%
Renaud kiemelt vöröse a Saint-Romain appelációból, 80 éves Pinot Noir ültetvényről. Az ültetvény 400 méter magasságban húzódik és masszív mészkőzúzalékkal beszórt agyagos-meszes talajon található. Egészfürtös erjesztés, rövid ideig acéltartályban, majd érlelés többedik töltésű burgundi hordókban 12 hónapig finomseprőn. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.Renaud Boyer Saint-Romain Rouge 2021
25 000 FtOrszág: Franciaország
Régió: Anjou, Loire
Termelő: Thomas Batardière
Fajta: vörös1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
Kosárba teszem
Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.Thomas Batardière Amor Fati 2021
10 500 FtOrszág: Magyarország
Régió: Szent György-hegy
Termelő: Bencze
Fajta: vörösA Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvény legjobb kitettségű részéről válogatott szőlő az alapanyaga ennek a cuvée-nek. Nagyrészt egész fürtök és kisebb részt bogyózott alapanyag erjed együtt, csömöszölés nélkül, napi kétszer meglocsolva. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es többedik töltésű fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Átfejtés nélkül, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.
Kosárba teszemBencze Pinot Noir “Atlas” 2021
10 900 FtSoldOrszág: Magyarország
Tovább
Régió: Mohács
Termelő: Galán Géza
Fajta: vörös
Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2023. október 30-án. Friss, ropogós vin nouveau!VASKAPU NOVÉ VINO 2023
5 200 Ft